Zápisník

pana Cuketky

Keramický brousek na nože MinoSharp Plus3

Hlásím nový přírůstek k brusným kamenům na nože z loňska – japonský brousek s otočnými vodními kameny MinoSarp (cena okolo 40 USD).

Po pár dnech používání jsem nadšený. Broušení je strašně jednoduché a ještě k tomu rychlé. Brousek má v sobě tři otočné kameny s vodící drážkou. Na dno stačí dát trochu vody a pak brousky postupně projet od nejhrubší hrubosti po nejjemnější.

Je to celé Very simple. Okay? :)

Pokazit nemůžete skoro nic. Drážka zajišťuje správný úhel a na běžné přebroušení stačí okolo 10 přejetí na každé hrubosti. Pět kuchyňských nožů jsem na tom měl hotových za pár minut.

Nevýhody? Zatím je jedna. U některých nožů, kde je střenka moc blízko u čepele, se nedá čepel projet až do konce, protože se zarazí o vodící krytku brousku. Žádná velká tragédie, ale může to být u některých nožů otrava.

Jinak to ale vidím jako perfektní řešení pro domácího kuchaře, který se nechce drbat s brusnými kameny. Mít doma tohle a k tomu obyčejnou ocílku, tak máte myslím komplet vystaráno.

Budu teď MinoSharp používat častěji, tak dám ještě vědět, kdyby se vyskytl nějaký problém (výdrž kamenů, materiál). Zatím ale opatrné nadšení. Doporučuju!

Související náčiní do kuchyně:
22 absolutních nezbytností do kuchyně podle pana C

A teď mi ještě někdo přidal tip, že něco podobného dělá i Ikea (brousek Skärande). Až se tam zase někdy dostanu, tak to omrknu, v principu to bude podobné.

8. leden 2016 14:01:49 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Vánoční dárkový průvodce 2016

Můj tradiční dárkový průvodce ve spolupráci s Kulina.cz je opět tady! Přes 50 tipů na vánoční dárky pro všechny, kteří milují vaření.

10. listopad 2016 12:11:53 - Komerční sdělení - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Vánoční houbový kuba

Vánoční speciál s Kulinou jede dál směrem k vánočnímu stolu! Tentokrát jsem pro vás natočil tradičního houbového kubu. Není to můj jediný vánoční recept s houbami. V archivu najdete i můj oblíbený hubník čili houbovec.

5. prosinec 2016 09:12:42 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Vánoční perníčky

Tyhle perníčky jsou pro všechny, které stresuje zdobení a čekání na to, až perníčky zvlhnout. Moje vánoční perníčky se nezdobí a jsou spolehlivě měkké hned po upečení. Určitě zkuste! Přidal jsem k nim i fintu na úžasný perníkový rum.

29. listopad 2016 11:11:08 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Oldřich Sahajdák otevírá nový podnik na Letné

Podnik se jmenuje Milada Bistro a sídlí na Šmeralově 22 na Letné. Nenápadný zkušební provoz začal už tento týden a teď se podržte – podle rejstříku to vypadá, že spolumajitel je Oldřich Sahajdák (šéfkuchař La Degustation).

Na Facebooku toho zatím moc vidět není. Snad jen docela příznivé zaváděcí ceny a prostory, které značí spíš malé bistro než velkou restauraci.

Tvl. Já snad tu veganskou výzvu ukončím předčasně! ;)

Foto: Facebook Milada Bistro

25. listopad 2016 20:11:09 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Vanilkové rohlíčky

Vánoční seriál s Kulina.cz pokračuje videoreceptem na vanilkové rohlíčky! Kromě něj nezapomeňte mrknout i na dárkového průvodce. Pokud uvažujete o dárcích do kuchyně, tak si na 100 % vyberete.

21. listopad 2016 10:11:56 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Linecké cukroví

Ve spolupráci s Kulina.cz jsem pro vás vedle dárkového průvodce připravil i sérii vánočních videoreceptů. První je linecké cukroví. Video pro vanilkové rohlíčky bude následovat! :)

14. listopad 2016 17:11:39 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku
Načíst další