PFF 2009 – Neděle
Chýlení se konce nás nemine. Stejně tak závěrečná část mých kusých zápisků z místa…
Chýlení se konce nás nemine. Stejně tak závěrečná část mých kusých zápisků z místa…
Live report pokračuje! :) Počasí je cca o 100% lepší než včera, tak uvidíme…
Živá reportáž startuje 3–2–1 teď! Omluvte prosím sníženou kvalitu postů (až do neděle), datlím rovnou z pískoviště…

Tímto otevírám čtyřdenní live-blogging maraton z akce roku – PFF 2009. Posty plné překlepů, hrubek a špatně zaostřených fotografií sledujte až do neděle zde. Veškerý roztřepaný video obsah pak na Youtube kanálu PFF. SCUK s cukínou a ostatními fandy tady ve fóru! ;)

Nové brambory tiramisú. Akce sumeček. Pozor! Výborný sulc přepravka. Olej olivový. Čerstvý chřest. Poesie! Haiku hadra.

Nesnášim rukodělnou keramiku. Buď bývá nechutně pomalovaná, nebo je naštelovaná do tvarů, které můj estetický procesor není ochoten akceptovat. Potterofob s averzí na ornament a květnatý font…
Ještě před rokem tady bylo v oblasti videa o vaření jedno velké kulové nevideové. Stačilo pár měsíců a na pole zábavy s pohyblivými obrázky se vrhlo hned několik velkých hráčů. Jak se jim daří a jak si video vaření na českém netu představují?
Uterý odpoledne 12.5., ve svém oblíbeném baru si pouštím trochu muziky,
loučím se s přáteli, líbám personál a po očku sleduji čas. Autobus
Příbram-Praha v 16.58 nečeká. Ano, pojedu tam busem, hermelín bez piva a
naopak nechci, nemůžu a nebudu, ať si v Bruselu vymýšlejí co chtěj,
tohle je tradice. Za pár desítek minut sedím vzadu na „pětce“ pozoruju
krajinu a kontroluju svůj hlad, mou silnou stránku osobnosti. Je tam, paráda,
nepřetržitě. Někdy trochu bolestivý, ale pořád lepší než
priapizmus.

V sobotu jsem ve Znojmě ochutnal první ročník vín VOC Znojmo a byl to šok. Blondýny-se-sklenkou-dvojmo-šok!
Takže pravdu měli ti, kteří hádali, že se jedná o střevo, respektive o střívko. Možná vám to tak vtipné nepřijde, ale já se fakt pobavila, když z pěti taliánů zůstal jeden nahatý. Přišla mi komická rozdílná velikost taliána a maličkého střívka.

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína