Kitchenette

Poslední dobou se tam nemůžu vynakoukat do sytosti. Podle mě jeden z nejlepších receptových blogů za poslední dobu. Je celý česky, má parádní fotky a taky skvělé recepty. Včerejší koláč z jogurtového těsta mě dorazil definitivně. Kitchenette!

Reklama

Komentáře

Přísahám, že slintám!!!!! A mám chuť udělat to všechno! Díky, Kitchenette jsem neznala.

ano ano, znám a po večerech praktikuji stejně brutální formu sebetrýznění (prostě: koukám na recepty a fotky s nápadem…ale ta výše uvedená formulace zní dramatičtěji ;) případně tvořím víkendové „plány“, načež – při pohledu na sepsaný seznam – si uvědomím, že šest koláčů, troje sušenky, čtyři snídaně a pět polévek prostě nejsme schopni sníst ;)
jinak pamatuju si, že jsem na stránky narazila cca před 7 měsíci a to první, co mě naprosto uchvátilo a ohromilo, byly tamní „french toast croissanty.“ TAK jednoduché a přitom naprosto genilání. Dokonalá recyklace, dokonalé kombinace, fotky, které vás DONUTÍ jít a udělat TO.(hahaha, uvidíme, kolik lidí bude mít zítra croissanty k snídani ;) )

Poté, co jsem objevila Kitchenette, uvědomila jsem si, že kdybych chtěla mít svůj blog o vaření, vypadal by přesně jako tenhle…

Tak a teď se vyloženě stydím za úroveň svého blogu. Krása, elegance, jednoduchost, díky za Kitchenette, myslím, že se u něj budu uslintávat k bezvědomí každý den :-)

Nádhera, smekám klobouk. Dlouhé roky jsem doufal,že něco takového udělá H. Michopulu, pořád se to nedařilo a ejhle… Není tady jediná Paní Kuchařka. Dokonalej úlovek pane domácí! Děkuji

Tak to je paráda! Kdyby paní domácí z Kitchenette pořádala kurz fotografování jídla, budu první zájemce :)

No já Vám všem moc děkuju a ještě jednou Panu Cuketkovi! Pěkně jste mi provětrali stránky! Úplně se červenám. Každopádně mám o to větší pocit, že to má všechno smysl! :)

Jak je sakra možné, že jsem tuhle stránku do dnešního dne neznala??? Nádhera, velká poklona fotkám i receptům a odteď budu s dovolením častým hostem.

Lepší severských detektivek!!! Díky za skvěle propolykaný večer.

Fotky jsou opravdu nádherné a recepty lákají k vyzkoušení, proto si myslím, že je velká škoda, že si autorka nedala trochu víc záležet na textu. Když už jí samé ta čeština moc nejde, měla by to nechat někomu přečíst. Tím spíš, že tohle není blog v pravém slova smyslu, spíš je to krásná internetová sbírka receptů.

↪ 12 alfreda: Mě tedy čeština autorky nijak neuráží. Dobře, na pár hrubek a překlepů jsem narazila, ale ne v takové míře, aby mi to trhalo žíly, což se mi jinak nad blogy (a bohužel i nad texty lidí, kteří se psaním živí) zhusta stává. Tady mi recepty připadají krásně čtivé a srozumitelné.

Nádhera!!! Jak to, že jsem na něj nepřišla dřív? Jdu hned vařit:-)

↪ 12 alfreda: dtto Petra, naprosto zbytne kafrani :) 100% bezchybny text je jen s korektorem a ten v zakladni foodblogerske vybavicce obvykle nebyva

↪ 12 alfreda: Ale no tak. Vy asi nemáte vlastní blog, že? Jinak byste věděla, co práce je v nich skryto. Vymýšlení receptů, pak jejich realizace, focení postupu vaření/pečení, úprava a focení finálního pokrmu a pak také psaní textu. To vše dělá člověk sám, bez honoráře, ve svém volném čase (který by mohl věnovat odpočinku, sebevzdělání …). Kdyby měl každý text ještě projít korektor, či člověk s češtinářským vzděláním, články by pak vycházely velmi, velmi zřídka, jestli vůbec.
Tady si paní Kitchenette dává opravdu práci s focením, nic nemá odfláklé, prostě nádhera, a pak si třeba přečte tenhle komentář a přestane jí to bavit.

↪ 16 gabi: A to vadí? Inspirace je přece o objevování a nelze každý den objevit Ameriku. Vy vždy vaříte objevně, bez nějaké inspirace? Za tímhle blogem je skryta opravdová spousta práce a talentu a jestli se paní isnpriovala na jiných cizojazyčných stránkách, mě to teda vůbec neva. Kitchenette rulezzz!

Fotky jsou fenomenální, recepty originální a nápadité, jen mi to přijde trochu odfláklé co se textů týče. Ale i to se časem jistě vylepší. Rozhodně svěží vítr do tuzemských zatuchlých blogerských vod a velký obdiv autorce.

Krása! Velmi přínosný blog, recepty jsou moje krevní skupina. Hned jsem vyzkoušel dýňové risoto a čočkovou polévku, paráda, moooooc dobré. Jen tak dál a nenechejte si zkazit náladu zbytečnou kritikou.

No jsem rada, že tu nacházím jen trochu kritiky a mnoho pochopení.) Jak je již výše uvedeno, je to tak, že je za tím mnoho, mnoho práce a volného času. Jsem si vědoma, že texty by mohly bít lepší. Velmi se snažím, aby recepty fungovaly(vaření, pečení, někdy vyzkouším vícekrát, některé se rozhodnu nepoužít, …), aby fotky inspirovaly a byly krásné, potom už není moc času na poezii a korekturu a je to škoda.
Také se inspiruji na pár mých oblíbených stránkách a uvádím je včetně prolinků… Doufám, že ke mě lidé chodí se také inspirovat a proto to tu je, předávat pěkné věci dál…
Dííííííky

↪ 22 Markéta Kitchenette: Nějakých jazykových chybek jsem si sice všimla, ale nijak mě to nerušilo, recepty a hlavně kvalita fotografií to bohatě převáží :)

A opravdu, kdybyste se někdy chtěla dělit o know-how toho krásného prosvětlení, zajímavého šedého pozadí…atd. – budu velké ucho :)

madla: a nekdo tu utocil ci cokoli vycital??? Kdyz pisu, ze nejaky blog ctu roky, tak jej mam asi rada a logicky rada vidim, ze i nekdo jiny to ma stejne a cerpa z nej a donese to i do ceskeho rybnicku. Zkuste krotit emoce nez se pustite do osobniho napadani (napr.o mem vareni jsme se tu vubec nebavili)

↪ 24 gabi: Omlouvám se, váš komentář jsem vycítila jako kritiku, kdyby to šlo vzít zpět, vzala bych to. Tak ještě jednou promiňte, měla jsem den emočních výbojů :-)

↪ 27 Markéta Kitchenette: Díky, tak tuš, vida:)
Hodně mě zaujalo šedé pozadí u baget na lavičce.
A takové pěkné denní světlo? Fotíte venku? Nebo máte hodně proskleno doma? Protože toho světla je tam fakt hodně a řekla bych, že ne jen z jednoho směru – třeba střešní okno? Nebo dvě okna v místnosti přes roh?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)