Rybí speciality v Třeboni: Restaurace Šupinka a Šupina


Od neděle do pondělí jsem byl (věřte nebo ne) poprvé v Třeboni! Malebné městečko mě doslova uchvátilo svou atmosférou :) Nutno dodat, že k celkovému dobrému dojmu přispěl právě probíhající festifal animovaných filmů AniFest a nedělní fantastický koncert Monkey Business, doplněný o soukromé after-vystoupení Matěje Rupperta u našeho stolu v hospodě (nekecám! ;)

Šupina nebo Šupinka?

Na dotaz kde si v Třeboni zajít na rybu, dostanete nejčastější odpoveď – do Šupiny a Šupinky (výborné webovky!) Ano, zmiňované názvy patří opravdu dvěma rybím restauracím, které provozuje jedne majitel a které zároveň stojí naproti sobě! Menu obou restaurací je téměř shodné a tak je jen na vás, do které se zrovna vmáčknete – obě vyhlášené podniky bývají enormně přeplněné!

Prostředí restaurace

My jsme zakotvili v restauraci Šupinka, na malé terásce před podnikem. personál nám pohotově vyhověl a ke stolu kde už seděli naši kamarádi přinesl promptně potřebnou židličku navíc. Malý detail, ale určitě sami víte, kolik s ním v některých „podnicích“ nadělají. Restaurace má kromě venkovního posezení ještě klasické stoly uvnitř – vše v decentním stylu s dřevěnými boxy (fotogalerie interiéru). Restaurace je umístěna cca 5 minut od hlavního náměstí hned pod pivovarem Regent. Prostředí je opravdu nádherné a na jedničku! :) Na dalším onrázku vidíte Šupinu, na titulce je Šupinka.

Nabídka rybích specialit

Při výběru jídla jsem dal na místní znalce a nechal jsem si poradit pečeného Candáta (za 250,- Kč). Ryby jsou v restauraci Šupina a Šupinka čerstvé a povětšinou z místních zdrojů, takže docela vysoko nastavené ceny mají své opodstatnění. Candát navíc patří mezi ty nejchutnější ;) Druhá rybička, která u nás přistála byl Amur s jablečným křenem (za 120,- Kč). Obě s vařenými brambory s máslem.

Na obrázcích si můžete udělat přehled o úpravě porcí. Na prvním jsou podkovy z candáta, na druhém amur s peřinkoou jablečného křenu. Určitě mně dáta za pravdu, že potěchy pro oko nic moc. Nejvíc do očí bijou ošklivě zhmožděné brambory, které snad nikoho ani lákat nemohou :/ Chuťově už to byla jiná. Candátek byl opravdu dokonalý, s minimem kostí a šťavnatým masíčkem. Určitě mne oslovil a do budoucna o něm budu vždy uvažovat ;) Amur s jablkovým křenovým, byl rozhodně zajímavý. Jablečný křen to mu dával šmrc a oproti candátovi se neměl za co stydět. Rybkám se zkrátka nedá nic vytknout!

Výsledný dojem tedy nejvíce kazily podprůměrné bambory a nicmoc obloha, do které se ještě navíc připletlo několik zrnek rýže. I přesto jsme si na rybičkách moc pochutnali a byl to pro nás opravdu příjemný zážitek. Všechny nápoje byly v nejlepším pořádku, zejména výtečné místní pivo Regent! Kdybych měl v Třeboni více času (mezi jednotlivými projekcemi na AniFestu) určitě bych v Šupince nebo v Šupině strávil více šasu a ochutnal všechnooooooo ;D

Celkové hodnocení

Jako celek se mi jevilo vše velmi dobře. Vynikající a příjemná atmosféra, pozorná a rychlá obsluha a výtečná kuchyně. Toalety byly v naprosté dokonalosti, maximální hygiena a čistota. Pokud budete mít cestu do Třeboně, Šupinu a Šupinku můžu s klidným svědomím doporučit jako jasnou volbu! Osm cuketek z desíti ;)

Ochutnávka z AniFestu

Jediné animované dílko, které jsem viděl na AniFestu a zároveň volně dostupné na internetu – klip k písničce od George Michael – Shoot the Dog ;o)))

Jinak určitě sledujte, kdy se budou konat ozvěny AniFestu, na kterých budete mít možnost shlédnout výběr toho nejlepšího. Například vítězný film Michaely Pavlátové Karneval zvířat stojí opravdu za to. Doporučuji!

Reklama

Komentáře

Doporučuji zajít do třeboňské Šupinky a z jídelního lístku si vybrat „Kapři filetu podle pytláka ňíhy“. Na tuto laskominu chodím často a je to pro mě vždy chuťový zážitek. Esteticky by se úpravě pokrmu dalo dosti vytknout, hlavně ta obligátní česká obloha. Ale co naplat, ještě je to běh na delší trať.

Děkuji za mlsný tip! V Třeboni jsem byl letos poprvé, a myslím že s mojí cestovateslkou frekvenc se tam zase opět dostanu až příští rok zase na Anfiest :)

Nezlobte meee!!!
Ja uz v Treboni pul roku nebyl a mam docela abstaka…..a do toho tenhle clanek, to je provokace!!

Ano, doporucji Pytlaka Rihu a samozrejme „Kapri hranolky“ .
V podstate kousky kapriho masa, bez kosti, upravene podobne jako hranolky bramborove…luxusni mnamka!

Kapří hranolky jsou dobrý ale nic o proti candáta na česneku anebo úhoře.

jsem z Ostravy a v Třeboni jsem byl už několikrát a nestavit se do Šupiny,nebo Šupinky to by nebylo ono a kapří hranolky –nemám slov.

s manželem jsme zašli do Šupiny a nebyla enormně přeplněná asi ztrácí zákazníky,pravděpodobně také poznali co jí.Místo objednaného kapra na česneku za 115 Kč, jsme dostali tolstolobika, který je o polovinu levnější. Já, dcera rybáře abych nepoznala co jím?! Ale jak to dokázat? Těžko! Rozhodně bych nezašla do Šupiny na candáta za 250 Kč protože by to byl určitě kapr!

v Třeboni jsem byla několikrát a tyto restaurace pokaždé navštívila, candáta jsem měla, ale bohužel mne také nenadchnul, avšak kapří hranolky nemají chybu. Obsluha byla příjemná. Posezení venku na terásce, kde mají i teplomety pro chladnější variantu počasí je dobrý nápad :-) Doporučuji !

Dobrý den,
děkujeme všem za vaše příspěvky a komentáře.
Samozřejmě si uvědomujeme, že každý má nárok na svůj názor.
Během posledního roku, kdy vykonávám tuto pozici, jsem s panem majitelem a s našim týmem udělali plno změn týkajících se restaurace Šupina a Šupinka. Mnoho další změn máme ještě v plánu, proto děkujeme za vaše kladné i záporné názory, které nám můžete poslat na cermak@supina.cz. V neposlední řadě Vás srdečně zveme k návštěvě našich restaurací, aby si každý udělal svůj vlastní úsudek.
S přáním hezkého dne, David Čermák.

Musím souhlasit s panem provoznim, protože jsem zaznamenal obrat správným směrem. Ochutnal jsem mnoho pokrmů z nového jídelního lísku, vše bylo chutné a nápadité. Obsluha mě příjemně překvapila svou ochotou a pozorností. Jen tak dál, přeji další spokojené hosty.

Já jsem ochutnala kapří hranolky a byly výtečné! Musím ale doporučit jako zákusek Sachr dort, má asi kilo :-))

A jestli Šupina nebo Šupinka? ŠUPINKA! Jednoznačně. A do Regenta zajděte na exkurzi. Ležáku přímo z toho ledového a plesnivého sklepa se nevyrovná nic!

Už raději nic nedoporučuj, tak hroznej den jáko když jsem byl na tvoje doporučení v Adéle už nechci zažít.Ještě že tu máme kluky ze Šupiny jinak jsem byl z celý Třeboňský gastronomie u Chocholouška v blázinci.

Byla jsem v Třeboni v neděli. Můj dojem z této restaurace je takový: rybí krémová polévka-moc zeleninová. Kapří hranolky-nevzhledné, vysušené (asi ohřívané), nic co by mělo člověka nadchnout. V žádném případě bych si to příště nedala.( To v Rybí restauraci v Plané u ML je mají o moc lepší.) Račí maso v bylinkovém vinaigrette- slabota a do vinaigrette daleko, byla to spíš omáčka z rybího vývaru.
Nejlepší z celé restaurace bylo pivo a toalety!
Do Třeboně se určitě vrátím, k Šupináčům nikoliv ;-)

Nevím čím to je,ale tyto věci si pravidelně v obou restaurací dáváme a vždy je vše v nejlepším pořádku. Kdyby bylo něco opakovaně v nepořádku tak tyto restaurace už dávno nenavštěvujeme. Proto když v Třeboni tak do Šupiny nebo Šupinky.

Dnes jsem chtěla zavítat do Šupiny v Třeboni, ale nejprve mne odradil srznam "

takže – pokračování -viz výše: chtěla jsem dnes do Šupiny, ale odradil mne na jejich stránkách rozsáhlý seznam „celebrit“, na to jsem vždy alergická a nevím, koho nadchne, že večeří ve stejné restauraci jako Josef Laufer či Sagvan Tofi… Mě tedy spíš chutnat přestane..... Svoji účast v této jinak docela hezky vypadající hospodě jsem si ale rozmyslela kvůli jiné věci – naprosto bezskrupulosní hraní s cenami. Na jejich stránkách jsou úplně jiné ceny než na jídelním lístku!!!!!! A za 250 g úhoře chtějí 450 Kč!!!!!!!! O tři ulice dál chtějí za 200 g vynikajícího úhoře 170 Kč a prostředí je naprosto srovnatelné. Chlubení se pozoruhodnými návštěvníky je asi přirážka k ceně, že.....?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)