Kvásková seznamka

Dostali jste od nás kvásek a chcete se podělit dál? Nebo jste to naopak nestihli a strašně rádi byste měli kvásek doma? Spustili jsme kváskovou mapu — seznamku pro pekaře a pekařky s kváskem! :)

Reklama

Komentáře

Haleluja! Tak ne konec světa, ale placatýho chleba! Spása pro nás, kteří měli doposud smůlu a natrefovali stále jen na chlebové trucanty a kvásky-diletanty…(ne, ruce za to nemohly!!). Nejhezčí vánoční dárek. Tak snad konečně potěším chlébmilujícího otce, který doteď marně hledal v bochníku bublinky. Díky!

A my na Slovensku sme od macochy ? Aj my chceme dobrý kvások…:-)

↪ 3 Aicula: prijedte si, nebo se treba domluvte s nejakym studentem z okoli, ktery studuje v zaspendlikovanem meste, aby vam kvasek dovezl. Moc radi ho na Slovensko vysleme. A pak muzete pridat dalsi slovensky spendlik a sirit ho u vas doma.

A já už kvásek mám, fakt to funguje, díky, první chleba a vánočka se podařily.

↪ 9 Helča: Je, koukni do mapy. Díky panu Cuketkovi už kvásek dorazil až k nám a bydlí přes kopec, už jsem paní napsala a doufám, že do konce týdne se ubytuje i u nás:-)

↪ 9 Helča: na mapě je někdo někdo z Tymákova. Já zkoušela napsat email do „Prádla“, jsem kousek od Klatov a tak to bych měla nejblíže…Nicméně, syn je v Plzni,tak eventuelně také může vyzvednout v Tymákově(ale doufám, že se pán z Prádla ozve) :-)

Je to opravdu geniální nápad, ať už byl kohokoliv!
Zítra si jdu pro „kváskové miminko“ a doufám, že se mu v mé péči bude dařit!

Dnes jsem koupil kvasek v prodejne peciva na Pankrackej trznici v Praze za 23 Kc. Nejsem jsi tim jisty, ale myslim ze kvaskovy chleb a kvasek, ktery prodavaji je z melnicke pekarny. Bylo by fajn, kdyby tento kvasek nekdo z Vas, kteri maji zkusenosti, otestoval. ;) Nedejte se odradit vietnamci, prodejna je az za nimi.
Zkusim pres vikend upect chleba, snad se mi to na poprve podari :)

Ty jo, tak behem dvou dnu se u nas pro kvasek stavilo pet lidi a dalsi prijdou pristi tyden :-) Takze super napad, opravdu to funguje!!!

Přidávám tip, kde sehnat kvásek v Orlických horách. V Deštném je malá vyhlášená pekárna u sjezdovky, kde se dá po domluvě s paní prodavačkou získat kvásek zadarmo.(Minulý rok to aspon šlo)P.S Pokud tam budete kupte si jejich chléb tzv.Dešeňák.Nejlepší chléb co jsem snad v ČR jedl.Prodávají ho i v Dobrušce.

Výborný nápad, už som pár lyžíc posunula a prišli mi prvé fotky chleba. Veľmi sa z toho teším. Vďaka.

O mapě jsem nevěděl, když jsem začínal péct chleba. Popár pokusech jsem na to šel od lesa. Pokud to má kvasit samo od sebe musí to být už na poli. Natrhal jsem pár klasů, dal do trochu vody a nechal to den na slunci. Druhý den jsem vodu stoho nalil do žitné mouky a kvásek je super. Doporučuji vyzkoušet.

Dobrý den, chleba zkouším péct stále, ale z 10 pokusů se mi podaří tak 1 což je opravdu hrůza. Bydlim na Křivoklátsku, ale nějak se nemohu dopátrat a sehnat někoho s kváskem. Ani v Berouně, Hořovicích, prostě nikde :o( Neporadíte mi někdo?
Děkuji velice Jana

↪ 20 Jana: Dobrý den, já vidím u Berouna 3 špendlíky:) Ale zkuste kontaktovat ten špendlík uprostřed křivoklátských lesů, v Pustovětech. Karolinka má spoustu zkušeností, velmi životaschopný kvas a v přípravě má i kurzy.

prosim o kvasek,kdo je nejbliz?holic-sk,okoli hodonina.udam i telefon.00421 903 227826

↪ 22 zaneta: Musíte se na na kváskovou mapu kliknout a pak přiblížit k Hodonínu, nejblíž vidím kvásek (modrý špendlík) ve Skalici a Strážnici. Pak stačí jen dotyčnému napsat mail, tady vás asi nikdo nenajde…

Přidávám tip pro Pražáky, na který jsem dneska náhodou narazila (samozřejmě když už to nepotřebuju). Na Národní třídě je obchod Grunt, o jehož existenci jsem neměla vůbec tušení, až jsem si ho dneska poprvé všimla, když jsem kráčela okolo. Kromě nějakých těch farmářských produktů (mimochodem i pár kousků chlazeného hovězího a kuřecího masa) mají i kvásek 200g za 17,– Kč, čerstvý mají v pondělí a prodávají vždycky dokud nedojde.

Je prosím někdo z okolí Rožnova pod Radhoštěm, kdo by byl ochoten podělit se o kvásek? Moc díky.

Prosím není tu někdo s okolí Bohumín? Kdo by byl ochoten se podělit o kvásek ? Děkuji Jarmila

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)