Masožroutova fotohádanka

Dnes večer budu psát pohlednici z kurzu beduínského vaření Sahara. Ať dělám, co dělám, nemůžu si vzpomenout, co jsme to tam v noci grilovali.
Pomůžete mi s popiskem? ;)
Reklama

Dnes večer budu psát pohlednici z kurzu beduínského vaření Sahara. Ať dělám, co dělám, nemůžu si vzpomenout, co jsme to tam v noci grilovali.
Pomůžete mi s popiskem? ;)

Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
No items
Oranžová vína
Komentáře
Já ne.Vůbec nechápu co to má být.Hnusný masožrouti. Malý, sladký jehňátko…
Omlouvam se, asi je to tak trochu vzdaleny, ale netusi nekdo, kde se daji v Praze sehnat veprove mozecky? Jinak tipuju ze na obrazku vidim: jatra, ledviny, uprostred jazyk?, nahore srdce, hm. Uz nejak nevim ;o)
2: Zkuste řeznictví na I.P.Pavlova.
Ledviny, játra, srdce, plíce, jazyk. Může se grilovat mozeček? :-)
ty přece mají v každým řeznictví.vocásky-to je problém :-)
Ani se nedivím, že si Cuketka nemůže vzpomenout na to, co v noci griloval. Sobotní noc se totiž celá nesla v duchu jeho stýskání, že si u rybníka koupil JENOM 12 výborných koláčků po pouhopouhých 6 Kč za kus a z toho mu DVA sežral pes! Fńuk fňuk fňuk…
Masíčku pak zákonitě věnoval minimální pozornost a pořád se mu otvírala grilovací mřížka. Odklápěcí stranu měl naštěstí obrácenou směrem nahoru, a nikoli směrem k ohništi. To by už nebylo moc co fotit…
Cuketko, byl jsi kouzelný! :-))
Ehm, fotohadanky bych priste radeji preferoval zeleninove nebo bylinkove…tohle je dost nechutne :(.
No, musím se přiznat, že bych do ničeho co je na tom roštu nešel:-)). Ne že by to nemohlo být dobré, jen mám k takovým věcem averzi…
To nikdo nema ty koule, aby napsal, ze tam vidi taky varlata? :)
to burmajones:
a ja zase naopak skoro u kazdeho reznictvi vidime velikou ceduli „masite ocasky“ :)
9. já teda nemám koule, ale na tom obrázku vidím koule. Dvě! :-))))
10. přesně tak, ve spoustě řeznictví mají ocásky skoro pořád. A v tom mezi Zborovskou a Andělem vám je tak krásně vykostí a upraví, že máte parádní maso na řízky.
9.+11.. jednu teda určitě, u té druhé hádám.
Fialka:
jste tady jediná odvážná, tak vás ani nebudu napínat a všechno vám prozradím:
na obrázku jsou jehněčí vnitřnosti – temný chuchvaleček velvo jsou játra, dvě velké koule = jedno varle na půl (je fakt velké že? :), mezi varlátkem je rozloženo srdce, přesně pod levou polovinou je řez ledvinkou :)
Helli:
na koláčccíh se pracuje :) prej to byly obyčejný z kynutýho těsta :) ale stejně mě dostaly :))) rybíííízové :)!!!!!
Jezis:
to je škoda. vnitřnosti se dnes už běžně nejí – lidi neví jak chutnají a mají k nim odpor. přitom upotřebení celého zvířete byla kdysi nejen nutnost, ale i projevení úcty :) myslím, že není na škodu si to občas připomenout.
matesola:
evidentně nemá!!!! :)
ledviny, mozek, srdce, plíce, játra… bleee. Vypadá to strašně, ale jsem ochotná připustit, že to může být chutné!
chutne to je a nejen z jehnatka, takova koza taky neni vubec spatna…
lucianka a pivli: masité ocásky? co to je? prasečí ocásky jsou masité? a dokonce je vykostit a udělat z nich řízky? viděly jste vůbec někdy prase? ,–)
16. : ale viděly, viděly…dokonce asistovaly několikrát u zabijačky.
Pokud mohu mluvit za sebe. Nevidím žádný problém? Masité ocásky opravdu mají a šikovný řezník je přímo před zákazníkem dokáže upravit tak, aby šly použít třeba na řízek či minutku. Vzhledem k tomu, že se v poslední době chovají prasata hlavně na libové maso (často je problém sehnat prorostlejší bůček, když si jeden chce doma vyrobit škvarky – viz stejná zkušenost mnoha mých přátel a kolegů), je snadné koupit si masité ocásky. A maso je to výborné. Nemám na mysli třeba ty uzené, opravdu jen špičky, tam moc masa většinou najít nelze. :-))))
Nebýt takový hic, dojdu ty masité ocásky koupit a nafotím je. Ale v tomhle počasí maso nekupuji.
Pane Cuketko: zavrhl jste bišonka kvůlivá raketě????
:-))))
Jo a ted jsem si vsiml, ze to druhe zprava je vlastne takovy smajlik :).
Jezis:
ty jo, fakt je tam :))) jakoby si varle prozpěvovalo: http://www.youtube.com/watch?…
Pivli 18: „Kikonka“ bišonka byla lepčejší, že jo :-)
OMG! ten Anonymous s č. 21 jsem byla já..:-)
21.:Cutie: bať, bať, Kikonka byla léépčí!
mě to přijde jako kurz anatomie v praxi pro začátečníky :-)
Pane Cuketko, nespetl jste si kurz? ;-)
Jo a souhlasím s názorem, že když už se zvíře zabije, tak se by se mělo spotřebovat celé. Anebo nechat žít!
25: Když živé se špatně jí…:-))
Že cuketini zmizel bišonka mě překvapuje. Griloval jste opravdu hněhně? :o)
27. na tom něco bude! pane Cuketko!!!Kde je bišonek? Že zavolám Kubišový?
16. Tady jsou ty masité ocásky, prosím:
http://pivli.webovastranka.cz/…1%C5%A1e.jpg
Mlčení jehňátek.