Masožroutova fotohádanka

Dnes večer budu psát pohlednici z kurzu beduínského vaření Sahara. Ať dělám, co dělám, nemůžu si vzpomenout, co jsme to tam v noci grilovali.

Pomůžete mi s popiskem? ;)

Reklama

Komentáře

Omlouvam se, asi je to tak trochu vzdaleny, ale netusi nekdo, kde se daji v Praze sehnat veprove mozecky? Jinak tipuju ze na obrazku vidim: jatra, ledviny, uprostred jazyk?, nahore srdce, hm. Uz nejak nevim ;o)

Ledviny, játra, srdce, plíce, jazyk. Může se grilovat mozeček? :-)

Ani se nedivím, že si Cuketka nemůže vzpomenout na to, co v noci griloval. Sobotní noc se totiž celá nesla v duchu jeho stýskání, že si u rybníka koupil JENOM 12 výborných koláčků po pouhopouhých 6 Kč za kus a z toho mu DVA sežral pes! Fńuk fňuk fňuk…
Masíčku pak zákonitě věnoval minimální pozornost a pořád se mu otvírala grilovací mřížka. Odklápěcí stranu měl naštěstí obrácenou směrem nahoru, a nikoli směrem k ohništi. To by už nebylo moc co fotit…
Cuketko, byl jsi kouzelný! :-))

Ehm, fotohadanky bych priste radeji preferoval zeleninove nebo bylinkove…tohle je dost nechutne :(.

No, musím se přiznat, že bych do ničeho co je na tom roštu nešel:-)). Ne že by to nemohlo být dobré, jen mám k takovým věcem averzi…

To nikdo nema ty koule, aby napsal, ze tam vidi taky varlata? :)

to burmajones:

a ja zase naopak skoro u kazdeho reznictvi vidime velikou ceduli „masite ocasky“ :)

9. já teda nemám koule, ale na tom obrázku vidím koule. Dvě! :-))))
10. přesně tak, ve spoustě řeznictví mají ocásky skoro pořád. A v tom mezi Zborovskou a Andělem vám je tak krásně vykostí a upraví, že máte parádní maso na řízky.

Fialka:

jste tady jediná odvážná, tak vás ani nebudu napínat a všechno vám prozradím:

na obrázku jsou jehněčí vnitřnosti – temný chuchvaleček velvo jsou játra, dvě velké koule = jedno varle na půl (je fakt velké že? :), mezi varlátkem je rozloženo srdce, přesně pod levou polovinou je řez ledvinkou :)

Helli:

na koláčccíh se pracuje :) prej to byly obyčejný z kynutýho těsta :) ale stejně mě dostaly :))) rybíííízové :)!!!!!

Jezis:

to je škoda. vnitřnosti se dnes už běžně nejí – lidi neví jak chutnají a mají k nim odpor. přitom upotřebení celého zvířete byla kdysi nejen nutnost, ale i projevení úcty :) myslím, že není na škodu si to občas připomenout.

matesola:

evidentně nemá!!!! :)

ledviny, mozek, srdce, plíce, játra… bleee. Vypadá to strašně, ale jsem ochotná připustit, že to může být chutné!

chutne to je a nejen z jehnatka, takova koza taky neni vubec spatna…

lucianka a pivli: masité ocásky? co to je? prasečí ocásky jsou masité? a dokonce je vykostit a udělat z nich řízky? viděly jste vůbec někdy prase? ,–)

16. : ale viděly, viděly…dokonce asistovaly několikrát u zabijačky.
Pokud mohu mluvit za sebe. Nevidím žádný problém? Masité ocásky opravdu mají a šikovný řezník je přímo před zákazníkem dokáže upravit tak, aby šly použít třeba na řízek či minutku. Vzhledem k tomu, že se v poslední době chovají prasata hlavně na libové maso (často je problém sehnat prorostlejší bůček, když si jeden chce doma vyrobit škvarky – viz stejná zkušenost mnoha mých přátel a kolegů), je snadné koupit si masité ocásky. A maso je to výborné. Nemám na mysli třeba ty uzené, opravdu jen špičky, tam moc masa většinou najít nelze. :-))))
Nebýt takový hic, dojdu ty masité ocásky koupit a nafotím je. Ale v tomhle počasí maso nekupuji.

Jo a ted jsem si vsiml, ze to druhe zprava je vlastne takovy smajlik :).

Pivli 18: „Kikonka“ bišonka byla lepčejší, že jo :-)

mě to přijde jako kurz anatomie v praxi pro začátečníky :-)
Pane Cuketko, nespetl jste si kurz? ;-)

Jo a souhlasím s názorem, že když už se zvíře zabije, tak se by se mělo spotřebovat celé. Anebo nechat žít!

Že cuketini zmizel bišonka mě překvapuje. Griloval jste opravdu hněhně? :o)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)