Podvečer Oživlých Fazolek

Co to ten Cuketka zase vyvádí?! Tucet oživlých fazolek (a to byly prosím posmrtně zmraženy!) napadlo těstovinovou skupinu Tortiglioni al dente. Co se dělo potom, raději nechtějte vědět…

Absolutní spojení

Hlavní finta dobrých těstovin je dokonalé provázání omáčky s těstovinami. Pokud jste již někdy jedli dobré těstoviny, určitě ten pocit znáte. Každý dílek chuťové skládačky zapadá do sebe, dává to smysl. Pokud naopak máte u jídla pocit, že jíte těstoviny a omáčku zvlášť ( i když jsou promíchány), je něco špatně.

Recept

Já jsem si dnes připravil úplně jednoduché těstovinky, u kterých jsem onu provázanost přivedl do extrému. Pokud to chcete zkusit taky, budete potřebovat:

  • zelené fazolky (čerstvé, mražené ale hlavně živé a zelené!)
  • trošku cibule na jemno
  • olivový olej
  • smetana (mléko)
  • plísňový sýr (tentokrát po změnu zase gorgonzola)
  • těstoviny Tortiglioni (takové ty trubičky s ďurkou :)

Postup je následující:

  • olej+cibulka to je snad jasné
  • šup tam s fazolkama (nepolámat!)
  • chvilinku pošmrndlat® (tenhle termín si nechám patentovat)
  • přidat smetanu (mléko) a v ní rozpusit sýr
  • mezitím pochopitelně již vaříte těstoviny
  • teď přijde hlavní sranda
  • do uvařených těstovin strkáte fazolky, vždy jedna trubička, jedna fazolka
  • hotové páry vracíte do pánve k omáčce a prohříváte (možná ž i gratinujete:)
  • schválně kolik vám trpělivost dovolí (mně dvanáct, pak sem s tím seknul)

Podávejte se zbytkem omáčky a těstovin anebo pokud jste frajeři a nezbylo vám nic, tak jen tak. Tohlencto jídelko se přímo nabízí jako amuse bouche, neboli mini předkrm, kterým můžete ohromit hosty hne nazačátku nebo alespoň nastartovat konverzaci. V tomo případě použít jej jednu trubičku s fazolkou a výrazněji dozdobit.

Věřte mi, že tortiglioni s čouhajícíma fazolkama vypadají opravdu velmi jak bych to jen… frivolně! Kromě toho i vynikajícně chutnají. Navíc se nemusíte zvlášť napichovat s trubkama a zvlášť po talíři honit nezbedné fazolky – vše je již připraveno 2in1! No není to nádhera?

Není, páč nastrkat ty fazolky dovnitř (horké fazolky, horké těstoviny) je šílená drbačka®!

Hodně štěstí a dobrou chuť :)

Reklama

Komentáře

Milá Cuketko,
je mi líto, ale musím sepsat petici za zrušení tvého blogu – a vůbec všech foodblogů, na kterých jsou obrázky a kterým alespoň trochu rozumím.
Uznej, že toto je týrání chuťových buňek. Zvlášť kruté je to v době, kdy poslední jídlo dávno zahučelo v mém žaludku a další ještě není v dohledu.
Pokud se mi nepodaří dosáhnout peticí svého, budu podle tebe muset začít vařit!
Mňam.

iKarkulka: Jestli tohle je tyrani… doporucuji vzhledem k jiste svetle budoucnosti foodblogu v CR

A) zrusit internet
B) ukoncit sve trapeni jednou presne mirenou….. cuketkou :-)))

Já už přešel od slov k činům – o víkendu jsem cuketku griloval ;-)

jo, coz takhle konec cuketek v cechach… tak to vidim ja… tohle je totiz nepripustne, nedovolene a hlavne absolutne odporne!!! ale uz te mam, panacku, delsi dobu na musce…

kde je UHO? kde jsou gumove knedliky… ptam se, co se asi tak stalo s prevarenou ryzi a co nase ostatni jistoty? ha? a kam se podely namrzle brambory a prebalovane maso z hypermarketu??? apeluji na vas… jeste, ze jsem taky tak predvidava a na vse pripravena a grilovala jsem o vikendu taktez. u me doma a ani v mem nejblizsim okoli se zadna kolaborantska a odporna cuketka nastesti uz nevyskytuje.

i am cuketka free ;-)

….strkat fazolky do rourek
…. a ještě do rourek pod zákonem!!
…..ano, ano stydim se, cuketka špatně skončí!!!! ;)

Fazolky, cuketky, to je jedno.
ňikám zrušit a hned! Dyť já žeru jak nezavřená :))

Potrebuji nutne pomoooooc!!!!!
Prosim Vas vsechny o napady, jake jidla se varily/delaly v sedmdesatych letech!
Uz jsem prisla na grepfruitoveho jezka a muchomurky s nozkou vajicka a hlavickou rajcete a zdobene majonezou. Pomozte prosim jeste necim!!!
Dekuji moc!
Alexandra

Ty jóó Alxandro, to jsem ještě nebyl na světě, takže jen tak mlhavě tuším.

Nebyli v té době snad všichni fascinováni ASPIKEM a vůbec vším co navypadalo jako jídlo? :) Možná je to taky období, kdy začly vládnout pracovním poradám chlebíčky.

Jestli někdo víte lépe, prosím poraďte .)

Co takhle poopravit recepis v tom smyslu, že bychom nastrkali do neuvařených těstovin neuvařenou fazolku a pak to hodili dohromady do hrnce… Pravda, fazolky budou více vařené než pošmrndlané :o) (je to báječné slovo, určitě s laskavým svolením zařadím do slovníku :o), ale prstíky nebudou popálené… No, možná to nebude držet v hrnci pohromadě… což? No nic…
Vymýšlím tu na zítřek menu pro kamarády a už mi v tom vedru docházejí nápady…
Zdravím báječnou Cuketku…
P.S.: 70. léta – u nás ve znamení plněných dekorovaných vajec…

;)

no ono je to nápad dobrej, taky sem ex post na to myslel, ale chybí tam jedna základní věc a sice, že u těch fazolek vůbec nedojde k nějaké té pošmrndlanici v omáčce, což je pro chuťovou provázanost zásadní. ale zkusit se to může!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)