Fotohádanka na uvítanou!

Po více než týdenní filmové pauze jsem zpět u vás. Věřím, že se vám po mlsném panu Cuketkovi stýskalo stejně jako mně :) Na úvod malinká fotohádanka speciální tím, že sám jen mlhavě tuším co jsem to dnes vlastně v pražských ulicích ulovil a vyfotil. Važte si toho, musel jsem se vydrápat přes plot (do prostorů hlídaných kamerami), vyšplhat na strom, sedřít si koleno a zhmoždit cuketku! Co je to???

Vaše odpovědi čekám v komentářích. První, kdo uhodne, získá jako hlavní cenu neskonalé uznání pana Cuketky :)

Reklama

Komentáře

aha, tak nic :))
mně včera dostal bílej rybíz v lednici :OO byl nějakej moc sladkej oproti červenému…

Ano, znám moc dobře. :) Pamatuju si, kterak jsem na ně v dětství chodíval k polním cestám, kde jich u nás na vesnici bylo habaděj. Více mi chutnala ona bílá varianta – těžko bych však tu chuť k čemukoli přirovnával. Tmavé zase pro změnu barvily jako čert a nešlo to dolů – jak z oblečení, tak z kůže.
Na Wikipedii sice píšou, že jsou to stromy, ale záleží na tom jak které. Mnohé mi svým vzrůstem spíše připomínali keře, pročež se na ně také hůře lezlo a sklízelo to zvláštní ovoce, připomínající tvarem miniaturizované hrozno vinné révy.
A jak tu tak o nich píšu, dostal jsem na ně chuť. Tady v Brně rostou v Černovicích, za plotem psychiatrické léčebny a jejich padající plody postupně pokrývají asfaltový povrch silnice tmavou lepivou hmotou. Asi se tam dnes na kole zajedu podívat.. :)

Jj ta barvička stojí za to, byl sem od nich taky docela zmydlenej. Jinak tady ten kousek je pořádný strom. Bílou moruši jsme měli v Ostravě před „barakem“ (Poděbradova ulice v zahradě ZŠ), taky velý strom a je pravda, že ty bílý chutnaj jinak – těžko se přirovnává… :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)