PFF 2009 – Sobota

Live report pokračuje! :) Počasí je cca o 100% lepší než včera, tak uvidíme…

2800

První oficiální číslo s počtem návštěvníků za pátek. Jestliže včera zelo Křížovnické náměstí prázdnotou, dnes je narvané k prasnutí, stejně jako celý areál PFF. Myslím, že 5000 dnes padne. Pro představu – fronta u stánku Obecného domu je cca na 30 metrů! :)

Co doufám nepadne jsem já. Po ránu mi dalo docela práci, se ukecat a vyrazit. Byla by to škoda, dnes se očekává maximální obsazenost foodblogovou komunitou. Člově s talířkem mlaskající = běžný návštěvník. Člověk s pěti talířky, fotící, mlaskající, přechytrale komentující = foodblogger. Normálně je mlaťte deštníkem do hlavy! :)

Bilance 14:13 – rosé 1ks, bílé 1ks, červené 1ks, dvě cesty lodí, tuňák, zmrzlina, bujabéza, půlka krevety. Chce to kafe!

15:38 – Je plno!

Celý areál znovu zahalil déšť, i přesto zažíváme nefalšovanou sobotní špičku. Aktuálně tu neexistuje stánek bez fronty. Dokonce i samotnému Sahajdákovi z LDBB došly talíře :)

Bilance – vařené hovězí se svíčkovou, rajskou, křenovou a znojemskou, 1ks červené, kafe pořád žádné, koncentrace foodblogerů 3%

Fascinovaně hledím na stovky lidí s talířky v ruce, většina se už ani nekryje pod deštníkem. 200% degustační nasazení.

18:36 – Veselý podvečer

Nevýhoda liveblogu č.1, je třeba furt blogovat. Aktuálně ze stánku časopisu Apetit, obklopen veselými redaktorami. Raději nepíšu status, abyste nepoznali, kolik jsem toho vypil… ;) Taky se mi povedlo minout pravidelný SCUK v 18 h :)

Areál se příjemně uvolnil. Jestli chcete vyrazit, vyražte teď navečer.

Řadě restaurací dnes došlo jídlo, ale průběžně doplňují, na zítřek čekají finální útok návštěvníků. Geniální sifonové mojito z baru Bugsy's a nealkoholická infuze maracuji a řapíkatého celeru. Chef Paulus z Alcronu mě odrovnal pomalu dušeným bůčkem s jablkovým pyré. Firma Global Wines mě zase položila usilovným snažením svých sommelierů.

Reklama

Komentáře

bylo to celkem good, chvilku sice sprchlo, ale za tři desítky grandů jsem se božsky nadlábnul. jediné lehké zklamání byly u stánku holiday inn bramboráčky od McCaina…

Ten bůček s jablkovým pyré zní dobře. Včerejší obědová zastávka byla fajn, ale číst si liveblog od rozpálených kamen taky není k zahození ;-)

Mohlo to být horší, s tím počasím. Ale nakonec příjemné kulinářské zážitky převážily nad znechucením z deštivého počasí. Bylo to super!!! Sešlo se nás dost, skvělá parta, ochutnali jsem toho opravdu dost! jasný vítěz Alcron a Mandarin, v závěsu s Zátiší a Kampa Groupe, stejně tak Le Terroir Groupe a Obecním domem. Největší zklamání Ambiente. Rajská a svíčková omáčka velmi nepovedené. Znojemská celkem dobrá, nejlépe vyšla křenovka. Knedlík chutný. Žebírka od Švejka a Červené curry z Corinhie také dokonalé!

My jsme taky prošvilhli všechny Scuky, ale vzhledem k tomu, že nás byl také pěkný scuk (Šárka – Dolce Vita s rodinou, Helli, Bali, Papája, Janina, Pierro, Pivli), cestou jsme potkávali samé známé tváře ( opakovaně) – Cuketku, Cutie, Chilli Julii, Toska, Florentýnu…Jednou jsme se scukli i do takového pěkného fotoscuku. :-)))
Jízda na lodičkách vyloženě prima, prubli jsme oba typy, prohlídka muzea Karlova mostu se také zadařila. Fotilo se jak o život!

My se po PFF sli rozveselit na Pivni festival: na to, jak je rozplizle dlouhy (tyden), na pocasi a ceny za pivo 40, za vino 40–80, bylo celkem prijemne naplneno. Potesilo me pivo vsech moznych malych pivovaru a vsech moznych druhu, a to ho nepiju! Do Oktoberfestu jeste hodne daleko, ale snaha se ceni. jen Letnany jsou nesnesitelne daleko.

Misti pivniho festivalu muzete zkusit hospodu Zle Casy v Nuslich, viz jejich web, kde ted probiha take ochutnavka velkeho mnozstvi minipivovaru, a je to bliz :)
Jinak dekuji autorum clanku i techto komentaru za rady a zkusenosti, co tu pisou – dnes odpoledne (stejne jako vetsina lidi, diky pocasi) tam budu ! :-)

ellinor, Mosquit: ano, na tyhle dvě akce se kvůli PFF zapomíná :)

Taky se chystám dneska ještě jednou, ale mám obavu, že příšerná davovka… :-/

zlé časy prosím ne… piva sice zajímavá, ale jen pokud skousnete 1. příšernou obsluhu, která 2. chce zálohu na půllitr, který 3. vám při nejbližší příležitosti v nestřeženém okamžiku uzme (=50.- v pr–li). prostředí také jen pro otrlejší…

Byla jsem na PFF v sobotu a celkový dojem je spíše rozpačitý. Selhali zejména pořadatelé: Absolutně nestíhali odnášet prázdné talíře a podle stížností ze stánků ani přinášet talíře čisté. Většinu jídel na straně u Mánesova mostu jsme byli nuceni konzumovat na pokydaných ubrusech a v sousedství špinavých talířů, ze kterých padaly zbytky mořských plodů a kosti, ještě, že byla aspoň zima a zbytky nezapáchaly. Také se domnívám, že neměli do areálu pouštět tolik lidí najednou (tedy včas zastavit prodej vstupenek na místě), docházelo ke strašným tlačenicím na úzkých cestách a následné devastaci promáčeného trávníku. Vadil mi i systém záloh na sklo, kdy se místo grandů vracely hotové peníze, měla to být motivace, aby si člověk byl nucen koupit další balíček 10 grandů? Lodní doprava fungovala bezvadně, ale byla bych raději kdyby byla zpestřením a ne nutností. Co se týče restaurací: Některé pojaly PFF jako možnost propagace podniku a podávaly dobrá jídla za přijatelné ceny a nádavkem i se slušnou obsluhou (Rybí trh, Mandarin Oriental, Le Terroir Group, Cloud 9), jiné si z tohoto podniku udělaly zlatý důl (mikroskopické porce obyčejných omáček u Ambiente). Co se týče jídel: U nás vyhrála bouillabaisse z Rybího trhu, v těsném závěsu s teplou šunkou s kapustou a plněným knedlíkem z Le Terroir Group a kohoutkem na víně z Francouzské restaurace. Zklamáním byl výběr z plodů moře z La Provence. Co se týče nápojů: Nejsem znalec vín a tak jsem se spokojila s frankovkou od skupiny Bohemia Sekt, ceny u Global Wines na mě působily poněkud děsivě, potěšil mě koktejl z ginu a brusinkového džusu u Cloud 9.

ahoj, jsem teprv gurmán-začátečník, návštěvu PFF jsem si přála a dostala k narozeninám, tak o to víc mě mrzelo škaredé počasí, ale i přesto bylo jídlo vynikající, nejvíc mi chutnala asi pražská šunka s knedlíčkem a kapustou a svařák z holiday inn, ten byl díky počasí hvězdou dne :-)
musím souhlasit s Luckou B co se týče lodní dopravy, opravdu to mělo být spíš zajímavou alternativou než jediným spojením, byly jsme s kočárkem a sice jsme všechny ty schody nahoru a a dolu zvládly, jen by mě zajímalo, jak to řešili například s vozíčkáři, to mě na celé akci dost zklamalo

homi:pochybuji,že by Vás někdo záměrně chtěl obrat o padesát korun.Pokud vám schází rád Vám je dám.A prostředí-je prostředí.Čus Hanz.

15.: o ‚záměru‘ nebyla řeč. jen mě udivilo sklízení zálohovaného skla. prostředí pro mě nebylo zdaleka nepřijatelné, jen není zrovna stavěné na hluboké zamyšlení u degustace pivních speciálů…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)