Odrobinky správně uhniličené

odrobinky_oskerusky2

Skoro jako ty oskeruše. Nejlíp chutnají, když už je skoro pozdě… ;)

  • Nový stupeň blbosti

Kampaň okolo státem vydržované značky Klasa mě nepřestává fascinovat. Klasa kuchař připravuje hovězí carpaccio! Zchroustnul tady někdo nějakou pilulku? Rukola, aceto balsamico, mořská sůl, limetky, olivový olej a parmezán?

  • Už nešušni na suši

Páč levný to je! Módní vlna levné rejže s voctem se šíří pomalu, ale jistě. Nejnovější přírůstek v Brně popisuje MichaL Sänger. Stejně čerstvý třístovkový all-you-can-eat na kolečkách je zase k vidění na Andělu

  • Nápad z Prahy

Pražské konvinium Slow Food si nedá pokoj a chce rozdávat další ceny. Po restauracích se na sedmičlennou porotu mohou těšit výrobci. Jmenuje se to Výroční cena Slow Food Prague. Vyhlášení proběhlo na stránkách až 24. září, uzávěrka je 30. září a přihláška z webu nejde stáhnout. Co k tomu dodat? :/

  • Bulky, brčka, placky, tácky

Úplně náhodou a vůbec ne z vlastní vůle občas objevím nového bigmeka a zajdu na blog. Kupř.: fastfoodzurnal.blogspot.com/ Jako obvykle – dr. Freud laskavě přehodí za mě. Ď! ;)

  • Podojit tak mincí!

Menší zemědělci mají od letoška volnou cestu k prodeji mléka z automatu. Alespoň podle Idnes.cz je na českém trhu hned několik firem, které tyhle dojírny na pětikačky nabízejí. Roste prý i zájem z řad zemědělců. Tak šup. Prosím si jeden na Dejvické! ;)

  • Podzimní srovnávačky

Chci pro vás připravit sérii srovnávacích recenzí na jedno téma podobně, jako jsme si to vyzkoušeli u několika SCUKů nebo u kávových marathonů (Praha I., Praha II., Brno). Měly by to být věci, které vás zajímají nebo u kterých je pro vás srovnání časově nebo finančně náročné. Já se moc rád „obětuju“, tak sem s nápady!

  • Lupy lup

Děkuji všem, kteří v anketě Křišťálová Lupa 2009 (už počtvrté) nominovali Cukínu v kategorii uživatelských médií. Díky, hřeje to líp než  chlupatý ponožky! ;)

odrobinky_lupa_2009

Letos poprvé a hlavně překvapivě bojuji i v kategorii osobnost roku, o které rozhoduje odborná porota a expertní panel. Pikantní nominaci na anticenu si pro změnu zase vykoledovalo rádio Impuls svým vykrádáním fotek

Veřejné hlasování probíhá do 25. října a najdete ho na adrese http://kristalova.lupa.cz/hlasovani/ ;)

Reklama

Komentáře

Poslušně hlásím, že jsem hlasoval. Ale chtělo by to tu větší reklamu a výzvu, ať lidi hlasují, aby pan C. koněčně vyhrál a měl doma z čeho utírat prach :D

Také hlásím že jsem se vrátila z dovolené – Norsko – a hned jsem zahlasovala. Pan Cuketka by si měl pořídit zavčasu bytelnou vitrínu!!!!

Taky odhlasováno :)
Co se týče srovnávacích recenzí, tak mě napadá mimo jiné třeba bio a nebio. (zelenina, ovoce, maso nebo cokoliv jiného).
Nicméně chápu, že toto se jaksi neslučuje s konceptem obíhání kaváren, jako tomu bylo u všech dosavadních srovnávacích recenzí.

Zdenek:

díky, o nějaké menší propagaci pouvažuji, ale nechci to přehánět :)

jitřenka:

děkuji moc ;) a norsko závidím! nějaký kulinární zážitek byl?

Helena:

děkuji :)

bio nebio se velice těžko srovnává a sám za sebe říkám, že odmítám srovnávat podle chuti, protože je to nemožné. bio/nebio s chutí nemá nic společného :)

kdybyste to ale nějak blíže specifikovala. nějakou užší oblast, kde hrají bio výrobky silnou roli (třeba kozí sýry namátkou), tak by se o tom dalo uvažovat ;) ale opravdu bio certifikace nemá nic společného s kvalitou nebo chutí. jen zaručuje minimální požadavky na způsob produkce určitým směrem.

pro pana C:
v Norsku byl „největší kulinářský zážitek“ jejich národní sladkost – v poháru podušené jablka zasypané osmahnutou strouhankou a trochu šlehačky – a to prosím ve třech vrstvách. jinak ryby, ryby, ryby...... A jinak se tam stěhuji za práci – 1. října odlétám!!!!

taky jsem zahlasovala, i když se mi to povedlo až na třetí pokus, když člověk nevládne angličtinou jako rodným jazykem, tak někdy ta slova prostě neidentifikuje. Mohli by tam dát nějaké rozumnější potvrzování.

zrejme ne moc nobl ani podzimni, ale napadl me scuk na tema kebab/falafel/bagety. proste takove to rychle jidlo ve meste, za pochodu, co nejvic chutna pri navratu z nejakyho nocniho radeni nebo kdyz uz clovek proste umira hlady a casu neni moc. bylo by to ale asi urcite velmi syte…kaloricke…mozna i obcas riskantni (listerie se hemzi vsude) hodnoceni.

Komentáře jsou uzavřeny.