Japonská restaurace Miyabi

Uf, to je ale upracovaný týden… Další finské poklady čekají v šuplíku a vy se už určitě nemůžete dočkat! Mrkněte se mezitím alespoň na exotickou recenzi Japonské restaurace Miaybi. Bylo to moc fajn – plno nových chutí, tvarů a kombinací. I když je suši na suroviny nesmírně náročné, podnik má velice přístupné ceny a celé je to tam hodně zaměřené na hosta, bez snobáren… Navíc naprosto fantastický interiér!

A kdybyste čirou náááhodou měli svůj vlastní vražedný (nejvražednější!) tip na asijskou restauraci, která stojí za to – neváhejte a vyjevte jej. .)

Reklama

Komentáře

V Praze je spickovy Korea House (http://www.koreahouse.cz), opravdu to odpovida korejskym chutim a vetsinou tam budete jedinym „neasijskym“ hostem, coz taky o necem svedci. Doporucuji (ve dvou) zkusit bulgoki a bibimbap, pan majitel pripravuje primo pred hostem na stole a je k tomu spousta misticek s prilohami, jak je v asijskych restauracich zvykem…

Jinak u nas v Brne nevim o nicem poradnem, neporadi nekdo?

Skoda ze si pan Cuketka nedal miso polevku. Ten salat z bile redkve a mrkve byl asi schvalne mdly. Je to zakladni recept k masu, zejmena k rybam. V makrobiotice se budto dela zdravotni napoj z nastrouhane mrkve a daikonu, ktery pomuze tuku z tela ven, nebo se to nastrouha jako priloha k rybam, zakapne sojovkou, ale opravdu kapicka a opet je to pro dobre traveni tucneho masa. Vzhledem k tomu, ze se konzumuje tunak a losos, nebo tady dokonce nejaka drubez, je to prave dobre vyvazit tim nastrouhanym daikonem.

No a proc by si meli uctovat couvert zvlast? Maji ho rozpocteny v cenach jidel a napoju.

No naprosto jedinečná je v Praze, kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad restaurace Hanil – japonsko/korejská:
HANIL RESTAURACE
Slavíkova 24
Praha 3
Tel.: 222 715 867

Peta:

miso znám a moc mi nejede, chtěl jsem si nechat místo na všechno ostatní. díky za tip k salátu :)

Miso:

:))) hoho!

zajděte se prosím podívat do ostatních restaurací v této cenové hladině a ihned zjistíte, jak to s couvertem je. v cca 80 procentech si jej účtují bez mrknutí oka v ceně od 40,- Kč a výše…

kremik:
děkuji za tip. těch etnických příbývá, jako hub po dešti. :)

Mierny off-topic, ale pripomenulo miho meno restauracie… Mozno neviete, ze Miyabiyama je japonsky zapasnik sumo, v sucasnosti v hodnosti Maegashira 3, ale na zaciatku tohto desatrocia bol uz aj v hodnosti Ozeki, co je druhy najvyssi boss.

Taky budu mírně „mimo mísu“, ale v Praze je prý jedna indiánská pizzerie (že pizza přišla do Itálie od indiánů přece všichni víme). Už se dlouho odhodlávám, že tam zajdu – nechce to pan Cuketka nejdřív zrecenzovat, ať vím, do čeho půjdu?

Miyabi byla restaurace, kde jsem poprve v zivote ochutnala japonske jidlo a zpusobila, ze jsem si ho zamilovala.. proc jsme si je tehdy vybrali, bylo jejich miyabi kaiseki menu – jako delane pro novacka v japonske kuchyni..ruzne druhy sushi, hlavnich jidel, salatu a zakusku..(takove „male“ degustacni menu :))

miso polevku jsem zatim jedla malokde lepsi.. max. jinou (v londyne ve wasabi, wagamama apod)..

sushi vypada krasne, je cerstve a ackoliv ja ryby moc nemusim, tam mi rozhoden nijak nevadily..

na miyabi rozhodne nedam dopustit.. rada se tam vracim..

primerene ceny za nadstandardni kvalitu :)
jednou mesicne maji zajimave akce, kdy spojuji sushi a vino a rozhodne stoji za to nechat si posilat jejich newsletter..

miyabi si urcite zaslouzilo zminit
diky :))

ps. a hrozne me mrzi, ze ackoliv uz nejaky ten mesic ziji v praze, porad nemam cas se tam dostat.. uz brzy!! :)

Cuketko, miso existuje v nekolika variantach. Je to vlastne fermentovana obilovina. Kdovi, ktere jste poprve ochutnal. Ja mam oblibene jecmenne, ale je i sojove, to je ale spise na zimu, ryzove bile, ktere je krasne jemne a natto miso, ktere se nove objevilo v nasich obchodech, ale je ho hrozne malo. Takze si clovek nejdriv musi vybrat. Vseobecne pro zacatecnika je vhodne to jecmenne. Dava se ho ale malinko, polevka nema byt slana a nema to prebit chut houbicek shitake nebo zeleniny. Hlavne je miso zasobarna enzymu, takze kdo ho ji pravidelne, prispiva hodne ke zdravi ! Nejlepsi je delat si miso polevku doma podle sve chuti !

Ruziklan:

pěknýýýýýýýýý! :D

Viky:

netuším, navíte název nebo přesnější polohu???

Kasumi:

:) proto jsem taky miyabi vybral, myslím, že japonské kultuře děá obrovskou službu!

Peta:

kdovi? ja fim :) měl jsem ječmenné i sojové, oboje kupné z japan shopu a doma udělané. v tom novém na Kladenské mají docela pěkný výběr, možná bych to mohl taady prezentovat… díky za podrobné info! ,)

Ahojky, co se tyka Brna, ted jsem slysel v radiu, ze je v IBC nova japonska restaurace… tak doufam, ze se tam co nejdrive dostanu… a taky me docela laka ta laoska rest. Sabaidy, nekde na kapitana Jarose :)

Pan C. restauraci Miaybi dost vychvalil, ale podle me se jedna o jednu z nejslabsich sushi restauraci v Praze. Byl jsem tam parkrat, abych jim dal sanci se zlepsit, vzdy bylo poloprazdno, porce ryb v sushi male, jednou mi bylo hodne spatne a od te doby jsem tam nebyl.

Sushi Lovere, a co ta Planet Sushi na Andelu ? A ktera je podle vas v Praze dobra sushi restaurace ? Nechodime v Praze casto, neb je to tu hodne drahe. A uz uplne chybi neco jako sushi rychle obcerstveni za rozumnou cenu, pritom co je na tom tak drahe, nechapu. Ryby jasne, ale je tam tak malinky prouzek. A vegetarianske si muze kazdy umotat doma sam a za par korun.

Sushi Lover:

ač nerad, musím korigovat svů názor na Miyabi směrem k vám, můj rating platí vždy pro jednu návštěv u a tady to sedlo dobře. byl jsem tam od té doby 2× dále. neříkám, že je nejlepší, ale následně dal bych 6/10…

Peta:
přispívám sice trochu opožděně, ale sushi rychlé občerstvení za rozumnou cenu je v pasáži Světozor.
Zároveň se přidávám k pozitivním názorům na Miyabi. Byla jsem tam sice jen jednou, ale už se těším, až tam půjdu znovu. Byl to velice příjemný zážitek, hlavně obsluha byla příjemná, všechno nám tam ochotně vysvětlili a jídlo bylo vynikající.

Moje oblibena restaurace je Gozen na Andelu, cenove podobne jako treba Nagoya, ale jidlo je tam vynikajici, krome sushi tam maji treba vyborne domaci ramen (www.gozen.cz)

Ahoj, pokud chcete zajít na sushi, tak v Praze doporučuji restauraci Samuraj.Podle mě, je to v tuto chvíli jedna z nejlespších „sušáren“ u nás.Jídlo je fantastické – od sushi až po suki-jaki.Interiér je naprosto vyjímečný – luxusní a je v několika úrovních.Byla jsem ve všech sushi barech u nás – jsem totiž na sushi závislá, jak říká můj manžel.Ve všech jsem snad už ochutnala všechno, ale v Samuraji to má opravdu úroveň.Dříve jsme hodně navštěvovali Sushi Point, nebo Miyabi, ale tady úroveň jídla hodně poklesla.Velmi dobrá je také Nagoya na Smíchově, nebo Gozen – ty také nikdy nezklamou.Co se týče korejských restaurací – tak u nás vede Korea House.

Souhlasim s Lucii bavi me Samurai, kvalita, interier, dobry odpocinek, dobra cena a jidlo fakt super

Komentáře jsou uzavřeny.