Podovolenkové odrobinky

odrobinky_s_luxemburgerli

Tohle může napadnout jenom Švýcary. Vybavit křehké Luxemburgerli slušivým exoskeletem, aby si na nich mohl pochutnat i turista zdaleka. Vypadá to tak logicky, ale kupříkladu Francouzům to ještě nedocvaklo… ;)

  • Bedýnkáři, množte se!

Pozdě, ale přeci – výzva pro všechny zájemce a fandy bedýnek z Prahy! ;) Už tuto sobotu se koná bedýnkové setkání, kde se můžete setkat s ostatními bedýnkáři nebo zájemci.
Na akci pohovoří i dvě profice – Annie Weidknet a Sabine Leray z Francie.

  • Mrkev za hlas

Vypadá to, že Praha 6 je první městská část, která vzala podporu lokálních farmářských trhů opravdu vážně. Už tuto sobotu startují pilotní Farmářské trhy na Vítězném náměstí. Bude se testovat technické zázemí, sondovat zájem rezidentů a proběhne nezávazný sběr politických bodů. Přijďte, bude i Ital! ;)

  • Nový Míša

Taky mi koukám ulítlo vyhlášení Mišelínů pro Česko. Jednu hvězdu obhájilo Allegro. Bib dostalo Sasazu, Divinis, Aromi, Le Terroir a už od listopadu zavřený Le Cornichon. To je takový problém ověřit si těch šest podniků před tiskem? Asi jo! On to nakonec přeci jen nebude průvodce po restauracích, ale spíše taková historická kronika.

K celému humbuku okolo mám pouze čtyři písmenka – Scuk! :)

  • Tuňák – Japonci 0:1

Ve čtvrtek definitivně pohasla naděje tuňáka na ochranu projednávanou v rámci Cites. Pokud vás zajímá něco o pozadí celého hlasování, asi nejlépe to má zpracováno Richard Black na svém blogu. Kontinuální příděl novinek z celé oblasti zase můžete sledovat na FB stránkách filmu The End of the Line.

Co dodat, netuším. V našem kontextu je to snad skoro jedno, stejně tu všichni v sushi nejvíc chlemstáme lososa.

Tuno, drž se!

  • Bacha na hubu!

Český soud totiž přikázal webu Měšec smazat komentáře čtenářů obsahující negativní zkušenosti s firmou Prolux (protože část z nich byla vulgárních). Je to jeden z prvních případů, kdy se něco takového na českém internetu vůbec řeší, a podobných právních hrátek na tenkém ledě bude určitě přibývat.

Firmám se nelíbí, že se část jejich reputace vytváří v prostoru, který nemohou kontrolovat. Někdy reagují rovnou s alergickými pupínky nepochopení nebo zbytečně zostra. Pro příklad v naší blogosféře přitom nemusíme chodit daleko. Nedávno musela dávat dolů článek brněnská Kavalérie. Kavárně Monro se nelíbila jejich recenze, která pro ně nedopadla dvakrát dobře. Stačila zmínka o rostlinné šlehačce, pár nepřesností v textu a právní kroky byly na střeše.

Stejně se s tím ale na pravidlech nic nemění. Do diskuze zásadně s revolverem značky Slušnost®. Potrefené husy mlátit po hlavě zase pouze se srolovaným vydáním deníku Věcná kritika®! ;)

Reklama

Komentáře

Farmářské trhy vypadají jako moc zajímavá vlaštovka. Snad to vydrží. A hlavně by se mohly inspirovat i městské části na správném břehu Vltavy ;)

Ale teda to rozhodnutí soudu.. sice je pravda, že Aktualne.cz je dobré, právě díky tvrdému moderování diskusí. Ale činit zodpovědným provozovatele webu?? Nevíte někdo, o co se jednalo nedávno v podobném případě v Austrálii? Nepamatuju si, o co šlo, jen to, že soud rozhodl právě naopak.

Ale vždyť šestka je ten správný břeh Vltavy! Že jo, pane cuketko…

Souhlasim s Walkerem, je to na spravnem brehu a take ve spravne ctvrti :-)
Ja sama osobne se zucastnit nemohla, tudiz jsem byla netrpeliva vyslechnout kamaradku. Tak pry davy jak na 1. maje, nemozne se proboxovat skoro k zadnemu stanku. V 8 rano to pry jeste slo, ale dopoledne uz to bylo maso.
Doufam tedy, ze radni Phy 6 videli, ze zajem je obrovsky, tudiz snad ty trhy rozjedou. Priste by je treba mohli udelat vzadu smerem k CVUT, tam je mista jak na promenade.
Je ostuda, ze Praha nema sve farmarske trhy. Nasi znami v Berline je maji za rohem v parku 2× tydne k oboustranne spokojenosti. Nakoupi zeleninu, ovoce, uzeniny, pecivo, ruzne pomazanky a levne krasne kvetiny. O tom si tu zatim muzeme nechat zdat.

Dekuji za informace o tunakovi, nedavno jsem videl zmineny dokument a nebyla to veru vesela podivana…nejhorsi je zrejme to, ze po tunakovi prijde na radu nejaky dalsi druh a tak dale…a co kdyz to bude zrovna ten losos (se kterym to mam takovy pocit take nevypada nejruzoveji) :(

:-) Luxemburgerli som si prave pred tyzdnom doniesla z Zurichu, nemali sice plastovy kryt, ale cestu lietadlom prezili celkom dobre. Len sa rychlo minuli ;-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)