Běta je tu

scuk_beta

V pondělí kousek po obědě jsme konečně spustili Scuk. Projekt, na který jsem se těšil stejně jako na spuštění blogu před čtyřmi lety.

O tom, co je Scuk a proč vůbec vznikl, snad už víte všechno i pozpátku. Kdyby přeci jen ne, mám pro vás celou genezi od A do Z na blogu. Tento týden jsme ale Scukátko konečně vypustili do divočiny a můžete si jej poprvé osahat naživo.

Nebudu vás s vysvětlováním všeho okolo zdržovat zbytečně dlouho, spíš vám jen chci dát oficiálně vědět, že se porod vydařil! :)

Říkám porod, protože se spuštěním vše jen začíná. Ladění chyb, vylepšení podle vašich připomínek a hlavně postupné budování průvodce, který mapuje dobroty. I proto zatím v logu najdete slůvko beta označující první pracovní verzi.

Co na Scuku najdete? Teď v úplném zárodku je to už přes 250 míst u nás a pár drobků v zahraničí. Všechno na základě skoro 300 recenzí prvních odvážných Scukařů, kteří se k nám přidali už v únoru, kdy ještě vůbec nebylo jasné, jak bude bude vypadat výsledek. Většina z nich vzešla právě odsud z blogu, takže je možná poznáte podle přezdívek. Za Scuk a první recenze jim ale ode mě patří nekonečné díky – bez vás by to nešlo.

Nebudu vám moc vysvětlovat, co si se Scukem počít – zkuste to nejdřív sami a bez nápovědy. Vše jsme se snažili udělat co nejjednodušeji a bez zahlcení nepotřebnými informacemi. Pokud vám cokoliv k rozhraní nebo funkcím napadne, neváhejte se ozvat – budu moc rád. Znáte to – žloutenka novorozenců, první mléčné zuby, rýmečky…

Šetřete nás ale prosím u oblastí, které jsou na mapě zatím hluchá, nebo u podniků, kde máme málo recenzí. Scuk, tak jak jsme ho představili, je v prvé řadě nástroj. Teprve s tím, jak jej začnete sami používat a jak poroste komunita Scukařů, bude dávat čím dál lepší výsledky. Celou současnou mapu a dobrá místa, která teď vidíte, dalo dohromady jen prvních pár aktivních Scukařů. Dovedete si představit, jak to pofičí, až nás bude mnohonásobně víc? :)

Konec brblání, už vás nechám se Scukem samotné. Klikejte, pište mi svoje postřehy a jestli se chcete přidat – stačí se ozvat.

Za vývoj a veškerou práci děkuji celému týmu Scuku – Michale, Michalovi, Martinovi a Jirkovi. Všichni přispěli k tomu, že má Scuk už od začátku vlastní duši a že to není obyčejný průmyslový výlisek. Děkuji všem čtenářům, kteří se nechali ukecat a kteří pomohli Scuk rozjet úplně z nuly. Za podporu pro první měsíce provozu děkuji internetové nákupní galerii MALL.cz, která se stala partnerem Scuku pro rok 2010. Mňam!

Reklama

Komentáře

Musim vyseknout velkou pochvalu za takovyto projekt. Myslim, ze neco takoveho v dane forme a kvalite tady rozhodne chybelo. Kdo stoji za grafickym zpracovanim webu ? Hodne prijemna prace !

Sice už jsem psal na FB, ale drze se vetřu i sem: Jupijou! Hurá! Už jsem byl jako na trní, kdy to bude a teď se mi to moc líbí :)

Nádhera, těším se zejména na objevování mimopražských. Gratuluji ke skvělému nápadu i provedení.

Gratuluji.
Beta bude dočasně nebo už na furt, jako to má gůgl?

ondrejctvrtek:

za tváří Scuku stojí několikaměsíční práce Jirky Libánského ze Shortcatu! ;) Jirka měl odvahu realizovat řadu řešení, které se vymykají stereotypům. typický příklad je třeba naše bublina Mňam – jednoduchá a sebeironická zkratka všech bodových škál a zlatých hvězdiček :)

Zdeněk:

uvidíme, jak to půjde. tým Scuku je malý, rodinný, rukodělný – až budeme spokojeni, pošleme Bětku určitě pryč ;)

Připojuji se k Pivli lokálním „Break a leg!“.
Zda se k tomu i plive, jsem zatím nepozoroval.

Konečně můžu přestat s každodenním: záložky-scuk.cz-jéé, ještě nic…:-) Fakt jsem to zkoušela denně, a jsem ráda, že je tomu konec… Myslím, že i Beta verze je už dobrá, těším se až naleznu více podniků okolo místa svého bydliště… Ale nikam nespěchejte, nejde o kvantitu, ale o kvalitu!! :-) Hodně štěstí, ať to frčí…:-)

Nemam slov! Toto je konecne projekt, ktery ma podle mne sanci. A ten skvely napad, ze se nezamerujete jen na restaurace.. No proste super!

Mam chut se zapojit jako hodnotitel. Jen nevim, zda bych nehodnotil az moc prisne. Vsichni mi povidaji, ze jsem moc vybiravy :) .

Hrdě nosím svou placku a tím se hlásím k Scukařům :-) Velká čest!

Taky se pripojuji ke gratulaci. Opravdu dobra prace. Hned o vikendu jdem vyzkouset dve mista :-)

Jeste bych mel dotaze jestli bude nekde seznam nově pridanych mist a nebo jestli clovek musi jen prohlizet mapu sveho okoli a hledat :-)

no asi jsem divny, ale asi nechapu co je recenze :( pet vet typu: chutnalo mi, libilo se mi? ale na zaklade ceho se mi libilo… ps. mne se libi treba… tancici dum, proc? no protoze se mi libi. ach jo.

to David: no někdy stačí jenom dvě slova: Chutnalo mi, spokojen,:)
ostatní je jen omáčka pro milovníky dlouhých románů:)
pokud zde budu popisovat jednotlivě pokrmy a potom daný podnik navštívite a nebudete spokojen, na koho se snese kritika?
na recenzenta:)))
přeji pohodový den…

to David
Určitě. A taky koukám, že nechápeš, co znamená slovo beta.

Ne každému se chce číst nějaká dlouhá slohová cvičení. Kolik by recenze, dle tebe, měla mít znaků (nebo stran A4)? Nebo by to mělo obsahovat hodně přívlastků a přídavných jmen?

Je to paráda, během dvou minut scukování jsme za barákem objevili výbornou pákistánskou restauraci, o který jsme nevěděli :) Držím palce, jen tak dál!!!

uzasne, gratuluju ke spusteni, bajecny napad
zrovna vcera jsem objevila uzasnou „kantynu“ – sestricku pizzerie Prosecco, kterouzto mam kousek od prace. V nasi kantyne, kde jsou standardem „polotovary na vsechny zpusoby“ me uz nikdo neuvidi :-)

Chválím hlavně vyhledávání propojené se štítky…zkusil jsem namátkou zadat jsem třeba „olej“ či „chléb“ a neomylně mi naskočili příslušné podniky.Bravo.

Mirek:

tak to je fajn ;) hledání v políčku „co“ by mělo sloužit pro případy, kdy máte na něco konkrétního zálusk – ať už na specifickou kuchyni („italská kuchyně“ v „Brno“) nebo sháníte nějakou surovinu („jehněčí“,„kozí sýr“). určitě to není ještě ideální, ale myslím, že se to s počtem podniků bude zlepšovat.

Dobrý večer,
Pane cuketko, dnes odpoledne jsem obětoval čas, aby jsem zhruba, prošel Váš scuk k tomu mohu pouze konstatovat moc dobrý počin.
budu věřit, že Vám aktivita vydrží a úspěšně dál budete rozšiřovat.
Jinak zatím skoro bez výhrad:), ale chápu, že nejdříve hodnotíte nejvíce ve svém okolí a častější návštěvy.

Pana Cuketku jsem objevila vcelku nedávno, ale i tak mi významným způsobem zpříjemnil život (např. cukrárnou St. Tropez). Scuk vypadá opravdu dobře, nejvíc mě nadchlo vyhledávání řeznictví. Že bych konečně objevila řezníka z legend, jež mi vyprávívá babička? Takového, co doporučí maso, uřízne kus podle přání či dokonce vykostí? Jen tak dál!

Gratuluji, bravo! Od chvíle, co jsem dostala Vaše oznámení o spuštění Scuku, jsem navštívila několik doporučených restaurací, naplánovala celý víkend s objížděním farem a řeznictví a strávila několik hodin prohlížením Scuku ze všech stran. At´se daří!

feci:

zkuste si zadat scuk.sk ;) samostatnou slovenskou verzi zatím nepřipravujeme – už se nám ale odtamtud hlásí nadějní hodnotitelé. Scuk je připraven pro celý svět – Slovensko nebude výjimkou :)

Moc hezky pocin. :) Jenom jedna malickost mi tam chybi, zvlast u obchodu, a to oteviraci doba.

Smekam, pane Ce a vsichni scukari! Uz jsem tady dlouho nebyla a jak se ted chystam na vylet do CR, tak jsem si rikala, ze omrknu, jestli na Cuketkovi nekdo nepise o nove kavarne/hospode v Brne… a ono totok! Diky moc!

Yenn:

tak to vás možná zklamu – na Scuku jsme se rozhodli soustředit hlavně na zprostředkování relevantních zkušeností o podnicích, drobné a měnící se údaje jako otevírací doby, telefon, příp. další vlastnosti míst shromažďovat nebudeme – neuměli bychom zaručit jejich neustálou aktuálnost. vždy poslouží kontakt na web, pokud je tam ale nějaká výjimka, většinou to zmíníme v popisu podniku ;)

Perchta:

tak tak, Scuk by měl být dobrým pomocníkem i na cesty na neznámá uzemí. do ČR to už trochu funguje, v cizině toho mme ještě málo – ale i tak, ono se to postupně nasbírá ;)

Uz ted scuk miluju!! Nadherne..konecne budu vedet kam brat mimoprazske a mimoCR pratele, kteri ocekavaji ze snad znam vsechny restaurace & co. v jakkemkoliv zakouti.

Tech.poznámka: Všiml jsem si podniku na severo-západě Skotska, pokud odzoomuju základní mapu na celou Evropu, puntík tohoto podniku se na mapě neukazuje a vlastně ani když zazoomuju blíže na Skotsko.Jediná možnost jak puntík zobrazit je ve vyhledávači…tohle je záměr nebo chyba?

Mirek:

je to pravděpodobně tím, že koukáte na mapu v režimu Vše/Celá ČR – tam filtrujeme pouze Česko. všechno v zahraničí je vidět pod záložkou Vše/Zahraničí ;)

Každopádně užitečný počin! Za ostatní mluvit nemohu, ale co se cukráren týče, neměla by zde figurovat ani prášková výroba, což se u několika z uvedených podniků garantovat rozhodně nedá!

V pondělí se narodil Scuk a já začala rodit našeho malého Jakoubka. Holt úplněk dělá divy:))
Takže přeju oběma nadějným dětem jen vše dobré!!!

Lenka H.:

nápodobně! :) a taky se na vás přišlo podívat dest tisíc lidí do porodnice? :D a't se daří!

Tiez drzim palec a pridavam sa k hromadnemu nadseniu.
A mam otazku – ako sa da na popisy reagovat? Je moznost aspon na nieco upozornit? Napadlo mi to pri strednej cenovej urovni pre Cafe Savoy. Ale zaujima ma to skor tak vseobecne. Hodnotit recenzie sa da palcami, ale uvodny popis a cenova uroven nema ziadnu spetnu vazbu. Alebo sa mylim? A este k tomu cenovemu zaradeniu, mate na to daky system? Tiez by bolo mozno fajn uvadzat v recenziach ceny za jedlo (a napoje) aspon orientacne, je nejaky dovod pre to, ze sa to takmer vobec nedeje? (kludne aj s datumom, nejde o aktualnost, ale o prehlad, tie tri kvapky su zjavne velmi zavadzajuce, napriklad spominane Cafe Savoy a Home Kitchen cenovo na rovnakej urovni jednoznacne nie su)

39 hned pod tím textem o podniku je odkaz na kontakt pro hlášení chyb v popisu.

39. Přesně, jak píše Kytka. Jinak k těm cenám v recenzích – snažím se je uvádět, ale někdy je prostě nevím – když jsem někým pozvaná a tedy neplatím, po cenách se nepídím, bylo by mi to hloupé. Předpokládám, že ostatní to mají podobně. Mimochodem, u většiny podniků je odkaz na web a tam ceny skoro vždycky jsou.

jurik:

chybky v popisu, adrese, zařazení – prostě všem mimo recenze je zatím možno hlásit na mail, postupně tam přiděláme jednoduchý formulář pro nahlášení chyby ;)

cenové kategorie – přesné spektrum v korunách na Scuku nebudeme uvádět, jsou pro to dva hlavní důvody – 1) v katalogu nejsou jen restaurace, škála je pokaždé jiná 2) je to pro nás příliš jemný údaj a nejsme schopni jej u všech podniků neustále sledovat a garantovat jeho přesnost – tohle platí napříč Scukem pro více různých drobných dat. na Scuku jsme se rozhodli upřednostnit hlavně autentické zkušenosti o podnicích, před „telefonním seznamem“.

celkově se snažíme v ceně zohlednit použitelnost podniku obecně, vycházíme z věty:

Návštěvu levného podniku si může dovolit každý, luxusní místa jsou spíše pro výjimečné příležitosti. Všechny ostatní podniky patří do střední třídy.

vycházíme i z toho, že přesnější náhled, jak to v podniku vypadalo si doplníte přečtením recenze a pokud už chcete vyrážet na ostro, tak konečně i přímo na webu podniku ;) určitě to ale beru na vědomí – pokoumáme a pokud nás napadne nějaké lepší řešení, zkusíme ho použít :) se savoyem máte asi recht – možná by si tři kapky opravdu zasloužil!

43: Pan šéfredaktor Patrick Zandl píše hezky, jen by si měl dát většího majzla u množných čísel středního rodu:

přičemž se odhalovaly písmena
aby se na web nedostávaly hodnocení zaujatá

Or is it me who is mistaken and such abominations are now acceptable in the Czech grammar?

45: Nejsou, i na základce by za to byla pětka, ale lidi si postupně zvykli, dnes se píše hůř a hůř, však se trochu rozhlédněte na českém netu… :-/

47: No, mrkla jsem tam, ale hned v prvním článku hrubic jak naseto (to by byla tak osmička podtržená); radši zůstanu u papírových knížek, jsem stará konzerva. Navíc, s PC se na rozdíl od klasické knížky blbě usíná…

aida:

myslím, že se na letošek plánuje klasické knižní vydání s redakční úpravou se vším všudy. příběh strýčka byl zajímavý právě tím, že ho autor postupně upouštěl tři roky ve formě fiktivního blogu mladé slečny ;)

47. Máte mě na svědomí, pane C., zhltla jsem to za odpůldne a teď pořád chodím koukat, jestli nedal další díl! :)))

Ten odkaz v předchozím příspěvku se netýká strýčka:) – je to článek o Scuku na iDnes,

Super, bylo to potřeba jako sůl, hlavně aby hodnocení bylo objektivní, aby člověk věděl, kam se má jít najíst a kde co pořádnýho koupit, už se moc těším.

Plzeň a okolí je na SCUKu zatím nějak málo zastoupená. Z vlastní zkušenosti doporučuji farmu v Roupově – kousek od Přeštic http://www.galloway-farma.cz/. Poráží zhruba 1× měsíčně

Já bych se přimlouval buď za novou sekci pivo,nebo aspoň podsekci u restaurací. Věřím,že by to spousta znalců ocenila,vzhledem k tomu,že drtivá většina podniků na mapě nabízí pouze europatoky vařené ne v pivovarech,ale vyráběné v chemičkách…:)

ups…jsem prihlasen,ale napsalo to anonym ? …Gazz

Dobře,dobře,jsem zvědavej… U piva bych taky navrhoval dvojí hodnocení,kvalita piva samotného a celkový dojem. Myslím,že by bylo škoda,aby kvůli např. obsluze,která se chová jako namalovaná,zavrhnout samotné pivo. Z vlastní zkušenosti vím,že když je pivo opravdu PIVO,dá se leccos zkousnout a člověk se i (rád) vrátí. Snad mi rozumíte.....

Gazz:

na Scuku používáme vážený průměr pro kvalitu, takže je nejsilnější ;) pokud je ale prostředí a servis příšerné, tak ani perfektní kvalita to nezachrání. místa alespoň z cuházejícím prostředím a servisem by neměly mít na Scuku problém – navíc, rozhodující je vždy text recenzí, tam by mělo přijít to podstatné,proč do podniku zajít (např. pro neodolatelné pivo ;)

Jj tak teď ještě aby byli kvalitní testéři......:)

Gazzi:

první milovníci a znalci mikropivovarů a pivních speciálů už se hlásili ;) myslím, že to půjde. českému čaji i pivu se musíme zatím omluvit, ale jejich pozici nepodcěňujeme a v budoucnu se budeme věnovat ještě víc.

Dobrý večer, pane cuketko
Mám na Vás otázku, jaký názor máte na tento článek
http://www.hostovka.cz/clanek.php?… , kde se o prezentaci dané akce pan Klíma nevěnuje zrovna v kladných rysech,.
Kouknul jsem do archivu a našel Váš kladný ohlas na zprovoznění webovek http://www.hostovka.cz, ačkoliv jste se vyjádřil hodně cuketkama :)), přesto z Vaší odpovědi na reakci Mike Klímy http://www.cuketka.cz/?p=75 , mi připadá, že s tímto odborníkem obzvláště moc nesouhlasíte / což jistě máte na to nárok /. Nedivím se, že už se Vám M Klíma neozval, protože i já by jsem se po Vaší reakci cítil dotčenej.
Dle prostudování Jeho stránek a Vašich stránek. musím zdělit , že dle mého subjektivního hodnocení jsou stránky http://www.hostovka.cz, daleko hodnotnější a přátelštější než ty Vaše.
narozdíl od Vás si mistr pan kuchař Klíma nemusí honit triko, tak jak mi to připadá u vás. Pokud se Vás to dotklo, tak se Vám neomlouvám, taky říkám co si myslím:) Vaše názory na danou problematiku jsou sice ruzného směru a názoru, ale trochu pokory před takovou osobností, jakou jistě M. Klíma je potřeba i trochu úcty a pokory…

ojelen:

s panem Klímou se znám osobně a na naší scéně ho respektuji ;) jeho kuchařky byly ve své době legendární a za celou Hostovkou je velký kus práce. určitě dokáže obohatit spektrum názorů a za to má velké plus!

By mě zajímalo, esli mi to do prahe stihnout dovízt rychleji, než jim to vystydne :o)

Mno jo, kdyz to neni zadna poradna snidane do postele, kdyz musim prvne vstat, abych mohla otevrit donaskove sluzbe. :)

dobrý večer,
to David: Jídlo, v termoboxu, pokud se neotevře vydrží až 4 hodiny teplé, což z namená, že z Mő provozovny, by to k Vám teplé dorazilo. Cena za dopravu, by však několikanásobně přesáhla hodnotu dané snídaně:) můžete si však počkat viz reportáž
http://www.ceskatelevize.cz/…568-jidelna/
a třeba se dočkáte otevření Mő pobočky v Praze:)
to Yenn: Co se týká vstávání, ani to se nemusí uskutečnit.
Tyto služby sjednáváme individuálně, včetně třeba i zapůjčení klíče::)) všechno je o osobitém přístupu. Jinak samozřejmě jsem pro každou zajímavou připomínku, která přispěje ke zkvalitnění služeb Mő restaurace. Mrzí mně zde neodpověd pana Cuketky, proč toto zajímavé tema, nedá k dispozici třeba do diskuze: Dle mého nejlepšího svědomí, opravdu fajn snidaně do postele připravena přesně na míru zákazníkovi nemá chybu.
Věřím tomu, že tento inspirativní nápad pozvedne opět trochu zájem o gastronomii, protože v tomto odvětví jsou hranice nekonečné, ale to už Yenn nechám na Vaši fantazii:))
Donášková služba je něco jiného, nejsme poslíčci:)))
příjemný zbytek večera…

Tak nevím, ale nebylo by lepší se s panem Cuketkou dohodnout na nějaké formě reklamy, než to dělat takto rusko-čínsky? :-s :-/

dobrý večer,
to Z Malinsky:Nemyslel jsemže se bude diskutovat o mő nápadu:)
to opravdu není potřeba. jsem přesvědčen, že zde je dost čtenářů, kteří měly možnost dostat ať už od osoby blízké tak cizí snídani do postele:)
tak proč se potom v diskuzi nepochlubit, když zde jsou diskuze typu na čem ujíždíme atd. sám osobně považuji snídaní v posteli za gastronomický zažitek a o tom by tyto stránky, měly být:))
Nejsem příznivcem v nucené reklamy, která na návštěvníka z webovek, bliká reklama na každé odkliknuté stránce:-(
vím, že pan Kuciel musí být z něčeho živ a mít i na návštěvy v restauracích a jejich degustace:) / myšleno básnicky /
Já naopak preferuji věcnou diskuzi s případným odkazem a nechám na čtenáři zda klikne, nebo neklikne:)
Jsem přesvědčen, že jen kvalita služeb a poskytnutých pokrmů je tou nejlepší vizitkou:) ostatní jsou jen řeči:)))
pěkný zbytek večera…

Chtěla bych na Scuk přidat jeden tip, jenže nevím, jak na to. Dík předem za radu.

77 lidí sem napíše jak je to úžasnej nápad…heh..to jsem jediný kdo používá mapy od googlu?

77: Jejich anglické stránky nabízí malou laskominku:
„na předních místech na Koště o krále slováckej klobásky“ je přeloženo jako „on top positions of Broom for the king of Slovácko sausage.“
1.pád košt = tasting, degustation !
Překladatel nechť si sám uštědří tři rány koštětem přes chrbát.

79: To mi ušlo, pěkné. ;-) Hledala jsem jen odkaz na ně, stránky jako takové jsem neprohlížela – asi tu angličtinu dělali pomocí automatického překladače.

Díky za skvělý nápad, Scuk se mi stal užitečným průvodcem. Jen bych doporučil nějakou kontrolu recenzí, protože některé nesmysly v nich uvedené sráží úroveň celého projektu. Jak např. mohu dát na hodnocení kvality bavorských špeclí v recenzi Gerbilla http://www.scuk.cz/…ter-brewery/, když se pozastaví nad tím, že do weizenu nedostane citron, což je v bavorských pivnicích bráno jako nesmyslný požadavek amerických turistů. Neznalí čtenáři berou rezententy jako autority, ti by tedy podobné nesmysly šířit neměli, popř. by je na to někdo měl možnost upozornit. Samozřejmě, pokud někdo chce do pšenice citron, do polévky masox či kolu do vína, ať si o to u obsluhy požádá, ale nevydává to za standard. Podobně mě nazvedla zmínka recententky Dv http://www.scuk.cz/d/pivkupectvi/ o absenci cideru v prodejně specializované na pivo. Cider není pivo, proto ho ho zde nebudu očekávat stejně tak jako víno, koňak nebo brambory. Prostě recenzent by měl psát o tom, čemu rozumí.

Taky chci poslat tip scukařům – ve vestubilu metra A, Dejvická (výstup po pevném schodišti na „kulaťák“) otevřeli pidiprodejničku Krušovické pekárny – může se tam nějaký akreditovaný Scukař vypravit a napsat na Scuk jestli mu přijdou dobří ? – pro mne osobně budou velmi návykoví :))

pisulka: jestli se nepletu, tak jsou i na Hradčanské. Kvalita toho mála, co jsem tam měl mi přišla standardní, docela dobré, ale na velké jásání to nebylo (po cca 14 dnech už si nevybavuju, co jsem tam kupoval.)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)