Biohádanka

Tentokrát jsem vám to trošku přerouboval (2:15), ale jak vás znám, určitě si poradíte. Malinko Rorschachoidní, takže povídejte – copak vidíte na obrázku? Kolik druhů výrostků tam je a jak se jmenují? A hlavně – čí proužek ječí?

Koukám, že jste z formy… :) Následuje odhalení. Mylsím, že teď už pozná většina:

Reklama

Komentáře

a možná snad křen, ten úplně vpravo?Fakt střílím od boku, únavou se klíží zrak, nechám to tak, jdu luštit sudoku a co pak?Spát!
Dobrou noc a sladké sny plné cuketek!

právě jsem doklohnil ty kousky vepřového z minulého postu (a jsou skutečně božské, přesně jak byly popsány), ale na tohle už vážně nemám … asi je to na mne moc bezmasé ;-)

Me to pripada, jako ze by to vsechno mohla byt bila redkev, neboli daikon.

No tak si ne, ten daikon je do spicky a ten treti prouzek ukazuje asi neco jineho… Jeden by jeste mohla byt vodnice, ten prvni tipuji.

Taky bych tipla bílou ředkeff. Mám ale problém s černou ředkví, dostala jsem dva kusy a nemám ponětí co s nimi. Kromě jediného – nastrouhat, ucpat nos, sníst a následně zřejmě velmi trpět.. Poradí mi prosím někdo lepčejší způsob? Jinak – cuketkův zápasník je pro mě osobně každodenní droga, klidně bych zvládla tak tři i víc příspěvků denně ;-) Ale napsat jsem se odvážila až teď. Takže díky!!!

Bílá ředkev & řapíkatý celer :-) … svádí mě i pastinák :-)
Na obrázku č. 2 vidím řapíkatý celer rostoucí z ředkve :-)

ale může to být úplně jinak! prekérní hádanka to je :-)

černá ředkev je moje zachránkyně.Nedavno mi opět chytnul žlučník a po snězení černé ředkve byl záchvat v minutě pryč!
Doma jí nakrájíme na kolečka, a jíme jen se slaným máslem nebo fleur de sel, máslem a bagetkou.

no nevim, vršek mi přijde jako skoro jasný celer, ale spodek spíš zase jako zázvor nebo nějaká ředkev :-o zázvor-celer-zázvor-celer?

zdá, se že je těžká. dám vám nápovědu. jsou tam jen dva druhy zeleniny. první dva proužky zleva patří jedné, zbvající dva vpravo k druhé… :)

už přihořívá, tak už jen přesně říct, co je co? :)

Prvni dva prouzku jsou ta bila redkev a ty druhe kren ? To je tak tezky !

Celer a petržel(pastinák)?:)))))
Nebo petržel(pastinák) a ředkev?:)))))
To jsou záhady…

Křen jsem raději zavrhla, byť mne v noci také napadl.Pane Cuketko, nenapínejte nás, prosíííííím!:))))

Podle mně tam křen není, má jiné listy. Nejdřív jsem myslela, že se střídá brambora s něčím jiným, ale ne. ňedkev by mohla být, nepoznám pastinák, ani tuřín – ale tak je to nějaký pořádný kořen! :-))

Holky, černá ředkev je moc velká dobrota, dlouho jsme ji neměli, vždycky ale jen oloupanou, na kolečka, někdy i posolit (?), ale proč nezkusit namísto ředkviček do salátu? Bude to mít grády.

tuřín je to, to kulatý :)
a to druhý tuřín kříženej s banánem?

No, aspoň si připisuju prvenství za citaci tuřínu, pane Cuketko, to je ale poněkud, no jako to nazvat, no, skoro jako ze sexshopu… :-DD
Tak jestli je to tuřín, tak si zasloužíme za odměnu alespoň nějaký receptík, co vy na to??

pivli:

HAAAAA!!! :)

Vimaana1:

viz následující článek tuřín čili kvak :)) to zelené zahnuté je zelená ředkev daikon a přiznám se že ty křivky u mě taky vzbuzují takové ty latexové nebo jaké asociace :)))

Jediná zelenina, o které vím, že „ječí“, je mandragora :)

To byla hrozná práce najít zápisek, do kterého napsat to, co potřebuju. A teď to je tady, vlastně taky biohádanka.
Dneska jsme papali to bio kuře, které jsem koupila v Albiu. Ono je opravdu moc dobré, není to to žluté s podivným čmuchem, jako se prodávají ve Francii, a ani to anemicky bílé a hormonama obrovské české. Ta sranda stála 600 korun, a kdybychom byli doma všichni, tak jsem musela koupit dvě. To je fakt dost. Kuřátko bylo německé, což částečně ospravedlní cenu vzhledem k nákladům na cestu, ale jinak je to teda sprostě drahé.
Jsem si naprosto vědoma toho, že aby kuřátko narostlo do tržní velikosti přirozeným chovem, prodraží se. Farmáři tipují na jejich 100korun, v maloobchodě pak na cca. 200 korun za kilo.
Víte lidi zlatí, kde se to dá koupit?

Vimaana1:

ono by to asi chtělo samostatné diskuzní fórum že jo? užjsem ho tady jednou zkoušel rozjíždět, ale necvhytlo se… tak třeba to letos vyjde… ale je stím další práce navíc s údržbou :)

biokluřata v česku jsou docela probém, řešilose to na biopotraviny.info, řešením by byl přímý předplacený odkup rovnou z farmy… zatím se ale nárazově tolik kuřat neprodá, takže je to pro farmáře velký risk. děkuju za recenzi toho německého, přiznám se, že jsem dosud odolával :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)