Jeden blog stačí drahoušku!

Nominační hlasy v anketě Křišťálová Lupa 2007 byly sečteny a stejně jako loni se pan C. dostal do finální pětice, kde bude dál bojovat o přízeň účastníků ankety. Děkuji!

Soupeři jsou hustí, nabouchaní a vypasení, o zábavu je tedy postaráno. Vražedné hospodské bitce nemusíte jen přihlížet, sami můžete po účastnících házet těžké skleněné popelníky zpoza baru. Stačí si kliknout:

Reklama

Komentáře

Také jsem již splnila svou očanskou povinnost a volila.:))))

Povinnost splněna, a co takhle nějaký receptík na předvolební gulášek ?

máš tam hlas
PS: doufám, že slíbený článek na moje oblíbené téma se tu už brzy objeví

děkuji všem za klikačku, soupeři jsou ale moc a moc silní, takže to vidím bledě, leda že byste všechny čtyři nějak brilatně zasáhli těma popelnikama nebo nějak jinak :)))

každopádně taková anketa je pro pana C. i tak veliká věc, kupříkladu dnes se tady poprvé v cuketkohistorii udělalo přes 2000 návštěv !!! :) jupíííí!

vítam všechny nové návštěvníky! nemusíte hlasovat, stačí když si tady smlsnete ;)

No když už jsme tak pěkně pospolu online, tak teda to tam posílám podruhý, a jestli to vyhrajete, tak dáme řádnou oslavu, co říkáte?

…taky jsem dala svůj hlásek a všichni moji podřízení to dostali jako bojovku :-), kdo nevolil, musí v pátek do práce… někteří radši volili dvakrát, prý volné pondělí se taky šikne… snílci :-)))

I kolegy v práci jsem donutila hlasovat!!!No, donutila…koukli na obrázek kaše s dýní Hokkaido, hlasitě polkli(je čas oběda) a už klikali.:))))

i já jsem přidal a dokonce dříve než jsem tenhle článek našel, Cukeťáček pro mě byl jasnej vítěz svý kategorie ;-)

Zdravím pana Cuketku, tak tam máš hlas i ode mne. Drž se chlape a koukej to ostatním blogařům nandat. Držím všechny čtyři palce ať ti ta lupa vyjde…:o))

Asi to sem nepatří, ale musím se podělit o gurmánský zážitek z Paříže:

http://www.relaisentrecote.fr/uk/index.html

Do této restaurace jsme šli čistě náhodou, nemají žádné menu (vyberete jenom způsob propečení masa, víno a dezert) a dostanete úžasně naservírovaný předkrm (salát s ořechy a francouzskou zálivkou vinaigrette – ocet/olej/hořčice) a hlavní jídlo (steak z roštěné – entrecote – s domácími pomfrity a „tajemnou omáčkou“, jejíž recept tají dědicové původního majitele restaurace už od roku 1959), a druhá porce automaticky zdarma jako přídavek. Tahle celá paráda za 23 EUR (bez nápojů a dezertu).
Restaurace je vkusně vybavená, nelze rezervovat místa a když jsme z nedělního oběda odcházeli (mimochodem, chodí tam obědvat nejčastěji celé rodiny), stála venku asi fronta 20 lidí :-).

// Omáčka je údajně z rozmletých osmahnutých kuřecích jater, másla, tymiánu a tučné zakysané smetany – můžete kdyžtak vyzkoušet :-) Bližší popis ingrediencí lze najít na wikipedii pod heslem Relais de Entrecote. //

Je to nejúžasnější gurmánský zážitek, který jsme za týden v Paříži měli, samozřejmě jsme ochutnali i jiné speciality nebo fantastické pečivo včetně rebarborového koláče, jablečného tarte tatinu s vanilkovou zmrzlinou od legendárního Bertillona, luxusních čajů Mariage Fréres (dostupné např. ve Flamantu ve Slovanském domě) a neuvěřitelných mléčných výrobků (zboží v supermarketech lze francouzům skutečně závidět).

Mňam :-). Dnešní jídlo v závodní jídelně (vepřový řízek s kostí) byl opravdový protipól…

Dal jsem hlas pro Vás pane Cuketko protože si Vás moc vážím. Budu za Vás hlasovat i u druhého počítače ; )

děkuji všem za hlasy ;)

Kakao:

wooooooow, to je tedy něco!!! z toho by byl blogpost par excellence :) ta cena je naprosto srandpovní, já a paris… uuu musím tam zajet… klidně i někdy po movém roce, viděl jsem teď tohle a moc moc mě to navnadilo!! hodně síly k návratu do českých realiííí! :)

Dáda:

díky, koukám, že rozjíždíte nový foodblog! budu moc držet palce, když tak napište do mailu!! ;)

S chutí si tu pravidelně počtu (především přepadovky podniků) a rozjitřuji chuťové buňky, takže bylo mou povinností zahlasovat pro Mr. Cuketku. Snad se po konci hlasování objeví na bedně nejvyšší :)

Cuketka:
Příspěvek byl schválně tak krátký, jak krátce se rozplynul okamžik rozjasněných chuťových buněk po týdnu stráveném ve Francii :-). Navíc jsme bohužel zrovna neměli sebou foťák, což byla tedy škoda. Ale o Relais de Entrecote si lze leccos pěkného vygooglovat. Nejlepší na tom všem je, že o věhlasnosti podniku jsme se dověděli až po návratu :-), ovšem „zvláštnost“ podniku jsme cítili jsme cítili už při prvním soustu. Člověka pak něco takového potěší.
Co se týče gurmánských hodů Francie, doporučuju vyzkoušet doma koláč Tarte Tatin se zakysanou smetanou, recept se dá poměrně hezky najít na internetu a stojí to za to. Velice dobrá i typická francouzská cibulačka s gratinovaným sýrem a toustíkem (ale verze z české kavárny Louvre se Francii nehrabe ani po kotníky), ta se nám doma také povedla.
Jinak jsme dost dobře postřehli, že Francouzi jsou úchylný národ, takže fialkový sirup do kávy nebo mléko s vanilkovým sirupem v kavárně není výjimkou :-). Kupodivu to chutná dobře a ještě větší příjemný omyl bylo použít vanlikový sirup (neoznačená lahev – vypadalo to jako ocet) jako dresing salátu, vážně zajímavá kombinace.

Film Paris J'Taime jsme si shodou okolností pustili ještě v den návratu z Paříže :-). Docela dobrou atmosféru navodí i animák Ratatouille… Bohužel se pak po něm člověk v Paříži neubrání ironickému pocitu, jestli mu to chutné jídlo neuvařila krysa „Kuchaříček“ Rémy :-D.

P.S.: Pana Cuketku ale asi dost zklameme tím, že jsme „nepochopili“ věhlas foie de gras. Ochutnali jsme kachní variantu paštiky z foie de gras a bohužel to mě ani manželce vůbec nic neříká. :-(

Kakao: foie gras podle mně patří do skupiny delikates, které lze milovat nebo nenávidět (básnicky řečeno, ale jinak spíše nesnášet). Do této rodiny určitě patří chutě, které většinou jako děti odmítáme, a pak nás buď dostanou při vhodné konstelaci a aranžmá, nebo naopak zcela odradí.
Jistě se mnou budete souhlasit, že k nim patří kaviár, olivy, artyčoky, ústřice, očka, takovéto vietnamské smrduté ovoce, a další výraznosti,

Kakao:

to, že jste to zjistili až ex-post je na tom myslím to nejlepší!! :) tarte tatin už jsem tady představoval, mrkněte sem:

http://www.cuketka.cz/?…

nedám na něj dopustit!!!! nejlepší buchta ever! :)

ad ty foie gras, nic si z toihoi neělějte, tim líp pro kačeny, o jednoho potenciálního „vraha“ míň :)) myslim že se dí to jak tu píše Vimaana1, buď milujete nebo naopak… ale dá se k tomu postupně propracovat, např právě ve spojení s Tokajským nebo Sauternes víny… ,)

Pane Cuketko,
gratulace k 2. místu :)
tadydadydadydadym, kdy se bude slavit? Budou prizvani vsichni „boddavajici“? :)

my na foie gras nedáme dopustit. Včera jsme dojedli terinku, co udělal manžel. A zapíjeli jsme Montbazillac.
Ale pravdu záleží jak jsou játra udělaná. Na veletrhu v Dijonu bylo několik výrobců, tak jsem měla možnost ochutnávat a musím říct, že mi některá vyloženě nechunala :-(
RCP na terinku dám někdy na mé www. Foie gras jsou k sehnání mražená v Makru, takže můžete pak vyzkoušet. Stojí to za to ;-)

pivli:

:)

Bali:

možná jsi narazila na takový ten řeznický stly úpravy když to chutná jak něco zabijačkového, živočišného, krvavého a tak?

Komentáře jsou uzavřeny.