Lego

Ty kostky mě v mých představách pronásledovaly tak dlouho, až jsem je dnes odpoledne konečně upižlal (a nakonec zde i ublognul). Z řepy a z tuřínu, rukodělné biolego. Barvy jsou jen dvě, nesehnal jsem zelenou!

Formaci jsem (po nezbytně dlouhém očumování) prohlásil za salátovou a postupně, po jednotlivých dílcích a napřeskáčku zbaštil. Stavebnici jsem zapíjel italským olivovým sirupé z lahve. Co byste dělali, kdyby před vás v restauraci postavili todlencto? Ještě ke všemu s panákem olivového oleje zvlášť??? ;)

Reklama

Komentáře

…"Co byste dělali, kdyby před vás v restauraci postavili todlencto?…

No, kdyby za to chtěli víc než 17,–kč., tak bych asi řval :)

Pane Cuketko, vy skutecne nejste marnej :) Uz ctvrty tyden vas zpovzdali sleduji ( a varim u toho hokkaidove specialitky), no a dneska celej den prsi, tak me nenapadlo nic lepsiho, nez si projit vas archiv zpet do Ledna 2006 – no a tam na me vykouknul clanek o casopisech Apetit/BBC Good Food a jejich napadne podobne naplni… Me to trapi uz druhym rokem a porad nemuzu pochopit, jak to, ze v Apetitu nekdy nejak vyrazneji nezmini, ze vetsina receptu je prepsana a prefocena.
Uznavam, muzu si za to sama. Mela jsem vas objevit v lednu 2006.
Tak ja jdu na ty turiny. My tady ve Vancouveru slavime Canadian Thanksgiving a turinove pyre s mrkvi je jednim ze zlatych hrebu.

Příště doplnit tou cuketkou :o))) Hezký nápad, ale olej bych asi nepil zvlášť :o)

Doplnila bych opravdu cuketkou(jako JČ, vzal mi to z úst, respektive z klávesnice), dýní Hokkaido, mrkvičkou a už by to skoro bylo na Rubikovu kostku.Párátka, promazat olivovým olejem a to by se to skládalo.:)))))))

tie kocky by som natrel lakom na drevo a dal na stenu vedla jelenieho parozia. do oleja by som ponoril kusok cerstveho chleba a zlahka posolil a pokorenil.

To mn : Naprosto souhlasím, domnívám se, že by to skončilo stejně jako s těmi špačky. :-))

Alea iacta est! … Neflákej se a jez! :-)
Určitě to vypadá líp než chutná. Nesnědla bych to – mám vztah k umění :-)

…oku to skutečně lahodí:-), to by to jistě sezoblo razdva a směle to spláchlo paňáčkem olivového oleje, ale žaludek to nedopustí! Je to jako bych chtěla sníst Monu Lisu…;-) a já párset let staré plátýnko s olejovýma barvičkama fááákt nemusím, jinak zblajznu vše co je jedlé nebo jedle vypadá. Jinak promazání zeleným zlatem či čímkoliv mastňoučkým doporučuji před požíváním alkoholických nápojů, sice mě to před kocovinou nikdy neuchrání, ale mívám lepší pocit, že jsem byla při smyslech a myslela na kocovinkovou prevenci:-))).

No, je to pěkný. A jedlý určitě taky. K tomu oleji bych přidala trošku dobrého octa, ciabatu dajakou… Houby zle.
Taky jsem okukovala, kde jsi to, Cuketko, fotografoval. Většinu věcí fotíš, myslím, na podlaze v ložnici :-). Tohle vypadá na nějakou podloženou tapetku.

Major Milčák :-) taky okukuji, kde to ten Cuketka fotí a mám pocit, že to podlaha nebude. Tipuji pořádný řeznický špalek :-) Takový, který bych si přála, ale nějak už na něj nemám v té své kuchyni místo. To úžasné tmavé pozadí mi připomíná báječnou krabici od sklenicek Riedel – ale určitě to bude všechno úplně jinak :-)

matesola:

ale uvaž tu skvělou možnost odpalovat prstíkem předkrm z talíře po obsluze a po hostech :) kdo si tuná žiada řepné bělmo??? :)))

Perchta:

ahojte a vítejte :) tuřínové pyré s mrkví mě zaujalo, nemáte k tomu něco víc? zdravím kanaduuuuuuuuuu!!!!

Dv:

a jedlá! ,)

J.Č.:

LOL – no jó ž emě to nenapadlo :)

pivli:

že jó, taková skládanko-omalovánka. holt děti si na podzim rády hrajou :) kdybych na kostičky upadl po zádech, vyrobil bych si pěkný (nevypratelný) potisk na tričko zdarma :)))

Sim:

:))) dobře by si udělal! tím olejem jsem si to chtěl alespoň trošku přiklonit zpět k jídlu…

mn:

malinko to připomíná důkazní materiál…, ale opravdu jenom malinko ,)

Dolce_vita:

:) je pravda že jsem nějak zřepofilněl poslední dobou. chuť syrové řepy je divoká, ne tak uhlazená jako vařená nebo pečená. j vím je to už trošku úchlyka…ale ty barvy mě v hlavě strašily příliš dlouho :)

Kamik:

:) souhlasím, oliváč je na tohle skvělý. taková předtréninková podpora psychického rázu!!! a vitamíny!!§!!

Major Milčák + DolceVita:

přesně! nerozčtvrcené poloukole jsem takhle zakápnul octem, popepřil osolil a naolejil, tak jak píšete… :) příjemné to bylo.

pozadí je tohle: http://www.ikea.com/…cts/20114265

parketami v ložnici se vás už nějaký ten pátek snažím nezatěžovat :) je to litina, do které, když pod dobrým úhlem houkne todle podzimní slunko, tak má takový namodralý odstín, tady na bonusovce to jde vidět lépe: http://www.cuketka.cz/…i_salat3.jpg

jinak když je tam takovéto moje dřevo, tak je to opravu řeznický špalek, který na řeznění nepoužívám, jen ho mám na focení a na lisování :) ještě jeden černý povrch tady byl takový se zoubkama a to je zase umělohmotné prkýnko ana krájení.

rushid:

no jsou to takoví pinčlíci, to jó… možná to ale není šachovnice, ale nějaké sídliště s paneláčky :)

Perchta: To mne zajima, jak se lisi kanadsky Thanksgiving Day od americkeho krome pasu krocana?

Hravý Cuketko:))))škoda, že nejsou smajlici, použila bych toho růžolícího se se stydlivě sklopenýma očima..

Vy se ale vyblbnete!! :-DD
Celé tohle vlákno je vydařené. Štěstí, že neřešíte ten olej na „day after“…
Já už si nic chuťového dnes nepředstavuju, neb děti se mně pokusily nachytat na wasabi, jenže jsem to poznala po čuchu a tak jsem aspoň předstírala a dala jsem si přehnané sousto…auvajs! Vypálilo mi to bacily i mozek.

„ale uvaž tu skvělou možnost odpalovat prstíkem předkrm z talíře po obsluze a po hostech :) kdo si tuná žiada řepné bělmo??? :))) “

Páni, to je skvělej nápad!Saturnin byl pro házení koblih, pan Cuketka je pro pinkání čtverečků řepy! Já tleskám!!!!

mn: když už tomu říkáte „kocky“ tak bych to použil jako přísadu do whisky, po půlhodině odstátí by se to mohlo podávat jako „tuřínová whisky“ nebo „řepná whisky“ (u bourbonu „… whiskey“). Jestli z toho bude trendy drink, mám u vás 15% autorské provize!
mn2: ten detektiv říkal Pfui !? Jestli myslíto toho z 35-té ulice???

Tomu, ze jste nam nejak zrepofilnel, se pane Ce vubec nevidim – jak rika Tom Robbins:„Cervena repa je ze vsech zelenin nejvasnivejsi. (…) Cervena repa je melancholicka zelenina, vzdy pripravena trpet. V takovem turinu se krve nedorezete…“ My ji tento mesic jime uz potreti a neustale patrame po novych receptech.
Co se tyce turinoveho/mrkvoveho pyre, tak to nejni zadna veda – uvarime (nebo pomalu opeceme podlite vyvarem, pokud mame cas) mrkve i chladnokrevny turin do mekka, rozmackame s maslem, osolime, trosku opeprime, no a na zaver primichame cajovou lzicku trtinoveho cukru. Mnam.

Co dělat, než si opět na Vaše triko nepřišít svouji reklamu, podobně jako v onom vtipu: V oválné pracovně za studené války: Pane prezidente, stala se hrozná věc, sověti obarvují měsíc na červeno! Hmm, zamyslel se Raegan, naložte Apollo bílou a až červená zaschne, napište tam COCA COLA! A kde je ta moje reklama? No přece moje zelená ředkev – daikon zde: http://www.vltava2000.cz/…dsdetail.asp?…$0000000C$00000001

Petr Weidenthaler:

zdravím vás! a díky za tip. brousím si zuby na kimchi nebo alespoň něco ve stylu pickles… určitě se mi ty vaše zelené pumprliky budou hodit!!! :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)