SZPI stahuje první pinie

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila stažení z oběhu výrobku “Jádra piniových oříšků“ původem z Číny (balení o hmotnosti 50 g, datum minimální trvanlivosti do 25. 4. 2011, šarže L011). Inspektoři SZPI zjistili, že se po požití této potraviny projeví nepříjemná hořká pachuť v ústech, která přetrvává až po dobu několika dní a zesiluje zejména při konzumaci jakékoli jiné potraviny. Poté sama od sebe odezní.

SZPI

První stažení zlobivých piniových oříšků je zdá se tady! Stahovat se musí pinie, které byly k dostání v řetězci Interspar. Moc by mě zajímalo, co budou dělat ostatními zdroji vadných oříšků, a že jich podle reakcí v komentářích není zrovna málo. Pokud jste měli s piniemi konkrétní značky problém, určitě bych neváhal dát SZPI vědět. Za upozornění na zprávu děkuji serveru Biospotřebitel, kde se dočtete i o stažených bio výrobcích z drogerií DM.

Reklama

Komentáře

Dobrá zpráva. Mně se to stalo taky, ale bohužel mě nenapadlo googlit(abych se ještě něco špatného nedozvěděla:-) A dozvěděla jsem se to až tady, 3 měsíce po zážitku. Vím jen jistě, že to byla směs ořechů, ale nejsem si jistá, ve kterém řetězci jsem je koupila.

Mr. C – když napíšete na tiskové SZPI, tak vám budou takové a obdobné tiskové zprávy o stažení výrobků či zákazu prodeje posílat sami. Je jich několik do měsíce, pravidelně jsou to oříšky a podobně, v době burčáku pak prodejci, kteří dolévají vodu atd.

↪ 2 David: víte, ono je to docela jednoduché, schránku s TZ mám přeplněnou už teď a to filtrování zajímavých informací od balastu je nejvíc pracné. většinou, pokud se něco zajímavého objeví, dostanu tip velmi rychle a už předfiltrovaný. informacemi o stahovaných výrobcích z trhu se běžně nezabývám, pinie jsem tu dal pouze v kontextu předchozího článku ;)

Mě docela nepříjemně překvapila zpráva o výměšcích hmyzu u značky Alnatura… pokud vím, hodně maminek tuto značku kupuje miminům:(

Dnes jsem byl po delší době do té doby oblíbené pizzerce diCarlo na Šeberově. Dal jsem si Insalata di bufala, ovšem salát značně ovadlý, mozzarela vůbec nevypadala jako buvolí, spíš laciná náhrada a PINIE měly tmavé špičkya přetrvává kovová pachuť… poraďte někdo slušnou pizzerku s opravdu italskou kuchyní, prosím.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)