Pivní festival

Včera jsem byl omrknout Pivní festival v Letňanech. Konečná metro C, přes lán řepky a jste tam. Ráj pro pivisty! Pro nepivisty test, jestli mají na současnou pivní kulturu dost velký pupek. Já na to zatím pupíno nemám, a to jsem se snažil, ne, že ne.

Reklama

Komentáře

Sednu si k počítači, podívám se k panu Cuketkovi, přečtu si článek, dostanu hlad, dostanu žízeň a jdu vybrakovat tu velkou bílou studenou skříň v kuchyni. A tak je to pořád dokola…;-)

Loni jsem zvládla 8 piv, převážně třináctek, čtrnáctek a patnáctek, a zavzpomínala jsem na studentská léta, kdy mi víno nic neříkalo, zato piva protekly hektolitry :) No, po pravdě, nejlíp mi nebylo. Ale můj soukromý objev byl pivovar Rohozec, neznala jsem a získal si mě :) Doufala jsem, že sníží objem z půllitrů na třetinky, ale zjistila jsem, že letos jsou to rovnou tupláky, toho se bojím. Bylo by ideální vyrazit tam s dalšími pěti lidmi a podělit se :)

↪ 3 Evas: Jako byste mi mluvila z duše. Rád koštuji „plnotučná“ piva, ale půllitr je pro mne hranicí a také bych raději 3×třetinku, než jeden tuplák. Už jen proto, že mi to nemusí chutnat a také nejsem bezedná cisterna.

Že by se víc hodily třetinky jsem si říkal od prvního ročníku, jinak se nedá projít víc druhů (pokud nechci vylévat). (Možná i nějaké řízené degustace) Bohužel koncept jde opačným směrem – 100 druhů piv a tupláky mi k sobě moc nesedí. Takže pivní festival už nezkouším. Jo Rohozec jsem objevil právě díky pivnímu festivalu.

↪ 7 Kubanek: Festival jeste do 28.5. trva.

↪ 3 Evas: Byli jsme vcera a cepovalo se bud do 0,3 nebo 0,5, cena za sklenici 1 Tolar. Takze prechutnano nekolik vzorku a spokojenost celkem velika. Byla jsem prekvapena, mile. Ochotou obsluhy, chuti piva, nabidkou jidla i celkovou atmosferou a „kulturnim“ vyzitim.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)