Polednice

Malá, hnědá, tváři divé pod plachetkou osoba; o berličce, hnáty křivé, hlas — vichřice podoba!

K. J. Erben/Kytice

Z nekonečných luhů a hájů českých jídelních lístků pobavil poslední dobou nejvíce — odkaz na baladu Karla Jaromíra Erbena Polednice na stránkách restaurace Avant Garde. Business lunch menu hezky česky?

Polední edice!

Reklama

Komentáře

Hříčku jsem dostal poměrně snadno, ale pročítal jsem pak jejich jídelák v naději, že tam bude víc zábavy. Jak jejich čeština, tak i angličtina je ale naschvál bez chyb; what a disappointment! Dokonce i apostrof, o který zakopne nejeden rodilý Anglán, používají správně… :-((

↪ 7 jednorožec: presne tak… hledala jsem jeste nejaky dalsi vtipek a doufala, ze ne me jukne aspon nejaka animovana Polednice :-)

Offtopic: rozpoutal jste na fb Trattorie peklo, good work comrade!

Taky OT, přihlašovat na fórum se nechci

Hmmmm, tak nevím…
Asi hlavní foodblog české scény a není reportáž z PFF?!
No hlavně, že se dočteme o sazbě fazolí, nebo Nepálčatech. Kde jsou ty staré dobré nadšené „amatérské“ časy, plné fotek, recenzí a zajímavých článků. Teď se to hodí na krk Scuku, ať to píšou jíní a tady už to fakt upadá. Dost mě to mrzí, na některých odkazech ve fóru jsem si dobře početl.
Asi tak, jako to bývalo zde.

↪ 10 FLFL: důvody, proč není report z PFF (nebo předtím GRF) už jsem popisoval dříve. celé je to po spuštění Scuku konkurenční projekt a z mé strany není fér, abych se k němu vyjadřoval (nebo mu dával prostor). je to těžké pochopit? blogové zápisky (samozřejmě nejen scukařů) to letos navíc vystihly moc dobře — nevěděl bych ani co dodat. pojďme se raději zaměřit na nové akce na scéně, např. nový Slow Food festival Jídlo z blízka, které si prosto zaslouží víc.

(a jestli vnímáte negativně úbytek recenzí, je to škoda, ale od toho jsem přeci vybudoval Scuk, který podá přehled o české scéně násobně větší než mapování jedince, po 3 letech pro Týden jsem už myslím jako foodkritik expiroval („profláklý ksicht“, ať chci nebo nechci, ale je to tak) a na recenze v plném formátu už to prostě není)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)