Ve varu — festivalový speciál

V pátek to vypukne. Letos poprvé budu blogovat živě z KVIFF 2011. Několik dní v kuse o festivalovém životě ve Varech — jídlo, filmy, ruch na kolonádě. Pokud pojedete taky, můžeme se potkat někde ve frontě na lístky nebo u bazénu v Thermalu. Z pohodlí domova mě můžete sledovat s kyblíkem popcornu (nebo s kváskovým chlebem) a pozorovat, jak budu hltit blog smíšeným obsahem.

Přepiju se za vás minerální vodou a ochutnám všechny lázeňské oplatky. Můžete mě navigovat, můžete mi radit a můžete se ke mně i přidat. Žádná restaurace, bar ani bufáč si nemůže být jistý. Dokud si neuženu úpal, nebo dokud nehodím čelo do Teplé.

Protože jsem karlovarský zelenáč, uvítám všechny kulinární tipy. Pokud se mi povede zmapovat něco užitečného, podělím se o ně potom i pro Scuk. Festivalový deník si povedu na stránkách KVIFF, odkud povedou odkazy tady na blog. Připojení a komfort na psaní bývají ale často mrzké, proto ty nejčerstvější drby a fotky najdete vždy nejdřív na Twitteru. Nashle v pátek!

Jedete taky? Těšíte se? Nebo jedete jinam a prdíte na to? Tak jak tak, stále sháním šikovného právníka na cestu.

Do notýsku:

Twitter:

Reklama

Komentáře

Jedno doporučení by bylo. Loni jsme tam našli restaurant La Strada. Byl to zážitek, zejména kvůli neuvěřitelné obsluze, se kterou jsme při druhé návštěvě vybírali jídlo již bez lístku. Zda se ale zhruba 35–40letý vrchní nerozhodl jít za rok o dům dál, to nevím… každopádně to byl zážitek

↪ 3 pan HANS: děkuju, tohly vypadá na dálku poněkud divoce :)

↪ 4 Lukáš: díky, Kus Kus se jeví sympaticky, La Bohème Restaurant ve mně trochu vzbuzuje ostražitost — opravdu stojí za to? :)

my ve Varech jeli na palacinkach, jsou na takovym malym namesticku v centrosi – od Thermalu smerem nahoru a nejak doleva.

netvrdim, ze byli jak s creperie v bretagni, ale bylo otevreno nonstop, coz se obvzlast behem festivalu pocita :). ja ujizdela na oriskove s medem.

↪ 5 pan Cuketka: my tam pravda neplatili, a když jsem kouknul na ceny.. tak asi jen kdyby vás to už nebavilo v puppu.. :)

Pro zelenáče bych doporučil tuto Fukovu mapu, kde je zaznamenáno snad vše nezbytné a tradiční:
http://maps.google.com/maps/ms?…
Indická vývařovna je Tandoor, pobočka toho pražského.
Čínské bistro je klasika a na jejich kung-pao nedám dopustit /i když nechci vědět, co všechno do toho dávají :)
Nezbytností k ochutnání je i nonstop palačinkové okénko.
Nonstop by měla být i pizzerie nezakreslená na mapě, někde na rohu Davida Bechera a Moskevské.
Za další tipy na jídlo za rozumnou cenu budu rád, protože toho je ve Varech pomálu…

Na jidlo uprimne receno nevim, proste turisticke mesto… zkusim aspon pripomenout varskou spicku (cena tomu odpovida), tedy http://www.hotel-promenada.cz

Na pivo v centru Vinárna U Svatého Václava (Zahradní 9) a Hospůdka Ohře (loděnice pod Chebským mostem). Mimo centrum Česká bašta (Závodu míru 54) nebo Pivovarská pivnice Prokop (Sokolovská 178). A trochu dal minipivovar ve Velkem Rybniku.

A kdybys mel naladu a pamet na o rok starsiho kolegu ze smeralky, tak dej vedet, bydlim deset minut od Varu ;-)

huuu, ta indie tandoor, to bylo moje prvni a asi i posledni kure vindaloo :). kamosce z toho klesl nejak tlak, ze sme ji ozivovali na chodniku před thermalem pak .)

mela sem madras curry. bylo dobre, ale drahe. tot vse, co si pamatuju.

Jeste jsem zapomnel na..
…jen pres festival otevrenou Bokovku, kousek od Husovky. Vino pry maji dobre, jako odmenu za namahavy vystup :)
…bageterii na rohu Bechera a Zeyerovy, nad palacinkarnou. Bohuzel maji ponekud nekapitalistickou oteviraci dobu – asi do 18h, v soboty, nedele a svatky zavreno, ackoliv pres MFFKV je tam spousta lidi, kteri by u nich radi nakupovali.

Nikdo ještě nezmínil Embassy. Já tam nikdy nejedla, ale je to obecně považované za jeden z vrcholů kv gastronomie. Pa ve varu!

No já doporučuji Strach a hnus v Las Vegas s sebou do batůžku pro případ, že by Vás už filmy a gurmánské speciality nudily;-)

No jsem moc zvědavá s čím pan Cuketka přijde, jezdíme do varů pravidelně a s tím jídlem je to vždycky trochu kříž. Např. loni sme objevili najtragičtější pizzu na celým světě zlákáni zahrádkou za Vřídelní kolonádou. Bohužel si na jméno nepamatuju..

Já bych se taky postavila za Kus-Kus. Obloukem se vyhnout mixu pizzerie a indické restaurace Punjabi a ještě v únoru bylo kousek od okýnka s pačinkama velice svérázné uzbecké bistro :) Na posezení se mi líbilo v Zig-Zag baru na třídě Davida Bechera.

↪ 9 David: Do Punjabi jsme se vypravily hned první večer. Tip jsem získala na Facebooku ve skupině Gastropolicie Karlovy Vary, kde chválili čistotu kuchyně a tradiční indická jídla. Chápu, že bylo pondělí večer, ale přece jen mě překvapilo, že jsme byly s kamarádkou v restauraci samy. Servírka nás přivítala velice mile, ale dalším šokem byl pohled na indického kuchaře, který postával u baru, pokuřoval, sledoval televizi a laškoval se servírkou. Kvalita doneseného jídla tomu odpovídala – rajská polévka byla bez chyby, i když zcela průměrná, ale hlavní jídla byla vyslovená katastrofa. Já jsem si dala vegetariánskou kormu a kamarádka „Bharta“ smažený lilek, pečený s rajčaty a cibulí. Korma se skládala z vařených brambor a mražené zeleninové směsi(!) a místo kokosového mléka, které do kormy patří tam byla obyčejná smetana. Vrcholem bylo, když mi servírka přinesla na talířku oříšky, které mi laškující kuchař zapomněl do jídla přidat. Chuťově bylo jídlo také velice slabé, bez chuti, placky chapati chutnaly po syrovém těstě a rozhodně jsem jedla mnohem, mnohem lepší. Kamarádčin lilek připomínal jakousi zeleninovou omáčku. Nevím, kdo indickou kuchyni v tomto podniku chválil, chyběla mi zde i elementární součást indiické kuchyně jako je koření. Moje korma byla totiž tak mdlá, že pokud jsem nenarazila na jeden z šesti kousků zázvoru, měla jsem pocit, že jím sušené mléko.Účet přesahující 400 Kč byl už jen smutnou dohrou.

↪ 22 suanka: A kdy to bylo? V Punjabi jsem byl naposledy před rokem a indická jídla byla dobrá, od té doby se mohlo hodně změnit.

Zdravím, jsem Varačka, tak vám doporučim ještě jednu hospůdku, je to trochu z ruky, ale chlapi si tam pivo chválej a jídlo super :)
Je to Evropák (po Varsku, přesnej název nevím), po Moskevské pořád rovně směr stanové městečko ( je ještě vůbec?) a u pizzerie Palermo (taky fajn) doleva do kopečku. Snad se bude líbit, užívejte :)

absolutně nejlepší pizzu v KV a širokým okolí dělají v Doubí v Pizzerii Bruno – bohužel je to na odskočení z festivalovýho reje strááášně daleko

jo a Evropák se of.jmenuje Ventura Pub

Zdravím, nejprv reakce na předchozí komentář, Evropák je oficiálně Ventura Pub, myslím že spokojenost, Palermu bych se vyhnula. Pizza snad, ale vše ostatní mnou ochutnané hnus. Kladná kritika se také k mým uším donesla na bar, restauraci v Lázních V. Jinak nic výrazně nevyniká. Ráda bych se přidala s nápadem na fakt poctivé jídlo. Festivalový týden je dlouhý, podle předpovědi počasí nic moc a pokud byste plni filmové euforie měli chuť vyrazit panenskou přírodou Poohří do Jakubova, čeká Vás poctivá domácí strava a působivá atmosféra přes 400 let starého statku. Restaurace je v Maurerovo výběru Grand restaurant, na letošním karlovarském Food festivalu obsadila 3. místo, dokonce jedna z kritiček označila restauraci za jednu z 10 skrytých perel české gastronomie. Ale nečekejte nic nóbl. Jediná odlišnost od většiny podniků je poctivost :-)

Ad. Evropak – http://www.evropak.cz/

Pizzerii Palermo se obloukem vyhnout, Punjabi taktez.

Indickou restauraci Tandoor naopak vrele doporucuji (jen se nenechte odradit prostredim :) )

Ano, to je web restaurace. Trochu z ruky, ale fakt pohoda :-)

Nejlepší pizzu ve Varech jsem si loni s naší hladovou bandou na festivalu dal v restauraci Paradiso naproti hotelu Thermal!Byla o něco dražší než hned vedle Venezia,ale poprvé ve Venezii jsme na blbou pizzu čekali přes hodinu!Paradiso mám ji udělalo i s plnnou terasou hostů za neuvěřitelných 12.minut!A ta chuť a nejlepší těsto co jsem kdy jedl!

Snad přispěji svou troškou do mlýna – alespoň tipy. Z Varů pocházím, ale už nějakou dobu tam nebydlím., tak nemám úplně přehled.
Každopádně Mamma-mia si dost pohoršila oproti předchozícj letem, byla jsem tam teď na jaře a byla jsem dost zklamaná.
Pokud máte chuť projít se kousek i od festivalového reje, pak doporučuji již zmiňovanou restauraci Na blbým místě v Rybářích (http://www.nablbymmiste.cz/restaurant-bar), nikdy mne nezklamali. Pak v Rybářích na Čankovské restaurace Picasso, vařili vždycky kreativně. Ve Dvorech (nedaleko Intersparu) jsou hned dva skvělé podniky – U Šimla u závodiště (http://www.usimla.cz/cz/hospoda/) a U Draka, tam si vzpomínám na výbornou zvěřinu a velké porce (http://restauraceudraka.mypage.cz/). Jinak mě láká již zmiňovaná Venezie (http://www.venezia-pizzeria.cz/) , slyšela jsem dost chválu,
Kdyby jste měli chuť na výlet do okolí, tak doporučuji v Lokti rodinný minipivovar Florián, mají výborné pivo :-)

Evropák – to je vtip, že jo? Ten je tak 6 let za zenitem.

Doporučuju snídani v takové příjemné cukrárně u Thermalu – při pohledu od Espase Dorleans vpravo

↪ 32 Zdenek Malinsky: já žiju v domnění, že celkově jsou Vary za zenitem cca 10 let. to by znamenalo rovných 16 let? ;))) (no kidding samozřejmě, na tamní scénu se moc těším a přijedu s otevřenou myslí připravenou vstřebávat a trávit)

Jsem Varák, takže většinu varských hospod již mám prošlou ale jednoznačně doporučit nemůžu žádnou. Padla tu řeč o Evropáku, který vůbec nedoporučuju – zkrátka smaženák s hranolkama není kulinářské umění (kapacitu a nabídku nápojů má ale dobrou). Pokud je řeč o běžných restauracích se zajímavou gastronomií, zaměřil bych se spíše na restauraci La Strada, Parlament, Panoptikum nebo Na blbým místě. Kdyby přišla chuť na pizzu, tak buď italskou restauraci Palermo, nebo malinkou pizzerii Cappone. Luxusní karlovarské restaurace se raději neodvážím hodnotit a navíc se jedná o festival baťůžkářů, takže by to nebylo ani na místě.

La Strada byla loni opravdu doporučeníhodná – obsluha i jídlo skvělé. Jsem rád, že je znovuotevřené – snad ve stejné sestavě jako tehdy.

Co mě ve Varech nikdy nezklamalo, je Charleston.

↪ 37 pan Cuketka: Když tak čtu co doporučujou místní tak hodně štěstí protože to budete potřebovat:))

Těším se tradičně do pizzerie Venezia nebo Paradiso – to podle momentální nálady. Těším se na palačnky na Zayerově ul. Těším se na ranní kávu v postsocialitické, ale příjemné cukrárně na I.P. Pavlova…v té kousek od Espace Dorleans a těším se také na to, jak bude panem cuketkou hodnocen bufetový stan u Thermalu…s mastnou hu… od halušků a klobás :-). Těším se.

Určite by som vyskúšal pizzeriu Venezia a restaurant Charleston. Osobne som v oboch už jedol a celkom slušne.

Určitě bych doporučila restauraci U Šimla. A také by mě zajímalo takové malé porovnání místních čajoven Universal versus 1000 a 1 noc

Re: La Bohème Restaurant – nechápu, že jak někdo dokáže udělat v jídelníčku tolik pravopisných chyb a překlepů. Cizinec necizinec, má to nechat opravit někomu gramotnému.

Já z osobní zkušenosti můžu doporučit Venezii. Loni tam měli výborný hovězí vývar a domácí těstoviny. Tuším, že tam vaří Ital, kterému to i patří.

Pokud to má být o festivalovém životě, pak by pan Cuketka neměl vynechat „jídelnu“ pro filmové fajnšmekry dole v Thermalu a pak v prvním patře v Lázních III, aby věděl, zač toho je u batůžkářů loket!:-) No a samozřejmostí by měla být ochutnávka tradičních oplatek poblíž Vřídelní kolonády (soc.stánky v „myší díře“ za mostkem přes Teplou).

↪ 36 pan Cuketka: Právě jsem se vrátil z Karle Varle a mohu říct, že jsem tam měl letos určitě nejnepovedenější oběd. Kvůli času jsem opět navštívil Ristorante Bonaccia (je to v OC Kolonáda nebo Variáda, kpt.Jaroše-je to přes řeku u KV Arény). Byl jsem tam několikrát a kvalita.....no… střídavě oblačno, někdy nic moc někdy slušné. Žel poslední dobou nějak často zataženo. Polévka rajčatová se smetanou byla ještě celkem OK, i když mě tam zarazila zelená složka = nasekaná petržilka kudrnka. Že používají v Itálii něco jiného? ;-) No, ale tagliatelle s uzeným lososem a smetanovou omáčkou, to už se snad kuchař ani nesnažil – bez chuti a zápachu, zato opět s petržilkovým posypem. Navíc to měli blbě načasované, takže mi to přinesla servírka v době, když jsem byl tak v „polovině polévky“.

Schválně to tam zkuste, zda jsem takový smolař (v nesprávnou chvíli na nesprávném místě) nebo jsem jen zbytečně moc náročný a zmlsaný (taky vinou Cuketky :-p )

Vloni poštovní dvůr – průměr, poměrně drahý, U Tomáše, taková typická česká hospa…

Nejlepší byla Restaurace Hotelu Salvátor – denní menu za 120Kč a fakt vynikající… patří to pod La Bodeg, La Casa Arg.

Pizza rozhodně Bruno v doubí, kvalitní jídlo charleon, a klasický kuře s meruňkou a sýrem evropak

Co člověk, to názor :) Já zas třeba U Tomáše už nikdy jíst nebudu, džus s příchutí piva a jídlo po 45 minutách a ještě studený a nepoživatelný, ne-e.. A přitom v Evropáku spokojenost :) Každopádně přeju hodně zdaru, já si doma radši uvařím :D

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)