Blackdog Cantina

Je fakt těžké odolávat otupění, když se většinu doby prodíráte podniky v naladění „ať se to alespoň dá jíst“ a restaurace jsou vám doporučovány s větou „není to úplně špatné“. Na druhou stranu je ale obrovská úleva, když jednou za čas narazím na objev, u kterého si tohle všechno můžu s klidem odpustit a užít si to hlavní — dobré jídlo. Minule to bylo Sansho, dnes to bude víkendový objev — bistro Blackdog Cantina.

Berounský úkaz jsem poprvé zaznamenal v rozhovoru s majitelem, který zněl moc sympaticky. Podobných nadějných vizí se tu v současné době převaluje hned několik, ale ne všechny dají za vznik vyvedenému podniku.

Podrobnou recenzi jsem dal na Scuk. Tady jen doplním několik souvisejících detailů, na které tam nebyl prostor.

Blackdog je svým střihem hodně podobný pražskému Las Adelitas a to nejen průsečíkem některých amerických jídel na lístku. Oba podniky mají za sebou postupný růst (od rozvozu respektive od stánku), stojí za nimi cizinci a taky se pohybují v nejnižším cenovém pásmu, což dělá srovnání s běžnou českou restaurací o to víc skličující.

V lednu jsem naťukl nový typ podniků nebo spíš možná hnutí s názvem pomalá vlna. Zrovna Blackdog Cantina je pro ni ideálním kandidátem. Podobné podniky se objevují fest pomalu, ale je vidět, že postupně přibývají a hlavně se drží (majitel Blackdogu už teď mluví o rozšíření směrem do Prahy).

Kromě toho, že se tam dobře najíte, Blackdog ukazuje, jak může být správně udělaný burger dobrý. Taky vám dojde, že ne všechny housky s mletým hovězím, plátkem rajčete a cibulí byly skutečné burgery. Infarkt Burger, který jsem tam měl (na fotce), byl zatím asi nejlíp ochucený a sestavený burger, který jsem letos měl. A jestli jsem za poslední dobu nějaké burgery vychválil, určitě nestály okolo sto korun a určitě neměly tak vyladěnou konstrukci včetně parádní briošky.

Je léto a okolo Berounky je krásně. Vezměte mě za slovo a prubněte je. Budou se teď smažit v mediálních UV paprscích a v přílivu hostů hnidopichů, ale to neva — jen ať si zvykají. Čím dřív se otrkají směrem k další provozovně v Praze, tím líp.

Čtěte dále:

Reklama

Komentáře

Máte někdo tipy na bulky? V mém okolí je jediná možnost nacpat hambáč do sezamové housky z Tesca, pod názvem „Víkendové pečivo“. Jak to řešíte?

Také jsem ten rozhovor v MF Dnes četl a hned jsem si řekl, že první návštěvu Berouna využiju k otestování. Byl jste rychlejší :-)

Můžete si zajít do Bohemia Bagelu pro ty jejich veliké (11Kč/ks), ale to možná není to, co hledáte.

Ale dají se zkousnout i ty Tesco bulky, jen je trohcu nahřát v mikrovlnce a pak ještě opéct na pánvi na másle, tím slušně změknout a nasajou a nebudou tak suché.

Díky za recenzi. Vzhledem k tomu že v BD jsem štamgastem a na Infarktu, vegetariánském burgeru, případně hovězím burritu ujíždím (i saláty jsou vynikající) tak můžu jen a jen souhlasit. Jo a navíc jsem z Hořovic kde jim (kromě exkluzivních rohlíků) pečou i briošky!

Jen netrpělivě očkávám slibovaný pivní klub…

to je také jedním z důvodů, proč je blackdog výjimečný ;)

bulky nekupují někde v Makru, ale zadali si svůj vlastní recept na briošky do pekárny Hořovice. já jsem po tom dál nepátral, ale jdou jejich housky koupit přes ně (bláhový nápad :)

↪ 6 Honza R.: Honzo a dají se ty briošky v Hořovicích koupit, nebo je to čistě jen jejich „private label“? :) a co ten pivní klub, to má být co? prozradíte?

(btw hned se ty výlety po berounce lépe plánují, když je tam takový solidní záchytný bod ;)

Včera jsme tam byli. Po půlhodinovém čekání (zdaleka nebylo narváno) přiběhla servírka že na nás asi zapomněla. Pak se podívala do svých papírků, že tam vlastně naší objednávku má, že to rychle vyřídí. Omlouvala to tím, že se vrátila z dovolené, a je ještě taková zmatená. Ve výsledku přinesla místo velkých burgerů střední. Já vím, že obsluha není všechno, ale tohle byl i díky našemu velkému hladu dost úděsný zážitek, který už nikdy nebudu zkoušet zopakovat. Bohužel, protože burgery ani domácí zázvorová limonáda fakt nejsou špatné.

Ups, chyba… Briošky se dělají snad přímo pro ně. Ale myslím že by nebyl problém ani v pekárně ani v BD si je objednat. Zeptám se.

No a pivní klub Scott slibuje už delší dobu. Teď je stálá nabídka Holba 11 a 12, často bývá něco z Chýně, nebo Kladna. V pivním klubu by měla být nabídka a obměna častější (a například Matuška, který je kousek).

Ten rozhovor jsem taky tehdy četla, líbil, a chystám se při nejbližší návštěvě Berouna vyzkoušet (taky od Hořovic).

↪ 13 Ala: To mi připomnělo jeden ostravský vtip… který mi ale outlocitnost nedovolí reprodukovat :)

Jinak tedy ta bulka vypadá překrásně, do té bych snad ani nepotřebovala všechnu tu náplň!

Úspěšná recenze od pana Cuketky se počítá kam se hrabe michelín, gratulace pro BD…

↪ 11 Emma: ona to fotka trochu zkresluje, zas tak velký macík to nebyl (byla to jejich střední verze, mají ještě větší) a řešení je snadné jako u všech burgerů — pořádný stisk a následný nátisk :D

Normálka, chytnou pevně do pracek, zmáčknout, víc směrem dole, ať to nevypadne, vylomit pant a vychutnávat :)) Následně doporučuju alespoň dva ubrousky.

Ja mel naposledy vybornj burger v Praze na Narodni tride v Café Louvre. Muzu doporucit. Misto kecupu vychytana omacka k hranolkum.

↪ 20 Martin: Tam jsem jednou burger měl a byl dost strašnej – „omáčka“ k hranolkám byla pokud si dobře vzpomínám klasická šílená směs majonézy s kečupem. Mám to brát tak, že se tam něco výrazně změnilo?

Nějak mi k tomu nesedí pivo = Holba Hanušovice. Jednak ve formě hnusné reklamy (vývěsné, deštníky…to už snad radši CocaCola a pod.) a pak i jako samotné pivo. Hnusnější pivo jsem snad nikdy nepil a pokud to má být zástupce menších pivovarů, tak proč majitel nepodpoří raději něco z více méně blízkého okolí?

Byli jsme tam včera, výborné gazpacho za 40,–, skvělý veggiie burger, burrito dobré, ale nic extra, pivo nějaké english ale výborné, měli ho mimo stálou nabídku. Měli plno a moc to teda nestíhal chudák Scott, my jsme měli štěstí přišli jsme právě včas, po nás se mu začali kupit objednávky a lidi okolo nás čekali přes půl hodiny a jídlo stále v nedohlednu…myslím, že budou muset zdražit.

Byli jsme taktez vcera. Sobotni obed ve 4, projistotu s rezervaci, ktera se ukazala jako velmi dobry napad. Slibny zacatek, krasny pocasi posleze vystridaly mensi ci vetsi skobrtnuti servisu. Doslo guacomole, takze nebylo mozne si dat Infarkt burger. Na burgery jsme cekali fakt docela dlouho, ale to chapu-meli narvano a funguji v miniprovozu. K samotnym burgrum-vyborna houska, fakt skvely maso, suma sumarum zadna vytka. Jejich cokosmrt taky fajn, zazvorova limca by pro me mohla byt trosku kyselejsi ale jinak je moc dobra. K jedne kave slecna zapomnela donest mleko a odbehla s tim, ze ho prinese. Mezitim ale prijala objednavku od dalsich 3 stolu a a kava mezitim vystydla..mleko se muselo upominat znovu. Byla mila,ale lehce zmatena a dost dezorganizovana. Na konci se ptala, jestli bylo vse v poradku. Omlouvala se jak za skobrtnuti, tak za to, ze nemeli guacomole..a ted cituju.." No jo..kdyz po tom clanku, co Cuketka otisknul, se tady objevilo hrozne lidi, driv tu byla takova pohoda, nikdy nic nedoslo, vsechno jsme meli..my na to vubec nejsme pripraveny. Jsme maly, je nas malo…" Ze nebyli pripraveny, byla svata pravda..

A zrovna když je de člověk navštívit, mají z technických důvodů zavřeno, ach jo. :D A to jsou ještě v Berouně, nevím, jak by to teda zvládali třeba rovnou v Praze. Už aby tu byly ty pobočky.

vyborna hamburgrarna se objevila v seifertove ulici YES Burgers…muj vegetariansky plny grilovane zeleniny a priteluv farmarsky byli fakt k sezrani:)

↪ 26 jana: jj, znám, po slabším začátku se docela slibně rozjíždějí. Burgery už jsem tam v poslední době měl slušné, škoda, že si to v mých očích kazí pár zbytečnými hloupostmi.

O BD jsem věděl už dřív a po tomto článku jsem si konečně v sobotu také udělal po dlouhé době výlet do Berouna. Jídlo opravdu výborný, zázvorovka super (mohla by být i silnější a hodil bych do ní ještě lístek máty a kapku limetky). Nastal tam však absolutní nedostatek kapacity :-) (co způsobí jedna recenze :-)). Našli jsme si poslední dvě volná místa venku (byli jsme tam relativně brzy). Celou dobu naprosto plno. Při návštěvě toalety jsem náhlédl otevřenými dveřmi do zázemí a dojem tedy spíše smutný, bude nutné ještě asi dost investovat. Obsluha bohužel chaotická a zmatená, amatérská. Když měl kdokoli k něčemu dotaz, chodily se ptát do kuchyně – o sortimentu nevěděli téměř nic. Pomalu každý zákazník v okolí se dočkal nějakého přehmatu a nedopatření (někdo i vícekrát), pořád bylo nutné se připomínat :(. Na všechno se opravdu velmi dlouze čekalo. Naši objednávku dvou burgerů nám přinesli až po více než hodině čekání!!! Také mám podezření na záměnu větší verze za menší. To je opravdu zoufalé – je to přeci jen bistro, tam by to mělo „frčet“. Dvě servírky si přece musí s těmi zhruba 40 zákazníky hravě poradit. Prý mají malou kapacitu grilu, když jsem šel ale kolem, většina místa na grilu byla nevyužitá. Určitě by bylo užitečné upozornit zákazníky na výběr stupně propečení masa. U burgeru to lidé většinou nečekají a paní vedle měla s „polosyrovým“ středem zbytečně problém. Já to tak mám rád, ale chápu, že někomu to může vadit a vzhledem k tomu co se u nás pod pojmem hamburger většinou prodává, to může hodně lidí překvapit.

Podniku moc fandím, ale je potřeba na něm ještě hodně pracovat a hodně věcí vylepšit. Pokud se to povede, bude nutné ho velmi rychle přemístit do větších prostor, protože ta kapacita je už teď opravdu moc malá.

↪ 29 Symetric: tady vidíte, že pozorování restaurací, je náročnější než sledování fyzikálních jevů ;) sám je nemůžu popsat, aniž bych jejich přirozený chod nenarušil.

pan Cuketka: ono spíš asi jde o to, aby ten přirozený chod konečně někde nastal :-). Já si uvědomuju, že kritizovat je snadné a že v těch restauracích je to pěkná dřina. Ale když vidím, že se vzácně objevil někdo, kdo se snaží to dělat pořádně, tak je škoda když si tu veškerou snahu zbytečně kazí relativně snadno řešitelnými detaily, které v tom spěchu a snaze už nestíhá vnímat.

Koukal jsem na Scuk, že máte v pořadníku na recenzi pivovar Antoš. Ten by si Vaší osobní inspekci rozhodně zasloužil (a určitě ne proto, že by tam bylo potřeba moc věcí měnit) ;-)

Jeden zcela OT dotaz, který mi už hodně dlouho vrtá hlavou, tak se snad nebudete zlobit, když se zeptám: co Vám prosím chutná na burgerech (jakýchkoli), čím jsou tak nepřekonatelné? Mě to moc nejede. Když si chci dát housku, dám si housku, když si chci dát karboš, dám si karboš (vím, že burgr není karboš a vím, jak se oboje správně dělá, to píšu jen tak pro zjednodušení), ale dohromady opravdu nee, nota bene když je ta houska sladká a ještě jsou k tomu často jako příloha (proč, když příloha je už ta houska?) hranolky, brr. Mmch. ta houska z titulního fota vypadá opravdu nevábně. Asi holt nejsem ta správná „cílofka“, já místo fast food radši slow food, pokud možno domácí…

Jsme z Berouna a BlackDoga navštěvoval přítel ještě ve formě stánku loňský rok. Po vydání článku v MF, který je důvodem, proč si tam teď prostě nesednete, jsme se rozhodli vyzkoušet i restauraci. Ano, nestíhají, ano, obsluha není právě z nejprofesionálnějších. Ale jídlo bylo ucházející (burger a burrito), ačkoliv na můj vkus poněkud nedochucené, tak z prvotřídních surovin. Každopádně je to jedno ze dvou míst, kde se dá v Berouně jíst. :)

↪ 32 aida: asi těžko vysvětlit – dobře udělaný burger má komplexní chuť: grilované maso, šťavnaté, ovoněné z grilu a s dobrým poměrem tuk/maso, křupavost ze zeleniny, acidita a chuť z pickles/omáček, k tomu rychle prohřátá houska lehce ochucená. v jednom kousnutí dostanete všechny části jídla najednou, podobně funguje více jídel do ruky a je to jejich hlavní výhoda oproti těm, kde jsou komponenty volně na talíři. houska z titulního fota není houska, ale brioška, není vyloženě sladká jen nasládlá. ten lesklý tmavší povrch je z toho, že je jako každá jiná brioška potřená pro pěknou krustu, ne proto, že nejste „cílofka“. slow food bych do samotného stylu jídla nemontoval – sám o sobě může být slow food i jakýkoliv sendvič nebo burger do ruky a tenhle k tomu má už hodně blízko. jednak za tím mají kopu vyladěných místních surovin, které museli dlouho hledat a jednak po ochutnávce je jasné, že připravit takové jídlo muselo dát spoustu práce v přípravě. určitě bych burgery nezasouval do nějaké méněcenné kategorie, jen kvůli tomu, že o nich panuje špatné povědomí.

Tak Krobiána máme trochu z ruky, jak se tak dívám (neznám), ačkoliv – po této otázce mám chuť startovat vůz :) Pivovar pro nás byl takovým zklamáním, že už tam nechodíme ani pro pivo. :-/ Přímo naproti BD je mexická restaurace. Obsluha k pláči, ale jídlo dost dobré.

↪ 32 aida: Kouzlo je v tom, jak to funguje dohromady. Což ale člověk nepochopí, dokud nedostane opravdu dobrej. Něco jako u kafe, dokud mi nedali ochutnat opravdu dobrý, nechápal jsem, co na tom lidi maj a proč to pijou…

↪ 34 pan Cuketka: ; ↪ 37 Kytka – aha, dík za vysvětlení. Nicméně, já si fakt i příště asi zase dám karboš a pečivo zvlášť a určitě ne briošku, i když je jen nasládlá, fakt brr.
Ještě ad fast food vs. slow food: špatně jsem se vyjádřila, tohle srovnání bylo první, které mě napadlo (hnutí Slow Food samozřejmě znám už delší dobu a vím, o co se jedná). Mám prostě ráda dobrá a dobře udělaná obyčejná domácí jídla, ne něco do ruky narychlo a nevidím důvod si to dávat v restauraci/bistru. Mimo domov si dám jen to, co sama uvařit neumím.

↪ 38 aida: ale ono to je „dobré a dobře odělané obyčejné domácí jídlo“ :) připravuje se pomalu, jí se pomalu. máte proti burgerům zbytečné předsudky.

↪ 38 aida: Přesně jak říká ↪ 39 pan Cuketka: Dobrej burger je „dobré a dobře udělané obyčejné domácí jídlo“.

A že se jí rukama? To pečené kuře, kachna nebo husa taky a není to žádnej fastfood.

Že burgery nabízej i fastfoody? To je pravda, ale stejně tak nabízej třeba pizzu a určitě bych neházel na jednu hromadu pizzu do ruky, kterou dostanete někde u hladového okna (třeba po pravé straně když jdete z České směrem na Svoboďák (-;) a opravdu dobrou pizzu ve špičkové pizzerii. Nebo třeba polévky – nevidím důvod nedat si oblíbenou polévku v dobré restauraci jen proto, že polévku se stejným názvem si můžu dát na stojáka někde v rychlojídelně… (-:
Průšvih s burgrama je u nás v tom, že spousta restaurací, které je nabízejí nedosáhne ani na fastfoodovou kvalitativní laťku danou McD, o také fastfoodovém BK nemluvě. Dobrej burger aby člověk pohledal.

↪ 39 pan Cuketka: jj, však jsem psala, že nejsem „cílofka“. Některé věci prostě obrazně ani doslova nezkousnu.
Jinak se omlouvám za dotaz, nechtěla jsem rušit diskusi.

↪ 40 Kytka: Fakt vím, jak se dělá dobrý burgr (já teda radši pljeskavicu), a protože to vím, udělám si ho radši doma a nebudu si ho dávat někde venku, jak píšu výš. Ovšem do té housky si ho opravdu cpát nebudu, omlouvám se za staromilskost.

↪ 40 Kytka: Haha, pizza z Čáry je fakt nezapomenutelná a navždy bude patřit k mému obrazu studentských let v Brně. Nedokážu uvěřit, že jsem to jedla (a ne jednou). Asi je to nevysvětlitelné, něco jako párky v rohlíku Kolíka Aťsepicnu:)

↪ 42 aida: Pak to ale není burger, ale karbanátek (nic proti nim, taky je mám rád a naprosto chápu, že někomu můžou chutnat víc než burgery).

Rozhodně vám burgery nenutím, já jen nesouhlasím s tvrzením „jídlo XY dělaj i fastfoody, tak jsou všechny XY fastfood“ (-;

Aida: No tak pokud máte hamburger asociovaný s tím co dělá McXxxxxx's či většina stánků, tak chápu že je to pro Vás záhada :-). Pokud chcete dát hamburgeru ještě šanci, zkuste ten z BD a nejspíš budete překvapená, že to vůbec nemusí být špatné jídlo. Kdybych měl posuzovat chuť kávy podle toho co se dělá ve velké části českých kaváren, asi bych ho nepil. Tohle je podobné. Ta „houska“ na fotce s tou divnou sladkou houbou co je běžně k vidění nemá absolutně vůbec nic společného. Je to zajímavej kus pečiva i sám o sobě bez náplně. No a ta náplň v tomto případě je zatraceně dobrá, perfektně a vyváženě sladěná kombinace. Hranolky v BD snad ani nedělají, ale možná by nevadily, jelikož v jejich podání by asi byly také „tak trochu jiné“ :-).

V Blackdogu vaří dobře… To je fakt. A nemusíte si dávat jen toho burgera. Ale nedostatky jsou. Ten hlavní a zásadní – nestíhají… Sedět na zahrádce je určitě příjemné, zvlášť když je hezky, ale horší je, že že kuchyň ani obsluha to ve finále nestíhá(ale snaží se být přátelská za všech okolností, což zase oceňuji). Na polévku – která je v ohříváku (!) čekáte i více než 10 minut (optimistický čas) – a to nemluvím o absolutní špičce. Druhé jídlo výborné, ale téměř studené. Je to hlavně tím (dle mého názoru), že organizace provozu je chaotická. Pořád se tam někdo s někým sráží, kapacitně je to v současnosti (rozumějte po tom PR v idnes) hůře zvladatelné. A pan majitel by mohl upustit od umouněnosti oblečení… Chápu, že u „plotny“ to prská, ale i to se dá řešit,ne? ;-)

aida a jeji burgry:

Ja si myslim, ze aida zcela uspesne zatrollovala:)

↪ 47 FLFL: pakliže jsem kvůli tomu, že hambáče nepovažuju za plnohodnotné jídlo troll, jsem jím ráda. ;-) Holt, jiná generace a jiný pohled.

↪ 48 aida: trollování není o tématu, správnému trollovi přijde vhod libovolné téma (i když pochopitelně ta kontroverznější jsou pro ně snazší). Trolllování je hlavně o nemožnosti rozumné diskuse, protože troll se nad argumenty ostatních vůbec nezamýšlí, jen opakuje dokola to své…

↪ 49 Kytka: no jo no, už mlčím a moc se omlouvám, že jsem si vůbec dovolila něco napsat. Na druhé straně, zkuste ale zvážit i můj názor; mě ta houska prostě přijde buranská, s tím nic nenadělám. Proti dobře připravenému masu samotnému, resp. té masové náplni burgru, nemám ani to nejmenší (viz výše zmíněná pljeskavica, to je taky jen čisté maso bez ničeho, připravené ideálně na grilu nebo roštu). Ale jakože jsem nic nenapsala.

↪ 50 aida: Já tenhle názor plně chápu a beru a nehodlám vám housky kolem burgeru nutit. Co mi vadí je apriorní odsuzování jídla, které jednomu nesedí. Sám taky nejím spoustu věcí jako třeba vnitřnosti, houby nebo plísňové sýry – prostě mi nechutnají, tak se jim vyhýbám. Ale snažím se dávat si pozor, abych to pokud možno formuloval právě takto „to mi nechutná, to nejím, to mě neláká“ a aby ani v podtextu nebylo cítit „jak někdo může jíst něco takového jako třeba játra nebo Camembert, vždyť je to …“ A asi nebudu opakovaně přispívat do diskuze pod receptem na houbovou omáčku… Omlouvám se, že píšu takhle otevřeně a samozřejmě jsem si vědom rizika mylné interpretace příspěvků v diskuzních fórech.

↪ 51 Kytka: však taky píšu, že je to jen a jen můj názor a nikomu ho nenutím.
Hele, necháme toho, jo? Já si nechám karboš/pljeskavicu/burgr bez housky, zato s velkým salátem a mohutnou oblohou (tím nemyslím tu klasickou českou hospodskou, ale jen samé dobré věci na Balkáně obvyklé), Vy si nechte totéž v housce a je. Souhlasíte? Já bych byla pro.

↪ 48 aida: Dobre, tak jinak. Ja si opravdu myslim, ze tohle sem bylo hozene jen jako provokace a dobre se bavite.Vzdyt Vase prispevky nemaji hlavu ani patu.

Jakoby opravdu a srdecne se zajmem se nejdriv ptate
„co Vám prosím chutná na burgerech (jakýchkoli), čím jsou tak nepřekonatelné? Mě to moc nejede.“, naces pisete „Fakt vím, jak se dělá dobrý burgr, udělám si ho radši doma“ a pak zase jak nejste „cílofka“ a ze nektere veci(bavime se o burgrech) proste nezkousnete a ze „hambáče“ nepovazujete za plnohodnotne jidlo.

Chapu, ze nekteri lide si daji jen burgr v housce a hranolky k tomu nemusi, i kdyz se vsadim, ze se vubec nepozastavite nad kombinaci bramborovy salat s rohlikem v lahudkach a ze jite prilohu s prilohou Vas ani nanapadne.

„Když si chci dát housku, dám si housku, když si chci dát karboš, dám si karboš“
Co je tohle za logiku?!
To je neco jako kdyz si chci dat sekanou, dam si sekanou, kdyz si chci dat bramborovou kasi, dam si bramborovou kasi? Kdyz si chci dat svickovou omacku, dam si svickovou omacku a kdyz si chci dat knedlik, dam si knedlik? (Mimochodem – kazdy den v Globusu prodaji cca 1000 porci sekane v housce).

Pisete o buranstvi a sama ani nejste schopna pochopit, ze hamburger neni ta Vase placka masa hambac/karbos/pljeskavica/ s cimkoli, ale je to specificke jidlo v kombinaci se vsim tak, jak ma byt.

Co takhle treba sendvic?
Vyberte si, jaky chcete, pak jen vyhodte bagetu/veku/chleb/housku/ a dejte si jen tu napln se zeleninovym salatem a „mohutnou oblohou“.

Budete mit pravy neburansky sendvic jak vysity.

P.S. „Holt, jiná generace a jiný pohled.“ Prosim o vysvetleni, tohle jsem nepochopil.

↪ 53 FLFL: nebylo to myšleno jako provokace a nebavím se. Pravděpodobně jste nepochopil, co jsem měla na mysli. S dovolením bych tuto debatu ukončila.

↪ 54 aida: To jsem opravdu nepochopil, zrovna tak jako „Holt, jiná generace a jiný pohled“ a znovu prosim o vysvetleni. Dekuji.

↪ 55 FLFL: nevim, jak casto sem chodite – aida casto a jeji reakce byvaji, stejne jako u naproste vetsiny zde diskutujicich, zcela normalni a nezakerne, tj. kdyz rika „Holt, jiná generace a jiný pohled“, mysli tim pravdepodobne, ze patri k jine generaci a ma jiny pohled:) Nevidela bych v tom zadne provokace. Je pravda, ze kdyz vam neco chutna a jinemu ne, tezko si to vzajemne argumentacne vysvetlite a je pak otazka, jestli ma vubec smysl ptat se „Co ti na tom chutna?“:) Ja jsem treba z generace tricetilete a kombinace housky s mletym masem mi taky nic nerika, i kdyz nemuzu vyloucit, ze se to nekdy zmeni. Stejne tak me nelakaji jidla, ktera mi pri konzumaci pres veskerou snahu odpadavaji od pusy a spini me az za usima. Pro milovniky hamburgeru to ale predpokladam patri ke kouzlu okamziku:)

↪ 55 FLFL: Dobrá, tak naposled, ale opravdu. Jsem z generace, která vyrostla na tradiční kuchyni, na tradičních jídlech. Babička byla výborná kuchařka, máti už méně, proto jsem se poměrně brzy naučila vařit sama. Když sem po roce 89 přišly fastfoody, měla jsem už vlastní domácnost a svůj způsob vaření (něco z české klasiky, něco spíš ze Středomoří nebo Balkánu plus náhodné inspirace), takže na „hambáče“ a podobné věci jsem si nikdy nezvykla. Proto jsem psala to, co jsem psala, proto jsem se ptala, co je na tom karboši v housce tak dobrého – mě to prostě k sobě nejde, není to prostě pořádné jídlo a v restauraci bych si to neobjednala. Už je Vám to jasnější? Svůj názor nikomu nenutím, každý ať si jí, na co má chuť a co má rád, hádat se nechci. A s dovolením bych opravdu už tuto debatu ukončila, nezlobte se.

Yannka: " tj. kdyz rika „Holt, jiná generace a jiný pohled“, mysli tim pravdepodobne, ze patri k jine generaci a ma jiny pohled:)"

Haha to jsem taky pochopil, jen znovu opakuji, jak to myslite, jak Vy Yannka tak i aida, jako reakci na muj prispevek.

Cili vy jako vite, kolik mne je let a na zaklade toho zde nadhazujete neco o pohledu jine generace?

Tak jsme na zdejsi doporuceni zajeli na obed. Absolutni tragedie. Vsude v podniku spina, bile dlazdicky utrene umastenym hadrem, na stolech zahnivajici voda v rezanych kvetech, misto deklarovane rajcatove polevky s bazalkou byla mrkvova. V burgerech bylo semlete maso, asi predni, bez orezani tvrdych slach…atd. Personal kdyz vam nese burger tak ho pridrzuje rukou aby nespadnul. A perla na zaver … Kdyz si jdete pred jidlem umyt ruce … a od umyvadla nahlednete do kuchynske pripravny, tak tam lezi v prepravce na zemi jen tak asi 10kg mleteho masa a vedle nej meje pani nadobi . Fakt nikdy vice a navstevnikum prejeme silne zaludky. Nechapu jak mohl tomuto podniku dat profi hodnotitel jakekoliv plus body!!!

Nezvládající obsluha a naprosto neadekvátní doba čekání na jídlo v restauraci, která je celá vyhrazená rezervacím, to mi připomíná návštěvu šumavského zázraku U Štěpána. Holt příliv návštěvníků po medializaci je zkouška ohněm, každý restauratér si přeje plno a známe to s těmi přáními, když se vyplní :)
Jinak já se do BD též chystám.

Teď to ještě dorazil Sanger v lidovkách, takže já tomu dám tak ještě půl roku, než se pražský kobylky přeženou zas někam jinam, a pak si tam konečně v klidu zajdu.

tak dneska jsem vyzkoušela a – zklamání. Burger OK, ale totální průměr, navíc rozhodně nebyl medium, jak se tvrdí na jídelním lístku (byl propečený až moc). Obsluha totálně chaotická a nestíhala, na jídlo jsme čekali 40 minut, na placení 15 (bylo plno). V jediném umyvadélku, které patří k toaletám téměř netekla voda, mýdlo ani ručníky nebyly. Kuchyně celkově umolousaná, pan majitel dtto. Celkově lepší burger jsem měla v Kozlově Almaře (Praha, Kobylisy) .

Trochu jiný názor z Hostovky (Michael Klíma)
http://www.hostovka.cz/clanek.php?…
četl jsem i to na iDnes a vcelku souhlasím s panem Klímou. To na iDnes bylo klasické PR a poplakání si, jak jsou Češi odporní (papírování, nařčení z úplatkářství etc.)
Dnes je příliš v módě padat na zadek před každým kdo přivezl „originál cizinu“. Vemte si jen ten nesmysl – „pravé mleté hovězí“, to musí každého ťuknout. A pokud se setkal s korupcí, měl podat trestní oznámení a ne pomlouvat bez důkazů (za to se dá i podat žaloba).

tak si tady čtu o o zážitcích z Blackdogu a původně jsem jim chtěl pěkně s chutí od plic napsat svoji krytiku ,ale už toho bylo napsáno dost .nebudu je dál hanit .Ale přece jenom pár poznámek od člověka co se v gastronomii pohybuje 20.let 1)majitel by měl vyměnit obsluhující personál který je zcela určitě nevyučený v oboru a bez praxe (pomotané objednávky vyměněné jídla od jiných stolů ,v 13.h docházející ingredience ke stálým jídlům ,a oznámení cituji. mluvte na mě po jednom nesíhám, a bolí mě nohy musím si k vám sednout při kasírování, mě uplně rozsekali .2) s tou hygienou to opravdu nepřehánějí .Ta přípravnička za hajzlíkem do které je vidět jak tam slečna s dredy a umolousanou zástěrou váží hambáče vedle přepravek s neočištěnou zeleninou a špinavým nádobím je opravdu famózní. Možná by mě to nepřekvapilo někde v Mexiku na venkově ,ale v centru Berouna?Mimochodem to maso opravdu nebylo namleté čistě bez šlach a o úpravě medium jsme si mohli jenom nechat zdát .Jenom rada kdyby si nechal jenom pokladní a lidi by si pro jídlo chodili samy ,ušetřil by za 2 zbytečné pracovní síly a nebyl by zmatek .jinak burgry velmi dobré i když jsem dostal jiný než jsem si objednal ,na další chod jsem si netroufl po 45.min.čekání.tak nemohu posoudit .Buritos a další ňamky vypadaly pěkně .Když pojedu náhodou kolem určitě si dám znovu burgr ,ale sebou do auta a frontu si vystojím.P.S.fakt nevím jak se tento člověk chystá na expanzi do Prahy když si nedokáže udělat pořádek u sebe v Berouně ,možná by stál za to pohled z druhé strany pultu od hostů a ne být za plotnou .

Komentáře jsou uzavřeny.