Vývařovna

Úkaz, výtvor, malý vesmír — Vývařovna! Aneb co vám vyroste, když na zahrádce naroubujete hipsterky na foodblogerky. Malý ešusy? Ne! Vypučí vám z toho epický seriál o menzách, monitoring míst, kam byste nikdy nevkročili a trendy v jídle z jiného vesmíru. Celé to chutná divně (po Vitacitu), ale musím ofiko uznat — jsem závislák.

Tak schválně. Dočetli jste někdo ty menzy celé?

Reklama

Komentáře

Pane Cuketko! Díky za promo! Neobyčejně nás těší, že jsme vaším virtuálním Mekáčem, přiznanou guilty pleasure!

Jo, je to mazec :-) Taky jsem si na tom ulít. Bohužel už jsem na ně moc starej a vypatlanej :-D Tak jejich mladické nadšení obdivuji jen zdálky.

Vývařovnu jsem objevila před časem díky děvčátkům zpřízněným blogům, kde na ni byl odkaz. Články o menzách jsem přečetla všechny, poučné to bylo. Ale jsou díftky rozmazlené (to myslím v dobrém, jsem ráda, že se doba změnila a s ní i kapku to menzovní vyvařování, i když je to často eklhaft a nepoživatelné), měly to zažít tak před cca 25 lety, to teprv bylo to pravé „maso“.

Menzy jsem dočetl celé, protože jsem zamáčkl slzu, utřel slinu a zavzpomínal! A musím říct, že 17. listopad je rozhodně zážitek, na kterej se jen tak nezapomíná :)

↪ 4 pan Cuketka: jj, mám pocit, že zrovna přes prigl.cz jsem Vývařovnu objevila (trochu mi to splývá, těch brněnských stránek se teď vyrojilo nějak moc a není čas to vše sledovat). Na priglu.cz mají taky několik recenzí restaurací (no, spíš pivnic), doporučuju k prozkoumání (ty recenze, restaurace nikolivěk).
P.S. Správně po brněnsku se píše (i říká) prýgl, s dlouhým tvrdým, ale chápu, hoši jsou nejspíš z toho tolikrát zmiňovaného Adamova, tak to holt neznají. ;-)

Nádhera, nad menzami jsem uronila kroupu za ztracenými slastmi mládí!

Malost internetů mě snad nikdy nepřestane udivovat. Nemůžu uvěřit jaká spojení se okolo mě rojí :) Vývařovna ftw! :)

Ano ano, Jakubův Prigl je náš spřátelený blog! Tak to se tedy budeme snažit jít ještě víc do extrému – menzy jsou dítko Karol, ta umí překvapit vždy. Po tomhle článku si budeme muset dát pozor, abychom nebyly vidět v nějakém slušném podniku, tím bychom si úplně zničily reputaci.

Koukám, že v menze ve Spálené je pokrok. Jako student techniky na Karláku jsem si tam vypěstoval (promoce 1984) doživotní odpor k prasečímu bůčku s knedlíkem a zelím – dva roky jsem to tam jedl asi třikrát týdně, naštěstí s výjimkou prázdnin a zkouškového. Tehdy se jedlo co zrovna bylo u okýnka a kdo nebyl dost rychlý, nic jiného nedostal. Během diplomky na katedře nauky o materiálu jsem se raději půl roku živil salámy a gulášovkou v uzenářství na rohu Myslíkový (už tam není) nebo v houmlesáckém bufáči Černý pivovar na Karláku. Jen jako svátek jsem měl k obědu tři piva v hospodě U Čížků na Karláku proti technice (dnes předražený turistický pajzl).

Jsem jedinej kdo si mysli ze pan cuketka je zoufalec? Zalozit si zivnost na osocovani prace jinych bez vzdelani v oboru a bez aspo nejake praxe, sem tam doma neco splacat podle receptu a dat to na svuj ubohy blog je dost trapne, prosim timto pana cuketku aby se rano postavil pred zrcadlo a dal si par facek na probrani. A zacal se zivit necim dustojnym. Cuketkovi blogi ctou jen kancelarsky krysy ktery nemaj ani paru o tom, co to je provozovat a delat v restauraci. Vsem lidem co se zivi gastronomii je pro smich a nechapou jak je mozny ze se muze nekdo takovy zivit touto praci.

↪ 13 Nechapajici pan: Inu, každý jsme jiný a každý nechápeme něco jiného. Ti, co sem chodí pro inspiraci a chtějí se živit se jídlem, zase nechápou, jak se prací, kterou předvádějí, může uživit většina lidí pracujících v gastronomii. Pro smích jim to ale rozhodně není.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)