Chlebová nauka anebo co byste se měli dozvědět o chlebu už na základce

Chceme se teď na Scuku chvíli věnovat chlebu. Nechceme ale strašit s podvody a nástrahami průmyslových pekáren, místo toho jsme se zaměřili na samotnou podstatu chleba, který nám (snad ještě stále) můžou všude v cizině závidět.

Z díží, kynáren a pecí pro vás první díl poskládala Maškrtnica. S radostí sdílím dále — Co musíte vědět o českém chlebu… ;)

Reklama

Komentáře

Krásný článek! Pozdrav a poděkování Farfalle :)
Těším se na pokračování, jak k dobrému chlebu přijít koupí v tuzemských luzích a hájích.

Zajímavý čtení! V dnešní době sehnat dobrej chleba dá pořádnou dřinu. Doma upečený sice chutná nejlíp, ale nemám pořád čas a někdy ani náladu na pečení, tak doufám, že v dalších dílech budou i tipy na dobrý zdroje chleba.

↪ 1 kami: Farfalla děkuje a dále díky posílá kolektivu spolupracovníků, Scuk týmu:)
A něco dobrého se určitě najde.

Moc pěkné, zajímavé a pěkně napsané, skoro mě to čtení o poctivém českém chlebu dojalo, fakt! :-) Těším se na pokračování.

Hezký (a pozitivní!) článek, těším se na další díl.

↪ 6 yannka: chá, to jste to chytla správně! ;) o to nám právě jde. obejít se bez bulváru a posunout diskuzi o českém jídle dopředu ;) (ne k naštvání a trhání spotřebitelských vlasů ;)))

Super, též se přidávám k chlebovým pochlebovačům a už teď napjatě očekáváním pokračování. Farfalla je prostě chlebová bohyně (a věčné prokletí pro bezlepkáře) a ví, jak své milé čtenáře navnadit.

Hezký článek.Teprve po jeho přečtení jsem si uvědomil, že normální chleba není patrně všude taková samozřejmost jako u nás v Jablunkově. V pékárně vedle kostela na Rynku totiž pečou léta létoucí stále ten samý klasický žitný chléb,nejlepší v širém okolí.Máme ho tu pod nosem a jiný prakticky nekupujeme,proč taky. A zrovna teď jsem si ho začal vážit…

Dneska je to samá mouka a kvalita nikde. A to nejen v jídle, ale všude kolem…

Jo jo. Není nad pořádný chléb. Doufám, že nevadí, když tu budu dělat malou reklamu, ale už si nějaký pátek říkám, že bych se měl dotlačit k tomu, abych doporučil k umístění na Scuk jistou pakárnu, kolem které každé ráno chodím. Podle mě mají nejlepší český chléb a i jiné pečivo v Praze. Jedná se o pekárnu Kollinger a nachází se na dvou místech: Bryksova 774/43, Praha 14 (GPS 50.106832, 14.58096) nebo Starokolínská 54, Praha-Újezd nad Lesy (GPS 50.076601, 14.657489). Jednoznačně doporučuji vyzkoušet. Mám pocit, že dodávají i do některých prodejen Biopotravin a zdravé výživy po Praze. Ale kam, to bohužel nevím.

Hezký článek a musím souhlasit, není nad pořádný chléb! :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)