Jsem potravinář, váš přítel

Potravinárska komora Slovenska (PKS) vyjadruje vážne znepokojenie nad úmyslom vlády SR využiť všetky dostupné ekonomické a právne nástroje na podporu finalizácie potravinárskych produktov v podnikoch poľnohospodárskej prvovýroby a ich predaj priamo konečnému spotrebiteľovi.

Sme.sk Ekonomika

Potravinářská komora u sousedů to minulý týden docela slušně rozjela a v článku na Sme.sk sází jeden frk za druhým. Slovákům totiž hrozí obří nebezpečí — budou kupovat základní potraviny přímo z farem a stát (mrcha jedna) je v tom ještě podporuje! ;)

Nechci roli masově a průmyslově vyráběných potravin apriori shazovat. Potravináři mají recht i v tom, že v současné době pro nás jídlo skutečně roste na „poli“ v supermarketu. Jejich reakce je ale naprosto šílená a až z ní mrazí. Spotřebitel, který si jídlo sám koupí a doma upraví je navíc ten poslední problém, který by potravináři měli řešit.

via Delikatesy.sk

Reklama

Komentáře

Nejdřív jsem z nadpisu a úvodu myslela, že mluvíš o snaze nějaké instituce typu SZPI a chtěla jsem oponovat, že i nad prodejem potravin „ze dvora“ by kontrola jakosti a bezpečnosti být měla.

Ale ono je to o něčem úuuplně jiném! To jako fakt tuto? Nebo možná rozumím špatně slovensky?

↪ 1 kami: no právě, ono je to vážně vyjádření z kategorie „to se snad všichni zbláznili“. problém regulace a kontroly SZPI a SVS, to je po úplně jiné ose.

dobrý je i seznam výrobců v PKS Danone, Coca Cola, Nestlé, Philip Morris, Kraft, Unilever, Vitana… skutečně plejáda výrobců, kteří dýchají pro Slovensko a jeho potraviny :/

↪ 2 pan Cuketka: Hele, to budou určitě Slováci jak poleno -však to v tom slyšíš ;)

„Dá – no nie?“ ,„Kuk okolo“, „Dnes nie“ „Filo, lip hovoris“, „Kšeft“ , „Umy ľavej“, „Vítaná“… pomoc slovenskych potravinarov, no nie? ;)

↪ 1 kami: Taky si říkám, že už jsem asi té slovenštině za posledních 20 odvykla a že snad špatně rozumím. Jinak „.....vyjadruje vážne znepokojenie…“, je moc pěkný obrat v daném kontextu :-)

Ahojte. Je to hanba co sa u nas deje.
A je vysmech ze v zdruzeni su len velke spolocnosti. Zavidia nam, ze chceme cerstve potraviny „z dvora“?
V cechach to funguje kapanek lepsie mam pocit.M.

Jestli to dobře chápu a je-li tato ujetá reakce PKS signálem byť jen malinké obavy potravinářských kolosů z reálné konkurence malých prodejců opravdového jídla, otvírám šampáňo.

Dakujem Cuketka za podporu.
Osobne to skor vidim na obycajnu a sprostu demonstraciu sily. Pretoze oni uz beztak „vytvaraju“ potravinovu legislativu, takze sa v podstate nemaju coho obavat. Toto bola len taka reakcia pre istotu… Aby sa nezabudlo, kto je tu pan.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)