Kam na nejlepší pizzu v Praze? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

40 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, jelikož si dávám pizzu velice zřídka zajímalo by mě kam by jste mě poslali na tu nejlepší..
    Díky za nápady......

  2. Pronto Pizza ve Strašnicích, ale pouze take away.

  3. Když jedu do Prahy, tak často zajdeme do restaurace Maestro naproti hotelu Four Seasons.
    Mají výborné nejen pizzy, ale tak nějak všechno ;-)
    http://www.maestropizza.cz/

  4. Můj osobní tip je pizzeria Kmotra, nedaleko Národní třídy na Praze 1.

  5. Kmotra?To snad ne to je tak trochu zasla slava.Pouzivaji tam vubec italske suroviny? a co do grosseta?

  6. Petulka: na italských surovinách netrvám, pokud je jiný kvalitní ekvivalent. Hlavně aby to bylo čerstvé. Ale v Kmotře používají italské suroviny myslím. Pro mě je mj. důležitá správná tloušťka těsta, jeho propečení a to souvisí i s pecí – nemám rád ty elektrické v pizzeriích.
    A pak mám ještě hodně v oblibě Corleone na Andělu. Možná víc než Kmotru…

  7. A co třeba Ambiente Pizza Nuova u Kotvy?

  8. Na best pizzu bych doporučil výtečnou restauraci „pizzacoloseum“.

  9. Pizza Nuova je určitě dobrá volba, kvalitní suroviny, autentický způsob přípravy. To samé platí i pro těstoviny.

  10. Já osobně v Pizza Nuova moc nadšený nebyl.

  11. Coloseum? Ehm…nedoporučuji ani náhodou! Pokud jste Peťulko zvyklá na neapolský styl pizzy- tlustší těsto ale ne americké! a ty správné italské ingredience (napsáno buvolí mozzarella a opravdu tam je buvolí atd.) tak Pepe Nero u hotelu Intercontinental. Samozřejmě je to dražš,í než často se objevující pizza alá eidam&protlak.
    Pokud raději něco cenově nenáročnějšího, pak grosetto, ale tam nemám dobré zkušenosti s obsluhou- hlavně dejvice. Díky jídlu jsem tam několikrát byla ochotná přejít velmi neprofesionální chování, ale při poslední návštěve to přehnali a můj pohár trpělivosti přetekl a už je nehodlám podporovat. Mírák je lepší. hlavně pokud je hezky a dá se sedět na terase ve vnitrobloku.
    Pizza Nuova- pouze pokud Vám nevadí děti. Pizza je také jedna z těch lepších a pravějších ve městě, ale italové by to ternem též nenazvali.

  12. ↪ 11 Bari.mandle: Grosetto v Dejvicích používám jako take-away pizzerii, protože pizzu mají dobrou (a díky tomu, že na pizzy sebou dávají slevu oproti lístku mají výborný poměr cena/výkon). Sednout si tam mě neláká (obsluha, prostředí, neochota donést vodovodu ani k džusu, …)

  13. ja chodim sem http://www.turbanti.cz/trattoria/

    byva tam dost plno, tak je lepsi rezervacka, aby jste nesedel v kuracich ;)

  14. ↪ 12 Kytka: Koukám, že na ně má stejný názor víc lidí, fajn:)

  15. ↪ 14 Bari.mandle: v tomhle se přidávám. max k nim v létě zajedu na kole, počkám na pizzu a jedu zas dál ;)

  16. Mně připadá že snad pražský pizzerie nějakým zvláštním způsobem přitahujou debilní obsluhu (typicky nafoukaná pipina, která se ksichtí a přitom ani není schopná nepomotat objednávku, pokud u stolu sedí víc než 2 lidi). To se týká i zde doporučovaného Maestra, ještě před 3 roky jsem tam byla stálým návštěvníkem, než jsem je začala bojkotovat, vydrželi jsme to dlouho jen díky fakt dobrému jídlu za přijatelné ceny. Speciálně jestli tam někdo narazíte na takovou ksichtící se servírku s tlustým zadkem, ta je opravdu nejlepší, podle mých posledních zpráv tam ještě stále je a někdy vloni se jí podařilo definitivně odehnat i další skupinu několikaletých štamgastů.

  17. Tak to jsem asi měla štěstí na personál. Ale zajdu tam jen párkrát do roka, tak jsem ji možná minula ;-)
    Příště tedy okouknu ty zadky :- )))

  18. Dle me zkusenosti je nejlepsi pizza v Praze tato: http://www.giallorossa.cz/

  19. Pokud chcete opravdu autentickou neapolskou pizzu z opravdu kvalitních surovin, Pizza Nuova na Nám. republiky je jasná volba. Fakt je, že abyste ji ocenili, musíte už být trošičku „italský“ fajnšmekr, protože se liší od pizzy, kterou obvykle u nás dostanete....­.Chodíme tam hlavně na degustační menu (pizza i těstoviny, mimochodem ty jsou naprosto bezkonkurenční), nejlépe na víkendový dlooouuhý oběd:)

  20. ↪ 11 Bari.mandle: teď jsem si ještě přečetla tu poslední větu…hm, druhá polovina mé rodiny jsou Italové (z Benátek) a Nuova fakt vychvalují! chodí tam velmi často, naštěstí i se mnou :)

  21. V Pizza Nuova hodně záleží, kterou pizzu ochutnáte. Některé, hlavně ty základní- margharita, marinara. Pizzy typu: bílý základ, kuře aspol. nám až tak nechutnali.

  22. Mám ráda č. 26 z Grosetta a v Pizza Nuova mi taky dost chutná, nejlepší diavola a prosciutto cotto

  23. Grosseto určitě, ale když jsme ještě bydleli ve Vršovicích, tak byla super Padova.Myslím, že je ještě na Smíchově u Mövenpicku.

  24. @Pavli podle mého na Praze 10 nejlepší – rovněž (take away) pizza na Vršovické až za mostem přes Botič směrem k nádraží, když jdete do Nuslí, tak po levé straně. Majitel je Ital, co žil ale asi deset let v Německu. Tři roky jsem žil v bloku naproti, teď jsme půl roku odstěhovaní jinam, tak se snažím objevovat pizzu i jinde, ale takhle dobrou jsem zatím nenašel – zde zmíněné Colloseum ani Grosseto se nechytají ani z dálky :)))

  25. Ondras : a kde tam? Přibližte mi alespoň název provozovny nebo adresu, děkuji.

  26. ↪ 24 Ondras Vrany: ↪ 25 Pavli:

    Není to http://www.scuk.cz/d/pronto-pizza/ ?

  27. Sice poslední dobou na picu moc nechodím, ale doporučil bych asi něco z těchto podniků (bez udání pořadí):

    1. Di Carlo III na Šeberově – http://dicarlo.cz/di-carlo-3/ – mají i skvělé domácí těstoviny vlastní výroby a výborná masa, taky hezké akvárium ;-)
    2. LaPalma na Palmovce- http://www.lapalma.cz/ tam zas mají hezkýho ptáka :-p
    3. Rugantino v Dušní – http://www.rugantino.cz/index.php – tam jsem potkával hodně cizinců, mají i několik ocenění od Pragpoustu

    Vynechat bych doporučil tu pizzerii na Floře.

  28. Připojuji se k Di Carlo, vyzkoušený mám jen ten u Karláku, a spokojenost. Připadala mi lepší, než v Colosseu a v tom mafiánském podniku na Andělu (tam je zase super sezení v suterénu :)), ale žádný odborník nejsem :)

  29. Také nejsem odborník na pizza podniky, cíleně do nich téměř nechodím, v podstatě jen, když chceme s přáteli rychle skočit na jídlo a v okolí nic lepšího není. Výjimkou je už zmíněná Pronto Pizza ve Strašnicích, kam jsem se poprvé vydal na základě pozitivních referencí a i při dalších návštěvách byl s pizzou (jen s italskými igrediencemi!) hodně spokojen. Lepší jsem v Praze pravděpodobně nejedl. Škoda jen, že to je take away podnik, takže než dojedu tramvají domů, pizza trochu vychladne a musím ji pak přihřívat v troubě…

  30. Ja teda nevim, ale divim se, ze tu nepadlo Pepe Nero v Bilkove. Takova Buffalina je fakt luxus…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.