zapůjčení kávovaru na party? RSS

Štítky: , , , , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystáme na září drobnou oslavu (grilovačka) pro cca 40 osob. Kávu nepijeme, kávovar nevlastníme, ale přesto bychom na akci asi nějakou kávu pro zbylé osazenstvo chtěli zařídit. Mám pocit, že turek a instatní kafe není úplně to pravé. Vím, že je možné půjčit si gril, výčepní zařízení, ale o kávovaru nemám ani páru. Nevíte, jestli je možné nějaký kávovar zapůjčit, nebo máte jiné doporučení (čaj bude :)). Joa kdyžtak se jedná o Brno…

  2. ↪ 1 Ladi: Co tak investovat do French pressu? Dá se koupit i méně kvalitní za 200,–, účel splní, když se rozbije tak nevadí a rozhodně i ten nejpodřadnější je lepší než turek.

  3. případně zkuste ruční přípravu překapávané kávy do větší nádoby – karafy apod.

  4. Myslím, že by to půjčit šlo, ale bude to drahé a nebude to nic moc, protože to bude muset být nějaký superautomat, kde se jenom mačká tlačítko. (Nepředpokládám tedy, že by v rozpočtu byly peníze třeba na kávový catering od Doubleshotu (coffecatering.cz což je v ČR špička (upozorňuji na svou podjatost, taky bych vám za tím kávovarem mohl skončit já, občas pro ně brigádničím, nicméně o tom, že jde o špičku jsem byl přesvědčen už předtím a proto jsem také začal pracovat zrovna pro ně – chci se to pořádně naučit a u koho jiného, než u špičky, že.))).

    Asi bych šel cestou improvizovaného drip baru – koupit/půjčit od kamarádů tak dva držáky filtrů a mlýnek (stačí i kvalitní ruční), nějaké skleněné džbány a karafy se seženou (větší Hario překapávač v nouzi sedí dobře i na půllitru na pivo), filtry jsou za pár korun a pak už stačí jen kvalitní zrnková káva…

  5. ↪ 4 Kytka: páni, skvělý tip s tím Doubleshotem, znám z pořádaných akcí dražší a rozhodně ne takovou špičku.

  6. Není zač. Koukám, že mi vypadlo jedno e, je to samozřejmě coffeecatering.cz

  7. díky moc za tipy. Cofeecatering vypadá náramně dobře, bohužel mimo rozpočet :( Asi pořídíme French press. Nebo se do té doby naučíme pít kafe a pořídíme pořádný stroj :)

  8. Nám se na podobné akce nejvíc osvědčil Moccamaster Technivorm … zvládli jsme s ním jednu svatbu pro cca 100 lidí úplně v pohodě. Je to klasický překápko, ale kvalitní a rychlý. Chce to ale mlýnek, nebo si kafe těsně před akcí někde namlít …

  9. ↪ 7 Ladi: nedá mi to: pořádný stroj pro začátečníka a dobrá káva moc nejdou dohromady – opravdu pořádný stroj na espresso s odpovídajícím mlýnkem je investice v řádu několika (aspoň dvou) desítek tisíc. Navíc to chce umět s ním pracovat a je lepší, když je zapnutý v podstatě celodenně. Espresso je prostě metoda přípravy kávy vymyšlená pro podniky, kde se jich uvaří několik stovek za den. Přenesení do domácích podmínek je vždycky o kompromisech, velkém úsilí a tak. pro fajnšmekra, který má tento způsob přípravy rád a stojí mu to za to úsilí a výdaje prosím. Ale jinak na to kašlat a jít spíše cestou filtrované kávy – není nijak podřadná, naopak spousta chutí vynikne lépe, než na espressu.

    Pro domácí přípravu skvělé kávy totiž žádný stroj potřeba není, stačí opravdu ten ruční mlýnek, jednoduchý držák a filtry, případně ten french press nebo pro fajnšmekry vacpot. Rychlovarku nebo konvici na sporák má snad doma každý.

    Doporučím ještě jedny stránky z dílny Doubleshotu a to sice http://www.pripravakavy.cz/ kde najdete popis (včetně instruktážních videí) různých metod přípravy kávy. Vybavení pro většinu z nich mají na eshopu, ale určitě je k dostání i v některých dobrých brněnských kavárnách, kde budete moct třeba kávu těmito metodami připravenou ochutnat.

    Sám jsem také kávu celý život prakticky nepil a nechápal jsem, co na ní ti lidé mají, když kofein se dá v případě potřeby dostat do těla i bez pití hnusné černé hořké břečky. Pak jsem se náhodou nachomýtl k akci, kde jsem dostal ochutnat opravdu špičkovou kávu z různých světových pražíren (byly to kávy použité na mistrovství světa baristů) a zjistil jsem, že káva může být neuvěřitelně zajímavý nápoj. Tu hnusnou černou břečku, která je bohužel nejen v našich končinách stále za kávu často vydávána, tu pořád nepiju, ale dobrou kávu si dám od té doby moc rád.

  10. ↪ 7 Ladi: Vřele doporučuju Caffé Minor na Úvoze 60/64, používají veškěré techniky přípravy a mají i shop.

    http://www.facebook.com/media/set/?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.