Pekáč s víkem RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chybí mi doma pekáč s víkem ve kterém bych upekla kachnu, ale i buchty nebo zapečené těstoviny? Přemýšlím, jestli by měl být skleněný, nebo nezer nebo litinový, smaltovaný? Poradíte mi? Co vy doma používáte? Budu ráda i za konkrétní typy, ať se lépe zorientuji. Moc děkuji.

  2. Na pečení kachny a jiných větších kusů masa + na „kotel“ lasagní používám český skleněný pekáč Simax. Na menší pokrmy mám několik keramických misek Emile Henry. Ty ale nemají víko. Občas používám klasický litinový pekáček s modrým smaltem.

    Na pečení masa sklo vůbec není špatné, hlavně na pomalé pečení. Na buchty bych radši zvolil litinu nebo keramiku. Na těstoviny je to podle mě jedno…

  3. ↪ 1 nabilka: Mam ovalny litinovy hrnec, ktery obecne vyuzivam na „pomale vareni“. Maso, drubez jen zprudka opecu a soupnu do trouby na nizkou teplotu. Buchty nepecu, ale urcite by v tom sly. Testoviny, nebo jakekoliv zapekane veci, davam bud do vysoke keramicke kolacove formy nebo do obdelnikove keramicke misy. Vanocku davam do stareho smaltovaneho pekacku, protoze mi pekne udrzi tvar:-)

  4. Mam tohle a je to nejspis na cely zivot :) Delam v tom vsechno od pomalu peceneho hoveziho po zapekane brambory ci zeleninu. Zamrazenou predpripravenou domaci sekanou v tom vozim ke znamym na chalupu, kde to jde rovnou na grill, protoze tyhle pekace proste vykyvy teplot vydrzi.
    http://www.kulina.cz/…nry/d-71460/

  5. Ahojky, dlouhou dobu jsem používala skleněné pečící mísy, a nedávno jsem pořídila tento pekáč i s víkem: https://www.dommo.cz/…SAR-21x31-cm
    přece jen při pečení masa, mi to přijde šikovnější :-)
    Chtěla jsem něco z nepřilnavého materiálu, nerez se mi moc neosvědčil…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.