Čerstvé mléko z Agro Jesenice RSS

Štítky: , , , ,

109 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dnes 1. den v Hyperalbert Vestec čerstvé mléko z Agro Jesenice, denně ráno dovezou nové barely ten den nadojené a odvezou staré.
    Stáčí se buď do donesených nádob nebo se na místě zakoupí nádoba o obsahu 1l za 5Kč.
    Mléko má cca 4% tuku.
    Cena:
    0,5l 8Kč
    1l 15Kč

  2. Achjo, proč to mám tak z ruky????

  3. Díky za tip, až někdy pojedu k rodičům do Břežan, zastavím se

  4. A jak to tam funguje? Prodávaji přímo v marketu nebo maji stánek? Díky za tip!

  5. Docela by mě zajímalo, jak to celé funguje.

  6. 4: lidiab,
    za pokladnami je ten automat, tam se to čepuje. včera u toho stáli místní farmáři, jinak by to mělo být samoobslužné

  7. 5: aida,
    ptala jsem se pána a říkal, že tam vozí ty bandasky, takže se to čepuje z nich

  8. Terezko, díky za info.
    I když myšlenka je to hezká (pdobně jako takové ty prodejní automaty na mléko), jsem trochu skeptická, hlavně s ohledem na hygienu. Teď přes zimu to jde, ale jak to budou přes léto třeba chladit? Nebo se to rychleji prodá?

  9. 8: Terezka psala o automatu, takže předpokládám, že ten je chlazenej…Něco takovýho už tu kdysi proběhlo a očividně to fungovalo bez jakýchkoliv námitek hygieniků, tehdy jsem litoval, že to je někde hodně daleko, ale doufám, že se to opradvu rozšíří, nedávno jsem slyšel, že je jeden v Soběslavi…

  10. Škoda, že to mám daleko, ale pošlu tam sestru, bydlí nedaleko.

  11. 9: No, oni hygienici (veterinární) docela námitky maj, jen se o tom moc neví resp. nepíše. Do prvního průšvihu, který podle mě na sebe nenechá dlouho čekat. Kéž bych se pletla. P.S. Z Terezčina popisu jsem nepoznala, že se jedná a automat, psala cosi o bandaskách?

  12. 11: Imho to u toho dříve popisovaného automatu funguje tak, že se do chlazeného automatu strčí mléko v bandasce, ze které ho automat čepuje. V tu chvíli mi to přijde dostatečně hygienické za předpokladu, že se provozovatel o automat dobře stará. Tedy riziko podobné jako u spousty dalších provozů, zejména všech restaurací.

  13. 11. Ne Státní veterinární správa námitky nemá. Kdyby měla, nepovolila by to. Ostatně, automaty na mlíko nejsou v Evropě žádná novinka.

  14. 12: Kytko, to je ono, to jsem popisovala. A při mém dotazu na procenta tuku mi pán říkal, že to mají změřeno hygieniky z veteriny, tak si myslím, že je to ošetřeno víc než dost. Dneska ho koupím a pak napíšu, jaké je.

  15. Jsem dost stará na to, že si pamatuju, jak jsme o prázdninách na vesnici ve špinavém koloniálu (tedy tehdy to bylo Smíšené zboží) kupovali mléko, nalévané přímo z velké bandasky do malé bandasky. Bylo moc dobré, akorát dlouho nevydrželo, druhý den už kyslo. Jenže kyslo opravdu tak, že se z něj dal udělat dobrý domácí tvaroh. Takže ten automat bych brala někde poblíž, jednou za čas bych tam zajela.

  16. Dnes vyzkoušeno, doporučuji všem.
    Foto zde:
    http://www.facebook.com/photo.php?…

  17. wow, díky! ;)

  18. Terezko, super zpráva, moc děkuji. Do Vestce to máme co by kamenem dohodil, jen jsem tam v Hyperalbertu nějakou dobu nebyla. Tak doufám, že tam to mléko nějakou dobu vydrží. Moji rodiče takto jezdili nakupovat mléko do Kauflandu do Havlíčkova Brodu a moc byli překvapeni, když jednoho dne přijeli a automat tam nebyl. Kauf farmáři vypověděl smlouvu, asi prodávali hodně málo té obarvené bílé vody. Tak snad to nebude i případ Vestce.

  19. Jsem trochu zmatena, podle tohohle clanku http://www.novinky.cz/…a-ovoce.html je automatu po republice vic nez sto…udajne jeden i v Olomouci u nadrazi, ale jeste jsem na nej nenarazila, nevite nekdo jestli tam opravdu je a kde stoji? Nebo pripadne ten v Budejovicich?

  20. Tak jsem se tam byl dnes podivat a jednim slovem parada. Dobre cerstve mleko jako od kravicky :-)
    Jen me tam zarazil ten papir s napisem: PRED POUZITIM PREVARIT nevite nekdo jak je to vazne

  21. 20: Normálnímu zdravému člověku by se stát nic nemělo, ale být např. těhotná, tak bych si nepřevařené mléko pít netroufla.

  22. Jen varovani – mejte s sebou presne 15 Kace, pokladni v HyperAlbertu maji zakaz bankovky rozmenovat a jinak nemate moc sanci.

  23. V Prostějově jsou automaty hned dva – 1.na náměstí,1l 14Kč,
    2. přímo na statku v Kralicích,1l 12Kč – zde je výhoda možnosti odebrat mléko ve větším množství.Mléko nepřevařujeme-ono se to nedá ani stihnout.Beru po třech litrech a můžem jezdit obden.
    V plánu mám domácí tvaroh,ale nějak nikdy mléko nezbyde.

  24. Díky za tip, v létě to bude pro mě z chaty blízko, už se těším.

  25. Něco z tisku (internetového): http://www.novinky.cz/…terstvo.html a něco od profíků: http://www.svscr.cz/index.php?…

  26. tak od minulých odrobinek, kdejsem si z toho ještě dělal srandu uplynul snad jen týden… a už je totady ;) slušná rychlost

  27. 26: A to ještě není léto, to si to pak nepřeju vidět. Mám známou epidemioložku z ČB (RenataE ví, je to naše společná známá), a co ta říkala, co se u nich děje (po epidemiologické stránce) po zavedení mlékomatů, to že prý není nic pěkného.
    Myšlenka mlékomatů sama o sobě je pěkná a chvályhodná (a MZe v současnosti mohutně podporovaná), taky jí fandím, druhá strana jsou tyhle dopady.

  28. No, zase tolik bych to neprožívala. A když se mléko převaří, tak by problém být neměl.
    Vít ať se jde schovat, odborník přes hygiééénu!

  29. Pivli, tohle nemá na starosti Vít a nikdy neměl. Viz. 11 a můj druhý odkaz v 25. Živočišné potraviny mají na starost veterináři a myslím, že tomu docela rozumějí.

  30. 27: A co se děje?
    28: No, jenže převařené je mnohem hnusnější než pasterované.

    Ale mléčné automaty nechat, je každého věc, jak s tím mlékem naloží. Nejvyšší čas učit lidi osobní zodpovědnosti :p

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.