Pekelná výzva – Galerie vítězů

Předpokládám, že sledovaní trápení pan Cuketky nad Pekelnou výzvou vám dělalo moc dobře! ;) Našli se i tací, kteří se nechali natolik zblbnout a vyprovokovat, že si některé z receptů zkusili na vlastní kůži. Následující článek patří jim… ;)

Risotto

Bezpečně nejoblíbenější recepis. Naducaným boubelkám italské rýže a vysmátému hrášku neodolalo osm kuchtíků. Začneme se svůdným a mlsně nablýskaným dílkem od Dany.

Pokračujeme risottem Ondry Pohorského, který jako jeden z mála zvládnul kompletní trojici! Že prý Pekelný Cuketka! ;)))

Pěknou variaci s krevetkami a sýrem vyrobila Jana. K fotkám přidala komentář, ze kterého jsem málem odpadnul smíchy:

Jen pro upřesnění – ty malé černé tečky nejsou unavené mouchy, které by si udělaly na naší večeři mezipřistání, ale nahrubo namletý černý pepř (bílý zrovna nebyl po ruce).

Takže! Ty malé černé tečky jsou víte co?! ;))

Olu poslala idylické hráškové risotto s hráškem od babičky. Jak tu fotku tak pozoruju, hned bych si do toho talíře lehl… ;)

Dalším risottomilcem byla Pivli. Její provedení mělo navíc pancettu, houby, tymián a česnek. Určitě to nebylo její první! ;)

Sluníčkové risotto od Cutie dostalo barvu z šafránu. Podobně to dělá i Milan! ;)))

Zasněné risotto jako z jiné země připravila Renata z Jinozemě . Gordon prý na ni při vaření neřval, byl celou dobu na záchodě a byl v obličeji mírně pobledlý. Bodejť by řval – je to krása! ;)

Risotto sérii uzavírá J.Č. z Jižního svahu. Vedle Ondry Pohorského je to další odvážlivec, který přijal výzvu kompletní. Krom toho přidal pěkný doprovodný článek – Risotto, rizoto a čas bílých vín… ;)

Beef Wellington

Nejméně populární a asi nejnáročnější. Můj částečný neúspěch asi taky nikoho nějak extra nepošťouchnul, proto jsem se ani nedivil, že přišly pouze tři kousky.

První je zajímavá rarita – roštěná Wellington od Rachada. Takhle prý doma trénují profi kuchaři, když ještě nejsou profi. Uau!

Z čerstvých přírůstků situaci zachraňují vytrvalostní bojovníci, kteří se postavil všem třem překážkám. Ondra Pohorský nebyl z Wellingtonu úplně nadšený, ale alespoň k němu přidal detailní foto-receptový seriál. Čistá práce! ;)

Elitní hovězí trio uzavírá J.Č. a jeho Svíčková Wellington a mladý hrabě Talbot. Mimo povídání o snoubení s vínem tam najdete praktický tip, jak se nenechat vypéct při koupi svíčkové u řezníka. Moc poučné!

Soufflé

Sladká tečka, ale leda tak mezi oči. Tohle si asi říkala většina poťouchlíků, která se pustila do šuflení! :) Po mých zážitcích se jim ani nedivím. Přesto mi soufflé přijde z celé trojice nejkrásnější. Tím, že jsem ho nakonec zkrotil a přivedl k dokonalosti, jsem z něj taky měl nejlepší pocit. Je to teď moje tajná zbraň na návštěvy…

Krásně vzedmutou čokoládovou bombu poslala Dany. O svém dílku prohlásila, že i když na první pohled nevypadá, chuťově jí prý naprosto dostalo – nadýchané, vláčné a úplně uvnitř s tekutým vnitřkem. Mňam! ;)

Statečná Dáša mě ze všech čtenářů proklínala asi úplně nejvíc. Soufflé ji prý vyhřezlo všemi možnými způsoby, navíc se jí podařilo znepřátelit si část rodiny neustálým nucením nedopečeného čokoládového základu.

Její finální produkt podle mého nevypadá vůbec špatně! ;) Posuďte sami:

Naprosto ukázkově se hrníčky našuflaly Ondrovi Pohorskému. Schválně si přečtěte, jaké s tím měl lapálie. Gordon by podle mě v tomto případě skákal radostí do stropu! ;)

K úplně prvnímu komentáři na Cuketce vůbec se nechal vyprovokovat Vítek. A nejen k tomu! Mimo to upekl krásné a na první pohled velice potentní soufflé! ;) Přečtěte si, co k tomu dodává.

Ve spolupráci s krtečkem se dělaly slušné čoko-erupce i v Brně. ChilliJulie s výsledkem nebyla úplně spokojená, ale bavilo ji to až až.

Ještě teď mi v hlavě hučí její nápady, co by se do takové směsi na soufflé dalo namontovat. Raději to ani nechtějte vědět!!! ;)

Slavnostní menu uzavírá opět J.Č.. Soufflé mu krásně vyběhlo hned na poprvé a aby toho nebylo málo, přidal i tip na spárování s polosladkým vínem. Chci jeho misečky! Jsou nádherné… ;)

Co na to všechno říkáte? Úžasné, viďte? Vůbec jsem nedoufal, že se sejde tolik příspěvků. Nakonec to byla jedna velká dechberoucí reportáž z boje s recepty, se záludnou technikou a s vlastní dovedností.

Díky všem! ;)

Reklama

Komentáře

S polosladkým vínem se to Soufflé zas tolik nepárovalo, byl to spíš omyl a příště si dám sladší sherry nebo porto :o)) Tedy… příště soufflé dělat nebudu :-D

Ty misky jsou (pokud se nepletu) z La Vecchia Bottega (nebo z nějaké jiné Bottegy, to je tak jediné, co jsem našel na kusu seškrabané nálepky na dně, byl to dárek)

A díky za tuhle akci, byla to švanda :)

J.Č. Potvrzuji původ misek, včera jsem se na ně dívala ve výloze :-)

Já než seženu buclatou rýži, už lezou vítězové na bednu :) Byla to sranda, vepřová pečeně s vůní spálené čokolády po soufflé je můj nový hit :))) Díky, krtečkovi předám medaili…

ChilliJulie: Jojo, jsem na tom podobně co se soufflé týče: než jsem se odhodlala ke koupi ramekinů, tak je dobojováno:-)

Jéžiš, pane Cuketka!! Co jste mi to provedl? Takovou vostudu jsem už dlouho neměla:-) Ten zaprasenej hrníček-přísahám, že to bylo od odtrženého lehce překypělého soufflé a nenapadlo mě, že bych ho za a) mohla fotit z druhé strany a za b) že ho tady veřejně ukážete:-)) a podotýkám, že na oušku je to zaprasené od vedle stojícího soufflé, které přepadlo a jelikož to všechno děsně pálilo a já si chtěla rychle vyfotit nespadlé soufflé, že jsem na estetiku kašlala, hihi, to jsme si dala:-)) Budu chvilku chodit kanálama:-))
A jsem totálně odrovnaná, když vidím, že to fakt jde i zřejmě začátečníkům. Nedá se nic dělat, dokud nebudu mít doma ukázkové soufflé, nebudu mít klidné noci. Ani na tu Moru se vymlouvat nemůžu. Chjo:-)

Dášo! Koukni na krtečka, a Tvůj kytičkovanej hrnek je parádní! Vždyť je to sranda a všichni jsme krásně zblbli a v tom je to krásný…Dělala bys to normálně? Soufflé je z kuchařek před 150 lety, dneska do všeho strkáme prdopeč:))) Proto je to tak funny. Ale stejně, zkusím to bez toho škrobu…

Teda klobouk dolu, everybody! Ja jsem uvarila jen risotto, jenze jsme ho hned sezrali, cili nemam fotodukaz. Ale byla to sranda!!

Všechna čest!!!
Veliký obdiv a pochvala, zvláště těm, kteří se pustili do všech tří kruťáren! :-))))
Nebýt toho vedra a mé celkové schvácenosti, udělala jsem k risottu ještě aspoň to hovězí. No, snad příště!
Teď má být ideální počasí na vyváření…tak by na nás pan C. mohl opět něco vymyslet. Osobně se pustím do zelňačky, mám absťák a v těch vedrech to fakt nešlo.

Pokud jste se, stejně jako já, někdo rozhodl se soufflé ještě trochu zabývat.. jsou k dostání velice velmi levné „něcojakoramekiny“ na vsedokuchyne.cz < za jednu mističku o průměru 6,5 cm chtějí bratru 29,– Kč a jsou na Dejvické.. i na dobírku však pošlou. Teď čekám, co se z objednávky vyklube :) Vypadají však úplně stejně jako na cizokrajných obchodech a za podobnou cenu (1 GBP).
Jinak 3× sláva všem, co se pokusili a vyfotili a bavili se stejně dobře, jako já :) Hrozne moc obdivuju Beef Wellington a ani se mi nechce přemýšlet, kolik by to stálo, kdyby místo žampionů opravdu byly lanýže :-o

ačkoli sem se neúčastnil myslim že pekelná výzva je super nápad.
Sám sem na sebe nalíčil takovou malou past v podobě přípravy večeře na jubileum mý babičky. Bylo z toho 4 chodový menu s 3 ruznejma vínama, k dessertu káva. Celkem to bylo tejden shánění a nákupů + 3 dny příprav + to nakonec vodvařit.
Foto zde http://lettek.rajce.idnes.cz/zrani_doma/ , chybí vyfocený rybí chod, filety ze sivene s beurre blac omáčkou ale snad to nevadí.. :-)

Šuflat jsem zkusil včera v podvečer, tentokrát překvapivě opět s rybinou. :-D

Bohužel, dnes ta vajíčka v těch drůbežárnách nějak flákají nebo co, takže místo „tuhého sněhu“ se mi podařilo vytvořit napěněnou vodu. Ale kupodivu to na chvilku vyběhlo, jenom to však stejně rychle spadlo, tak jsem ani fotky nedělal… Recept k nahlédnutí (fotka je půjčená, budu zkoušet znovu přes víkend): http://manek.bloguje.cz/…a-tresky.php

Mánek: nebude to drůbežárnami, stejný problém jsem měl i u vajíček domácích, takže spíš nějaké dlouhodobé skvrny na slunci :)

pivli: špetka soli tam byla, i přes to ten sníh prostě do tuhé formy vyšlehat nešel…

J.Č.:

děkuju za tip na misky, jsou fkta pěkné… podívám se po nich. ten čistě bílý ramekin taky není špatný, no uvidíme :) chtěl bych možná uplě stejnéale o trošku vyšší aby to lezlo ještě výš! ;)

ChilliJulie:

hihih :) vepřové s čokoškou to jde. u krtečka jsem stejně dosal záchvat smíchu jaklo blázen. nad ním se děje obrovská erupce a on si přitom dole vklidu vysedává a kochá se jahůdkama ;))) tomu říkám krtčí nervy :))

Perchta:

klobrc dolů, přesně tak ;)

Cutie:

nikdy nejni pozdě! :) určitě zkus, můžeš o to pak svořit mega ulepený a erupční zápisek!! :)

Dáša:

jé vždyť o to přeci v téhle akci šlo :) doufám, že jsem nezpůsobil nějakou nenapravitelnou škodu. podle mě je na druhém obrázku šuflítko vyloženě v pohodě :) drobný flekanec vůbec nevadí, hlavní je že jste se do toho vůbec pustila!!! :) díky

Vítek:

nemůlžu ty misky najít, ale jestli by stály 29,– mohlo by to být zajímavé…

lettek:

kolukám na ty fotky!! y jo pěkně jste si to dal!!!! gratuluju k
vydařené oslavě…:)

Mánek:

ježišmarjá na vás tím kapřím Wellingtonem zapomněl, pomóooc, přitom mi taky udělal šílenou radost!!! geniáln nápad .)

koukám te´d na to vaše suflé, naběhlo také velice dobře! moc pěkné ;)

ad sníh:

okyselení (lžíce citr. šťávy) a nízká teploa určitě helfne, problém bývá s tím když se použijou úplně čerstvá vajíčka. s trošku staršíma jajkama to jde většinou v klidu ;) (čerstvě odzkoušeno)

obrázky uživatelů:

určitě jste zaznamenali tajmené ikonky vedle uživatelů v komentířích. odte´d můžete na cuketce používat svoji oblíbenou ikonku.

stačí jen zajít na http://www.gravatar.com a ke svému emailu, který používáte ve zdejším účtu nebo v komentáři, přiřadit obrázek :) (systém se pak už o zbytek postará sám)

IKONKY: Asi to nejde z každého připojení, vyzkouším ještě z domova, ale teď mi to jen dovolilo se zaregistrovat a žádné ikonky a ani ta registrace nejde. Máme tu moc (což je dobře) bezpečnostních zábran:-)

už vás vidím pánové ;) kdybyste se neviděli stačí dát pořádný refresh v prohlíážeči…

(refresh v prohlížeči = dva rumy s vychlazenou kolou v promítací kabině)

Kdo je ta chilled-out Kola? Máte na ní telefon?
(Zkouška č 2).

začíná se nám to tady pěkně vybarvovati :))) černý kocour Cutie, kungfu-pandesola, aurální 1R s rohem nakřivo :))) užásné, dětinské, fajné :)))

Furt sem ten sněhulda na šedivym pozadí. Pro teď se s tím smiřuji a zapadám v davu…

p. Cuketka: Nic se neděje, to bylo mimo zadání i soutěž! :-D
Rizoto jsem etvořil, neb jsem ho měl každý druhý den v práci (rozumněj sebou vytvářené, z nedostatku jiné teplé stravy = zhnilý si navařit, tak se živí jednoduše!). Jenže dělané trochu netradičně, i když by možná (určitě) vzhledově obstálo i v soutěži (kdyby se do toho ještě něco přidalo, mimo rýže, že jo..). Ale bylo dělané v mikrovlnce a na ochucení použita jen voda a kostka masoxu, takže to neplatí. Jednoduché + výživné = pracovní doba se s tím v pohodě dá přežít. :-D

Jo, ta fotka NENÍ z mého šuflete, tu jsem si kdesi půjčil z netu. To moje spadlo ještě v troubě. :-D

Mánek:

nene bylo to bomba nápad :) zwellingtonovat lze jak vidět vše :))) díky moc! soufflé v pohodě, už jsem myslel že ho máte takový obří!!! :)

modroocka:

musíte si spojit email,který používáte tady s profilem na gravatar.com :) ještě to podrobněji vysvětlím v odrobinkách zítra :)

…já se taky divím Dáše, jak mohla pokapat to ouško hrníčku!!!Já bych si ten hrníček vyklopil do hlavičky, až by se mně dělaly bouličky za ouškama.............M. Ň. am.

všechny ty výtvory jsou moc krásné a obdivuhodné :-) to soufflé musím taky zkusit ;-)

Ahoj všichni, vůbec nestíhám, učím se na zkoušky z astrologie. Ale musela jsem na chvilku zaběhnout, a zírám na tu nádheru!!

Gratuluju k barevným výtvorům, risotto se šafránem a to zasněné hned pod ním si nezadají s italskou trattorií, nádherně krémové.
Soufflé – to neumím a můžu jen tiše závidět.
Masíčko – idem

Sama si teď stihnu akorát rozbalit k učení dobrou čokoládu.
Stýská se mi po mlsném blogu, a těším se na prázdniny!!!

49. Asi tam loboval za svou kosmetickou firmu. ;-)))
Nedávno mi v jednom obchodním centru dosti neodbytná paní vnucovala kosmetickou řadu Unicorno. Především parfémy. když jsem jí sdělila, že jsem alergik, bryskně odvětila -že ona také a že je to kosmetika pro alergiky jak dělaná.
Pane 1R, pane 1R, co nám to děláte?:-)))))

už to mám, ale asi to nebude umět hýbací obrázky, a nebude fungovat. neva, příště! :-))

co jste dělal v Itálii? :)))

No přece maxi-šufle! Dva metráky čekulády na to padly. Bezva vyběhlo – na fotce za levým uchem jedné mé neteře (kdo je má furt počítat). Soufflé hrnec je schován křovím. Já jsem vůbec mimo snímek.
:-)

F.ck! Sežralo mi to příspěvek. Asi tím, že už i u nás je právě po půlnoci a pátek třináctého.
Ale nešlo o nic podstatného. Relaxuji se po rodinné „taxikářské službě“ z jednoho zvlášť nehostinného a špatně značeného letiště, kde nejezdí výtahy a za půl hodiny na nevlídném, šerém a ušmudlaném patrovém parkovišti vás oberou o 3 libry padesát. I hate airports. (Omluva za Off Topic).

Co se děje?? Příspěvek oživl! I rest my case.
Já jsem z toho jelen.

1R:

nic se neděje, další zcela jasný příklad zombie-comments ,) pátek 13. of course!!! :) I hate airports – jeden by to rád tesal zabaveným nožíkem do umatlané sedačky v letištní hale… ,)

Pane Cuketko!! sem se to asi nehodí (ale nevím kam) napsat, že postrádám od vás jako „kolisty“ upozornění, že v Praze je zítra Muzejní noc a sdružení AUTO*MAT pořádají prý nějakou cyklojízdu:-)))

Dáša:

jé no vidíte, málem bychna to zapomněl, ale v kalendáři to mám napsáno :) samozřejmě že jedu! tedy pokud nebude zima a déšť :)

Dáša:

uvidíme, včera i dnes trénuju otužilost v šáreckých hvozdech. dá se to :) teď zorvna mi tu vysvitl kousek slunka!!!

Pane C. a všichni odvážní trojbojaři, gratuluju, nádhera! Kdy se bude něco podobného opakovat? Ráda se zúčastním :)

Proč sníh mrcasíte metličkou? Rychlošlehač, ve kterém se dá udělat naprosto perfektní sníh asi tak za minutu stojí, no ať nežeru, necelo stovku.

no, jo, ale to by uz nebyla pekelna vyzva, to uz by byla flakarna… :))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)