Cuketka fičí na koze za 26,- Kč

Jojo. Návštěva dejvického Albia se vyplatila. Přitom jsem ani původně nesháněl kozí sýr, ale sušenou třtinovou šťávu Rapadura (fa BIO NEBIO). Připadám si totiž málo kool, když si dělám svý Mojito z obyč třtinového cukru Demerara ;D

Kozí sýr – Biofarma Dvůr Ratibořice

Přiznám se, že mne docela odrovnal výborný kozí sýr a vůbec široká nabídka kozích produktů v Albiu. Poslední dobou značný pokrok Tleskám. K dostání jsou ochucené sýry na roztírání, čerstvé sýry, jogurty a mléko – to vše od vysmátých koziček z Ratibořic ;)

Mnou vyzkoušené balení přírodního kozího pomazánkového sýra BIO – balení 100g za 26,- Kč! zatím vede na plné čáře. V porovnání s kozím sýrem St.Pierre, kterému jsem v minulosti dal já bláznivá cuketka deset cuketek, nebo s průměrným globalizovaným kozím sýrem Soignon, je tenhle šampion jasný vítěz.

V jeho prospěch hraje jedinečný poměr cena/výkon, výtečná a svěží chuť bez „kozího čuchu“, příjemná konzistence a sněhobílá barva. Tentokrát jsem jej vychutnal s kváskovým chlebem, o kterém Albio tvrdí, že je všemocný. Já o něm tvrdím, že je hlavně trochu nakyslý, ale dokážu ocenit přírodní zpracování i snahu uvést na trh něco nového (původního). Navíc v kombinaci s kozím sýrem, se nakyslost chleba snadno ztrácí a projevuje se z něj ta lepší půlka (půlka chuti of kóz ;).

Cuketky neuděluji, v kozích sýrech ztrácím sebekontrolu… Příště beru mlíčko i džogurt.

Příště: nejlepší Mojito na světe podle pana Cuketky a exklusivní ochutnávka specialit chorvatského vnitrozemí!

Reklama

Komentáře

a nerikala jsem to? teda aspon doufam, ze jsem ti to s tim syrem rikala ;-) jinak jogurty jsou taky good. maji v tom albiu vubec spoustu mnamek ;-)

Soignon ma vyborny hermelin – ten myslim jeste zadna ceska kozi farma neprodukuje (i kdyz v krasolesi se chysta).

Ad mojito – minuly tyden jsem vyzkousela neco ala mojito z bileho piva hoegarden (pivo, ledova trist, mata, limetka). Maji to v potrefenych husach v sekci pivni koktejly a chutna imho vyborne. a stoji prijemnych 40 Kc.

drunka:

řikala, řikala! jenom chvilku trvalo než tam cuketka dolezla ;) To dejvické albio šlo v poslední době určitě nahoru, natřískaná prodejna zbožím plná lidí. V momentě mé návštěvy jely dvě pokladny na plno!

ghostdog:

Tak ten hermelínek znám, kozí hermelín je sám o sobě killer. Možná v Albiu taky něco mají, mrknu příště. Pivito je zajímavá idea, v blízké době zkusím potrefit husu na Verdunské.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)