Ochutnávka: kozí sýr Soignon a St. Pierre s pažitkou + Tartare Gourmet


Trojice různých sýrů s různým původem, ideální a méně ideální sýry pro víkendovou zasněženou snídani ;)

Kozí sýr Soignon (roztírací, 150g)

Koupíte za cca 60,- Kč. Jedná se o čerstvý kozí sýr upravený k snadnému roztírání. Podobný sýr českého původu a o deset korun levnější je St.Pierre. Soignon je velký tradiční (nyní už globální) výrobce, jehož kozí sýry jsem ochutnal vůbec jako první. nezapomenutelná je jejich kozí rolka v popelu ;) Při srovnání se sýrem St.Pierre je Soignon více user friendly – chuť je smetanovější, méně pikantní, trošku se přibližuje chuti Lučiny z kravského mléka – ale opravdu jen trošku. Pro mně je dokonale superjemný, doporučuji pro začátečníky, kteří chtějí zkusit kozí sýr. S mnohozrnným tmavým chlebem dokonalá snídaně a osm cuketek z desíti!

Jukněte na jejich pěkné recepty s kozími sýry.

Kozí sýr St. Pierre pažitková rolka (100g)

V obdobné cenové hladině tj. 47,- Kč dostanete čerstvý kozí sýr ochucený čerstvou pažitkou. Balení tohoto produktu St.Pierre není nic moc, v regálu vypadá dost oslizle. Chuť pažitky je docela výrazná a podle mně přebíjí, nikoliv dopl�?uje jemnou chuť kozího sýra. Jedno mi to stačilo víckrát si pažitkou ochucený kozí sýr kupovat nebudu. Sedm cuketek z desíti.

Zajímavé novinka pro produkty St.Pierre:

  • na stránkách výrobce probíhá soutěž
  • Delvita začala St.Piere nabízet jako svůj „Delvita výrobek“, obsah i cena zůstala stejná, změnila se jen etiketa

    Tartare Gourmet à la losos (150g)

    Barevný kelímek jako z reklamy na vás v obchodě číhá za cenu 27,- Kč. Výrobek Povltavských mlékáren a.s. je zřejmě převzatý z Polska, snad je tam dokonce i vyrobený. Na etiketě totiž stojí, že Povltavské mlékárny jsou pouze „prodávající“ a že „země původu polsko“. Tak nevim. Každopádně polský i český výrobce je v jednom pytliku globální firmy Bongrain, která nám to všechno šéfuje. Toliko k pozadí tohoto „českého výrobku“.

    Označení výrobku je smetanový termizovaný sýr s příchutí lososa a koprem. Chuťově jako obarvená Lučina na růžovo se syntetickou příchutí uzeného lososa, kopr jsem nepostřehl. Možná to bude tím, že jeho deklarovaný obsah je 0,1% + stabilizátory + barvivo + sůl (chybí množství) + našleháno dusíkem :/ Do koše jsem tenhle Tartare neposlal, ale vynikající zážitek to také nebyl. Dávám čtyry nula celá jedna procentní cuketky. Držte se raději lučiny ;)

    V Praze právě nádherně sněží. Až se v sobotu dopoledne vydatně nasnídáte – utikejte lyžovat, nebo vařit, nebo vyždímat slzičky na Brokeback Mountain ;)

  • Reklama

    Komentáře

    Jo, na Brokeback Mountain někdy kouknu, četl jsem na to v Reflexu hafo chvály…

    Takže říkáš, že stará dobrá Lučina is best? ;-) Zrovna ve čtvrtek jsem přemýšlela, zda to lososovou uchutnám, tak ochutnala a mnooo, nebyla špatná, ale jsem taky už zmlsaná ;-) hih a na filmíku už jsem byla – sice jiným, ale taky hodně hodně drsným

    bylinkova verze Tartare Gourmet je imho vyborna…lososovou jsem nezkousela – spojeni ryba+tvaroh mi nejak nesedne…

    Ad kozi syry – nejlepsi jsou primo od vyrobcu…my si ten nas vozime z vysociny.-)

    ghostdog:

    díky za tip :) uzený losos a lučina (tvaroh, pomazánkový máslo) spolu jdou velmi dobře, ale lososa muí být víc, tvaroh jen jako mikro kopeček…

    Moc dobrá je pomazánka ze strouhaných, na tvrdo vařených vajec, do kterých se nastouhá tvrdý sýr a přidá se drcený losos v oleji. Okoření se pepřem, solí dle potřeby a kapičkou citrónové šťávy ;)

    a zapomněla jsem na majonézu, kterou se celá pomazánka spojí :) Ach ta skleróza

    jojo díky, něco podobnýho znám, ale nevyhledávám ;)

    ještě dotázek: tím drceným lososem v oleji myslíš tu načerveno nabarvenou směs ze sleďů co nám prodávájí v českých obchodech?

    Kdepak, je to pravý drcený losos, který se se sledi nedá srovnávat ;)

    Oká, díky za upřesnění. Já jen, že u slova losos panuje v Česku už hezkou řádku let promiskue. Losos vs. obarvený sleď atd. Drcenýho lososa jsem v obchodě ještě neviděl, ale určitě se na to podívám – díky za tip! ;)

    Co vy na to?

    nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)