Jak vám chutná Yogood a co s ním? Vyhrajte v soutěži s partnerem blogu!

Partner blogu

Máte rádi řecký jogurt? A používáte ho v kuchyni rádi? Ochutnejte Yogood, podělte se o své dojmy a přidejte svůj oblíbený tip do kuchyně. S partnerem blogu vybereme 5 výherců, kterým nadělíme dárkové balíčky s řeckými lahůdkami… ;)

Jak se zúčastnit?

Je to jednoduché. Zajděte si do některého z prodejních míst pro řecký jogurt Yogood a ochutnejte. V komentářích pak stačí sepsat vaše postřehy a přidat k tomu i tip na využití řeckého jogurtu v kuchyni (váš oblíbený recept, finta, jogurtová rychlovka).

Soutěž je otevřená až do 5. října (viz pravidla soutěže) a pro účast stačí opravdu jen napsat komentář s následujícím obsahem:

  • vaše postřehy k ochutnávce řeckého jogurtu Yogood
  • tip na využití řeckého jogurtu v kuchyni
  • místo nákupu
  • svoji přezdívku nebo jméno
  • a email pro případ výhry

Prodejní místa jsou po celé ČR, takže by to pro vás neměl být vůbec žádný problém. Sám jsem zvědavý na vaše tipy a postřehy.

Co můžete vyhrát?

5 výherců s nejzajímavějšími příspěvky odměníme dárkovým balíčkem řeckých dobrot v hodnotě 500 Kč! ;)

Mapa prodejních míst Yogood

Mimo uvedených prodejen jsou jogurty Yogood dostupné i po celé ČR v obchodních řetězcích Globus, Billa, Spar, Albert a Hypernova.

Mapu si můžete prohlédnout i v plné velikosti. Úplný seznam prodejních míst najdete i na Facebook stránce Yogood.

Do komentářů prosím přidávejte pouze soutěžní příspěvky — nekompletní komentáře nebo ty mimo téma budou vymazány.

Reklama

Komentáře

Koupila jsem si ho v ostravskem Albertu v Karoline.
Je hutny a presne takovy jaky ma recky jogurt byt. Nejradeji ho mam s orisky a medem a pak s okurkou v Tzaziky.
Lenka

Koupila jsem ho v Globusu na Zličíně. Chutná mi víc, než od Eridanousu. Nejvíce ho pojídám ve formě tzatziki, nebo klasika s medem :) Letos jsem na Samosu ochutnala další využití řeckého jogurtu a to sice nakrájet různé druhy ovoce, smíchat jogurt s trochou našlehaného tvarohu, přidat med, oříšky, zamíchat a jíst a jíst a jíst :))

Díky všem za první soutěžní příspěvky! :)

Jen pro připomenutí  — aby byl příspěvek platný musí obsahovat:

  • vaše postřehy k ochutnávce řeckého jogurtu Yogood
  • tip na využití v kuchyni
  • místo nákupu
  • přezdívku nebo jméno
  • email

Všechny ostatní nebo nekompletní příspěvky budu postupně promazávat! :)

Při první zmínce o tom,že v brněnském Interšpáru mají řecký jogurt jsem se zaradovala-konečně!A nezklamal mě,krásně hustý,chutný,výživný-prostě originál kiri kiri :) Můžu ho jakkoli-s ovocem,medem,na lívance,s kakaem,jako skvělé tzatziky s česnekem a vymačkanou okurkou-vždycky je super..Ale pokaždé se mi nechce vymýšlet-nejradši prostě vezmu lžičku,sednu ke kýblíku a prostě jen jím a jím…sorry…zrovna jsem dostala chutˇ na trošku jogurtu.Tedy,nejsem reklamní agent,ale tenhle jugurt prostě miluju..

Tak já ho dnes koupila v Albertu na Kobylisích, což mě překvapilo, protože tam obvykle chybí i základní sortiment. Chtěla jsem jen jednu lžičku ochutnat a pak s ním něco udělat, ale nakonec byl sněden mnou a 2letou dcerou na posezení, do druhé půlky jsme přimíchaly trochu domácí jahodové marmelády, abychom aspoň něco zkusili „uvařit“ :)

  1. vaše postřehy k ochutnávce řeckého jogurtu Yogood: velmi jemna, plna chut, prijemna
  2. tip na využití řeckého jogurtu v kuchyni: Klasicky kravsky Yogood – pripravila jsem si tzatziki ze salatove okurky, koreni, pridala jsem susena rajcata nakladana v balsamiku a recke kalamata olivy. Kozi Yogood – k zapekanym lilkum v rajcatove omacce. Oboji delikatni pozitek :)
  3. místo nákupu: Countrylife a kozi varianta na http://dmhermes.cz/

Kupovala jsem v Globusu na Zličíně. Překvapilo mě, že ho tam měli v takovém tom větším balení v kyblíku, takže za to plus body. Hodí se víc než po kelímkách a s výdrží nebyl problém. V kuchyni jsme ho zpracovali na klasiku: na snídani s medem a vlašáky, tzatziky a dělám z něj i česnekový dip s bylinkami k masu. Celkově jsem za další značku řeckého jogurtu ráda, a taky že se dá koupit skoro všude, cena je v pohodě…

Kupuji si ho v Albertu, nejraději ho mlsám samotný. Ale využila jsem ho do musaky, s okurkou, s vločkami, s ovocem. Jogurty nejím, ale tohle je výjímka. Všem ho doporučuji.

Žila jsem v Řecku několik let,jogurt jsem si vyráběla sama pravidelně.Řekové rozdělují jogurty na dva typy -odstředěný bez syrovátky-to je ten co se prodává tady jako řecký jogurt a klasický ,který se dá přirovnat k českému.Odstředěný bez syrovátky není zase z hlediska zdravotního takový zázrak,protože právě syrovátka dělá dobře našim střevům.Dá se vyrobit jednoduše ,že necháte odstředit kvalitní smetanový jogurt.
Firma Kri-kri je známá hlavně tím,že používá hlavně řecké mléko a věřte mi rozdíl v chuti bulharského a řeckého,ale české a český jogurt je výborné a navíc jako češi podporujme české výrobky!

Jogurt jsem si koupila v Praze na Zličíně v Globusu. Jako první se mi hodně líbí název. Je to vtipné a okamžitě k zákazníkovi vysílá signál, že si koupí něco dobrého. Hodně se mi líbila krémová struktura a ne příliš kyselá chuť.
Já osobně mám hodně ráda indickou kuchyni (řecký jogurt v indické kuchyni?:)), takže jsem udělala kokosové čatný ( 200 g čerstvého strouhaného kokosu, popřípadě 100 g sušeného ,1 pl cukru ,1 pl strouhaného čerstvého zázvoru , 3 pl citrónové šťávy, 1pl černých hořčičných semínek,1 pl jemně nakrájených koriandrových listů, 2 nebo 3 čerstvé čili, vyloupané a nadrobno nakrájené ,1/2 čl soli, 300 g yogoodu :).Nejdříve nechám na oleji „vypráskat“ hořčici, opražím zbytek koření a potom vše smíchám dohromady.) Snad Vám to bude chutnat.

Řecký jogurt jsem poprvé ochutnala na dovolené v Řecku a je výborný, proto jsem se zaradovala, že už je k dostání i u nás. Mám ho ráda jen tak, nebo v zeleninových salátech, ale dá se použít i do moučníků, místo majonézy do různých masových salátů, nasladko s medem, rozinkami a nebo nějakkou dobrou domácí marmeládou. Výborný je tento dip jogurt, česnek a nastrouhaná niva, po tom se můžeme utlouct. Jeho použití je v kuchyni mnohostranné a nikdy nezklame. Je to bašta.

Yogood známe, ten nám chutná
marmeláda není nutná.
Hodí se i k palačince
pomazat ji lehoulince.
Naslano pak do tzatziki
nebo dresing na papriky.
Cítíme z něj závan Řecka
musí ho být víc než decka.
Jogurt je to pěkně hustý,
jen my brzo budem tlustý :)

kupujeme ho v Hradci v Albertu nebo ve zdravé výživě.
Jogurt je fajn, praktické je i velké balení, ale docela mi vadí motiv větrných mlýnů – vždycky když vidím kyblík z dálky, mám pocit, že je tam nakreslený pavouk.

Zakoupila jsem v Písku a v Českých Budějovicích, ale věděla jsem předem, do čeho jdu. Ochutnala jsem ho nedávno u kamarádky, ale hlavně ho ochutnal i můj manžel, který se bílým jogurtům vyhýbá. Tenhle se mu líbil už napohled, jak říkal, pěkně krémový a voněl. A co dělá tatínek, to napodobuje také malý synáček, takže konečně s chutí jím dobrý řecký jogurt nejen já, ale i manžel a potažmo náš chlapeček. Tomu občas přidám lžičku medu. Takhle jsem to viděla a jedla v Řecku. Kdyby byl řecký med, beru ho, ať jsou recept a chuť dokonalé.

To, že se dá konečně koupit řecký jogurt i u nás v obchodních řetězcích, je pro mě samo o sobě velkou výhrou a neskonalým potěšením. Již několik let si nosím kousek Řecka ve svém srdci, bez ohledu na to, kde se právě nacházím a pevně věřím, že jednoho dne zde strávím více času než pár dovolenkových dní nebo pracovní prázdniny. Yogood jsme koupili v pražském Globusu a svojí jemností a plnou chutí byl delikatesním zážitkem pro celou rodinu a pohlazením pro duši. Při jeho konzumací se přece jen cítím zase o kousek blíže modrobílým domečkům. Jí se u nás tradičně jako tzaziky, základ pro dip nebo bezkonkurenční dezert s ořechy a řeckým medem. A já si ho klidně namažu na chleba jako zdravou svačinku:)Tedy za předpokladu, že na mě něco zbyde, zřejmě máme doma skřítky,kteří-vyzbrojeni lžičkou-chodí potají užírat. Vlastně..měla bych jít zkontrolovat, jestli na mě v lednici ještě nějaký ten Yogood zbyl:)

Jogurt nám velice chutnal.Je hustý,výborný,lze ho dochutit ovocem,medem,ořechy nebo musli.Taky ho jde přidat do salátů,bramborového salátů,na tzatziky,namočit řízky do jogurtu a pak obalit ve strouhance,do pohárů.Koupila jsem jogurt v Třinci v Albertu hypermarketu.

1-mé dojmy z prvního,druhé…dvacátého pátého.. ochutnání – prostě poctivá plná chuť.Vítaná absence „umělé chuti“ :)
2-tip na úpravu – použití je široké..Ale nejrychlejší a výborné jsou tyto dvě varianty.
Sladká –med a zrníčka vanilky –podáváme s ovocem dle chuti.
Slaná-česnek,sůl,pepř a kapka oliv.oleje- podáváme se zeleninou dle chuti
3-poslední nákup-Billa Brno(a vlastně i nejčastěji kupuji v Bille)

ja osobne jeste nemam zkušenost s tímto vyrobkem ale velice rada jej ochutnám, jelikož moje nejoblíbenejší oblast je řecko kde už 4tym rokem s dětmi navševujeme ostrovy a hlavne jejich jídlo je něco neskutečně lahodného budu koukat v obchodech do regalu a opravdu vyzkouším a snad se mi také podaří vyhrat v souteží

Chuť jogurtu je plná a jemná.

nákup-Globus-Brno

A využití? Je dobrý naslano,nasladko,za studena či tepelně upravený(nakladaní masa).

Ale nejvíce mi chutná jogurt,šlehačka,cukrářské piškoty,ovoce,cukr,muže být i čokoláda-takový ten nepečený dort.

Jogurt je hustý a chuťově vynikající. Nedá se vůbec srovnat s normálním obyčejným jogurte, Jde využít na přípravu různých salátů. Koupila jsem jej v Brně v albertu, kde jsem jej viděla poprvé. Hned mě zaujal, tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Využila jsem jeden na zeleninový salátek a druhý padl při ochutnávání celé rodiny.

Musím napsat, že tento jogurt jsem si koupila v Olomouckém Globusu náhodou. Paní předemnou si jich brala 10, tak jsem byla zvědavá,asi jako každá ženská a vzala ho taky.
Chut mě příjemně překvapila, přece jenom nejsem zvyklá na takovou dobrou kvalitu. A je krásně hustý, což mám ráda. A je fajn, že neobsahuje žádné škroby a podobné věci, protože syn má bezlepkovou dietu a tento jogurt mu obohatí jeho jídelníček.
Zatím jsme ho jedli s přidáním jahodové marmelády a taky jsem ho dala do bramborového salátu a to mohu jenom doporučit. Dal mu takovou lahodnou chut.

Marcela
doremi@seznam.cz

vaše postřehy k ochutnávce řeckého jogurtu Yogood: hutný, né takové voda, jako ty ostatní, moc mi chutná s medem a oříšky
tip na využití v kuchyni – tzaziky je nejlepší, ale i na lívancích nebo jen tak s marmeládou dětem moc chutná
místo nákupu Karolína Ostrava
přezdívku nebo jméno viz. vyplněný koment
email viz koment

Já kupovala v Brněnce na Lidické a věděla jsem, do čeho jdu, takže žádná překvapení jsem neočekávala (což je jen a jen pozitivní ;). Zajímavým postřehem však bylo, že mladík ve frontě u kasy přede mnou měl identický nákup: totožný kelímek stejného obsahu :) Po zakoupení jsem jogurt rychle nacpala do batohu a utíkala na přednášku, kde jsem ho hned na začátku pažravě vytáhla. A zde přichází zajímavý poznatek č.2: i pro hustý řecký jogurt platí stejné fyzikální zákony jako pro jakýkoli jiný plněný kelímek. Po řádném naklepání se mi samozřejmě rozprskl přes celé sako a dosáhl až na skla brýlí. Ze zbytku přednášky si pamatuju jen kapesníky a pobavené pohledy zbytku auly.
K receptům: krom evergreenu med/ořechy/granola a tzatziky jsem poslední dobou trochu více experimentovala: vege moussaka, místo bešamelu či smetany jsem jako pokličku použila okořeněný řecký jogurt rozmíchaný s vejcem. Opečené plátky domácí ciabatty, grilovaný lilek, rajčatový džem a navrch řecký jogurt s pikantnějším sýrem (u nás kozí). Nebo i bez sýra ;) A poslední polévkový hit: batátovo-mrkvová s česnekem, zázvorem, citronovým pepřem a chilli. Navrch na schlazení pořádná lžíce (dvě,tři…) řeckého jogurtu.
A sladké? celozrnné jogurtové lívanečky s kokosovým mlékem (jogurt i mléko uvnitř!) zdobeno medem (jak jinak) a skořicovými švestkami.
A dnes z babiččiných „gagalů“ (alias malých strupatých ale tak šťavnatých jablek): zapečené kostičky jablek s drobenkou z ovesných vloček, třtinového cukru, skořice a amaretta. Po upečení mističky přelity yogoodem s vanilkou.

Jogurt YOGOOD mi velice chutná. Dávám přednost kvalitním hustým jogurtům místo těch zahuštěných různými škroby. Vzhledem k tomu, že dcera má celiakii a musí dodržovat bezlepkovou dietu, volíme přírodní výrobky bez zahušťovadel.
Jogurt jsme kupovali v Praze v Globusu. Tam chodíme nakupovat i další potraviny, z kterých bezlepkově vaříme.
Jogurt máme rádi, využíváme ho v různých formách. Nejjednodušší je zdravá svačinka ve formě jogurtu smíchaného s domácí marmeládou. Rádi máme také tzatziky. S přidáním jogurtu připravujeme i výborný vláčný borůvkový koláč se žmolenkou.

Tento jogurt kupuji pravidelně v Albertu, líbí se me že je hustý, je vynikající a používám ho prakticky všude do salátů jako zálivku, namísto tatarky,na naložení masa , na těsto na štrůdl a nebo jen tak na mlsání

  1. jogurt chutná hlavně dětem, které jinak bílé jogurty nechtějí. to proto, že je hutný ale jemný a má plnou svěží chut. proste jogurt jak má být. bez škrobů a dalších zbytečných látek.
  2. v kuchyni ho používám ke svačině pro děti – jen tak nebo místo majonozy do pomazánek, bramborového salátu, k bramborám pečeným v troubě udělám: tvaroh, řecký jogurt, sůl, pepř, mléko a česnek. pak stačí máslo a večeře je hotová. výborný je také na lívance či vdolky. a samozrejme klasika tzaziky.

já sama si ho dám jako zdravé mlsání s marmeládou nebo medem.
3. Country life v Praze

  1. jogurt je pěkně hustý, jemně nakyslý, lesklý, úplně láká k ochutnání
  2. jíme ho jen tak, s domácí marmeládkou, vločkami, přidáváme do bramborového salátu i pomazánek (např. pórek najemno, jogurt, sůl a pepř, náš letošní hit), ale nejlepší je doň naložit masíčko, to je pak úžo žúžo!
  3. Albert Uherské Hradiště

Zakoupeno v Olympii na Radhošťské a musím říct, že mě mile překvapil, dokonce jsem si ho oblíbila víc, než Total, a to už je co říct:-) Hebký, nepříliš kyselý… Sice nám léto už končí, ale pokud se takovýto jogurt smíchá se smetanou na šlehání, ovocem a medem a nechá se zmrznout v mrazáku, je z toho skvělý a osvěžující „frozen yoghurt“, mimochodem momentálně v Řecku docela hit:-)

Koupila jsem si ho v Globusu na Zličíně. Je úzasně hustý. Asi jako když nechám doma odkapat běžný jogurt přes sítko :-). Takže poměr cena/kvalita ve výsledku dobrý!

Zkusila jsem s ním tento svůj a dětmi oblíbený recept: jogurtové lívanečky:
4 domácí vajíčka, 4 balíčky vanilkového cukru, 4 Yogood (4×150 g), 18 lžic polomouky pšeničné, 2 lžíce pohankové hladké mouky. Rozmíchat, nechat chvilku stát a smažit na oleji. Navrch švestkový sirup Country Life. Mňam!

PS: název Yogood je vážné dobrej!

Výborný hustý jogurt plné chuti – zastávám názor, čím více tuku tím lépe ;-)
Řecký jogurt používám při zapékání filé : Na másle v pánvi opečeme filé – přendáme do zapékací misky, do výpeku přidáme rajský protlak, kopr, trochu vývaru, zredukujeme. Na filé v zapékačce nalijeme provařený protlak, dáme řecký jogurt, zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
kupuji v Albertu nebo Globusu

je moc dobrý, kúpila som v Alberte…dávala som ho do zapekaných makarónov na sposob vrstvenej musaky s cuketou a mletým masom a naozaj paráda :) Ale osobne mám najradšej grécky jogurt v dipe kt. je najlepší ku grilovanému masu, ale aj len tak ku chlebu.
Upečiem,alebo ogrilujem si jeden velký baklažán – ja grilujem celé polovice zo šupkou a potieram ho počas pečenia ostrejšou marinádou, ale može sa grilovať aj očistený a pokrájaný na kúsky. Keď je baklažán upečený, tak ho vydlabem a roztlačím vidličkou, lebo ja mám rada v tej kašičke s neho malé kúsky, ale kto chce može si vyšľahať s upečenej dužiny pekný hladký krém mixérom. Zmes zmiešam s jogurtom, pomer podľa oka a chuti :) Vymiešam dip a podľa potreby osolím a pridám čierne korenie, dosolenie a dokorenenie záleží na intenzite marinády ktorou ste baklažán potierali, pretože tá vám dip tiež ochutí. Dobrú chuť :)

V hradeckém Albertu zakoupen na zkoušku kravský a ovčí Yogood, oba moc dobré, hebké a krémové.

Chladný a krémový jogurt nejvíc oceňuji v kontrastu s něčím horkým a sladkokysele ovocným, tj. ideálně k horkým dezertům typu crumble, ale třeba i k pohankovým palačinkám se zázvorovým medem (tip na nadcházející chřipkovou sezońu). Dále pak téměř do jakékoli polévky- v naší rodině je tato tradice odjakživa, kromě klasické dýňové nebo boršče zkuste klidně lžíci do bramboračky nebo husté luštěninové polévky.

Jako hlavní ingredience zazáří dobrý řecký jogurt v dezertech tohoto typu: http://www.gurmanka.cz/…ni-pohosteni. Nyní na podzim třeba s korpusem s celozrnných sušenek, zralými švestkami a navrch zakápnutý dobrým medem.

A poslední tip naslano: dip z řeckého jogurtu, tahini, ol.oleje, citr.šťávy, soli, pepře a trochy římského kmínu. Ideální např. k pečenému květáku nebo vařené brokolici.

↪ 6 Klara Pro: kozí jogurt k lilku s rajčaty zní geniálně!

↪ 12 Lenka H.: naprostý souhlas, vzhled kelímku se mi také nezdá šťastný

Tento jogurt sem objevila v prodejně Bonbónek v Plzni. Řecké jogurty všeobecně mám moc ráda a obzvlášt tento je krásně hustý a krémový, tak jak má pravý řecký jogurt být. Jogurt kupuji pravidelně, takže jsem jej využila už na několik způsobů – tzatziky, tvarohová pomazánka, ale především mě oslovila borůvková zmrzlina, kterou jsem poprvé zkusila vyrobit s použitím řeckého jogurtu. Mohu vřele doporučit. Zde je recept: cca 300 g borůvek, 300g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání, 80 g moučkového cukru. Omyté borůvky rozmixujeme spolu s cukrem a přimícháme k nim jogurt. Smetanu vyšleháme do nepříliš husté šlehačky a opatrně ji zamícháme do směsi. Připravenou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a vložíme do mrazničky a cca po 30 minutách musíme vždy dobře prošlehat, dokud směs dostatečně nezmrzne.

Ještě k mému příspěvku nahoře: další jídlo, do kterýho mě napadlo dát Yogood, bylo bramborovo-květákové sabdji a fungovalo to skvěle!

Moc díky všem účastníkům soutěže, zde je vyhlášení 5 vítězů, kteří získají balíček s řeckými lahůdkami:

↪ 32 yannka ↪ 23 Arion ↪ 10 Taťána ↪ 14 Lucie Polmová ↪ 26 zuzana daskova

Výherce budeme brzy kontaktovat ohledně vyzvednutí výhry! :)

Komentáře jsou uzavřeny.