Orvané odrobinky

Moje bylinky teď vypadají jako po atomovém výbuchu. Otrhané, oslchlé i aromaticky uondané. Je čas nastrkat jim květináče do huňatých čepic… ;)

  • Jídlo 2.0

Uspořádat džungli zmatených jídelníčků a dobře poschovávaných poledních menu si vytyčili startupéři projektu Lunchtime.cz. A nutno dodat, že za pomocí promakané webové aplikace s výpomocí Google Maps se jim to docela daří. Napadají mě tři otázky. Kde jsou další města? Jak moc budou jídelníčky aktuální? A jak se to uživí?

O chlup přímočařejší je projekt Coffeeintown.com alias Kafevemeste.cz. Přehledné a stručné rozhraní, užitečný výstup. Oběma držím palce! ;)

  • Ryby na příděl

Pro všechny s bazální angličtinou a zbytkovým zájmem o svou spotřebu – čtení o kvótách pro rybolov. Doporučuji!

  • Každý svého chleba dovozcem

Mám takovou teorii, že úplně na všechno se dají v mozku vybudovat receptory. Na lentilky, na svíčkovou, nebo třeba i na cukety. Mám tady další důkaz do sbírky – Expat Bread. Společnost zabývající se přísunem životně důležitého chleba zde uvízlým expatům… ;)

  • Jednoduše, rychle a hlavně normálně

V sobotu 11. října v 17:50 na n@vě se do éteru rozplizne kukink šou – Babicovy dobroty. Ryska trapnosti českých pořadů o vaření se třepe nedočkavostí.

  • Restaurační svodka

Tento týden v cuketově špionážní síťofce uvízly tři úlovky. 14. října se otevře první česká pobočka luxusního hotelu Kempinski. Podle všeho by měl zahrnovat i vlastní restauraci Le Grill.

Jiná globální chobotnice roztahuje chapadla u divadla Archa. Legendární restaurace U Rozvařilů tam musela udělat místo nejnovějšímu Starbucksu. Všichni jedlíci odteď musí vyšlapat až do 5. patra obchodního domu Bílá Labuť.

Už otevřená, ale pro mě nová, je nekuřácká (!) restaurace Na Kopci. Z jejich webu mám moc dobrý pocit. Alespoň podle obrázků to vypadá, že se na vás těší dvojice zapálených profesionálů! ;D

  • My Cutie!

To nejlepší na konec – narodil se nám totiž nový český foodblog! Cutie's blog! ;)

Cutie určitě všichni dobře znáte ze zdejších diskuzí i z jejích článků tady. Odteď vám bude své kouzlo přidělovat výhradně na své adrese! ;) Na úvod pro vás chystá několikadílný report z kulinární výpravy do Barcelony, pro zvídavé bystrouchy políčila i první fotohádanku.

Držím paluchi!!! ;)

Reklama

Komentáře

Gratuluji Cutie k dalsimu foodblogu…jen houst aspon se v nasich restauracich zacnou hybat veci…jeste ty obchody by to chtelo popohnat, clovek aby hledal dobre suroviny s chemickou laboratori za zady…

Cuketko nechystáte se udělat recenzi či souhrn poznatků ze sobotní akce na staromáku? Tedy jestli jste nakonec byl. Já byl a bylo to opravdu zvláštní O:(

Pepa:

omlouvám se ale nechystám. strašně blbě se mi píšou negativně laděné postřehy. na akci jsem byl, krátce, neměl jsem pořádně ani energii projít si to důkladně, takže jsem jen prolétl.

možná je to ode mě chybka, že to takto informačně bojkotuju, ale raději budu věnovat čas akcím, které mají smysl a je tam co chválit :))

To Cuketka: Tak jsem rád že nejsem jediný komu se to nelíbilo! Opravdu mi to prišlo jak fraška!A už se těším na další prima recenzi či reportáž! Jentak dál máte skvělej web!

Pepa:

dorazil mě hlavní stánek AKC ČR, kde s velkou pompou servírovali namnožené několikastránkové stanovy :))

prosím všechny, co tam byli ať si to laskvě srovnají s prague food festivalem. to má skoro člověk dojem, že jsou obě akce z různých zemí :) jedna ze západu, druhá z balkánu…

Já na PF nebyl ale podle vašich recenzí a postřehů to bylo opravdu o 1000% něco jiného.Tak třeba příště.

Tak restaurace Na Kopci dnes prave vyzkousena, a absolutni spokojenost. Na ceske pomery az absurdne dobry pomer cena/vykon:-). Doporucuji zajit (a dat si steak;-))

Tak dnes jsme byli Na Kopci.. a myslim, ze chystam clanecek.. i fotky mozna budou :)

K pořadu Babicovy dobroty: Včera jsem se zkusila mrknout. Vydržela jsem polovinu, ale stálo mne to dost sil :-( Pane Cuketko, s tou ryskou trapnosti jste se prostě nemýlil. Jsem zvědavá, jak dlouho pořad přežije. Nebo je český národ opravdu tak lačný kohokoliv, kdo si před obrazovkou hraje na kuchaře?

Tak jsem navštívila restauraci Na Kopci a všechno, co jsme měli, bylo opravdu velmi dobré a ceny víc než rozumné. Sice je to trochu stranou, ale zase je tam místo na zaparkování, což bývá v centru oříšek. A z metra Radlická je to tam tak 7 minut pěšky /člověk se musí předem doma kouknout do mapy/ do kopce, což je velmi strategické – nacpaní se k metru pěkně skutálíte.

Jo a k Babicovým dobrotám – chvilku jsem se koukala a to by fakt už mohl dělat každý.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)