-10 odrobinek Celsia

To jsou brusle, běžky, hokejky. Modřiny, puky, rýmy a rumy. Užijte si je, dokud jsou… ,)

  • Průnik nula

Sousední tým restauračních hodnotitelů z Instinktu, vydal své ohlédnutí za rokem 2008. Z jedenácti podniků, které stihli navštívit, se jim nejvíc líbilo v Le Terroir.

mojí polívky jsem si dovolil vylovit knedlíčků sedm. Podle počtu přidělených cuketek je to – Plachutta (9), Angel (8), Osteria da Clara (8), Hanabi Hibachi (8), Le Cornichon (8), Essensia (8) a U Koně (8). Ze „sedmičkových“ mě pak ještě moc potěšilo otevření restaurantu Na Kopci (7), který je podle mého prototyp šikovné české restaurace pro 21. století… :)

  • Brno je na kaši

Pije totiž kávu v novém City Baru Sunakashi! A pokud jste v Brně uctívali bývalou kavárnu Alfa, vězte, že všechna tamní energie byla teleportována právě sem. Banda profi-baristů okolo Ciao Coffee Specialist, káva Filicori Zecchini a krásná mašina Faema E61. Nenechte si ujít. Prověřil jsem osobně a na kaši… ;)

  • Nedotýkati se!

V JZD Skalka v Lipí na Českobudějovicku si zemědělci splnili svůj sen a na zvířata už nemusí ani šáhnout. Že je to mystifikace a že na mě zpoza dojičky vyskočí David Vávra? Prosím.

  • Prague Wine Week 2009

Celý příští týden bude v Praze ve znamení vína. Pražský vinný týden je jakýmsi volným pokračováním každoroční obří degustace časopisu Víno Revue. Krom obligátní galamačkanice se navíc zapojí i restaurace a vinotéky a dokonce prý přijde i kouzelník.

Případné výpravy, scuky a degustace si můžete domlouvat na fóru! ;)

  • Kitchen Nightmares po česku

Konečně tady někomu docvaklo, že Češi sami od sebe nikdy nevymyslí dobrou cooking show. Prima proto plánuje zatím nespecifikovaný projekt á la Kitchen Nightmares. Dle drbů by měl Gordona Ramsaye „hrát“ Zdeněk Pohlreich. Už teď můžete posílat tipy na podniky vhodné k destrukci! ;)

  • Peristaltika

Gott Gallery zavírá, ztratil se majitel. Náhradníků je však zdostatek – Full Bottles Winebar, Detaillo – Statenický Mlýn, Tlustá Kachna, Zlatý Anděl Fusion – Barceló, Céleste v Tančícím domě a v tichém režimu (avšak krutě!) našláplý Budha Bar. Krize jo? ;)

Reklama

Komentáře

Koukám, že Na kopci už je na stránkách nové menu (byť zatím zmateně proložené fotkama jídel z toho dřívějšího lístku), těším se, až se vrátěj z hor a ochutnám jejich suflé a tatarák a vůbec (-:.

Kytka:

jak už jsi říkal. tohle mi na nich přijde děsně symaptické:

Dovolte, abychom Vás informovali, že od 1.1. do 20.1. 2009
máme zavřeno. Lyžujeme!

než to nějak klohnit, nouzově očurávat, tak se radši zrelaxoat a připravit na další sezónu :) suflé 18 minut prosím ano! i ty přesné minuty v závorce :) no prostě má je rád :)

Ale ciaoo spešlist. Zrovna jsem si řikal, co děláš. To bylo ale dobrý sunakashi tuhle. Zdravím tě..

Lio:

ciaaaaooooo, no jóoóóó :) co dělám? mrvím tu názvy! :) posílám pozdravy do brna celému teamu!!! kdy zas budemenakashi?

Musíme určit termín na tu akcičku. Jinak kdykoliv. Poslední dobou jsem s´n´k skoro pořád..

Jo a v Reflexu další tématko kulinárního institutu – na oblíbené téma Babica a jak se vaří z prášku. Ráda bych věřila, že se na Nově a v naší podnikové vývařovně chytili za nos, ale šťastné konce jsou vzácné:)

Ad Kitchen Nightmares na Primě: Doufám, že první díl bude rovnou z Pohlreichova vlastního podniku, tam by to potřebovalo provětrat pořádně:-(

8: Který z nich? Můžeme ho tam zkusit přihlásit (-;

9. Café Imperial aneb podnik, kde jsem nechala spropitné celé dvě koruny, už jsem to tady ventilovala v jiné diskusi(-:

Jirka Babice je fenomén slepoty hluchoty a demence určité části české gastronekultury které asi seděla v porotě na snad pořad o vaření modleme se za odpuštění za tento a další kulinářské krachy.Článek v reflexu nemá chybu škoda že je pravdiv.....

Plachuta je vazne genialni je super hlavne na klasickou videnskou kuchyn !!! No u nej mohlo byt i 10… :-) Predpokladam ze jste hodnotil 3 Husaren .

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)