Tip na pivo: Barbãr Winter Bok (Brassin)

Třetinka nabitá tmavým a pěkně hutným koncetrátem s obsahem medu 2,5% – ideální pivo na zimu ;) Tímto příspěvkem otvírá pan Cuketka sekci lahodného světa nápojů. Tohle pivo příjemně zahřeje a překvapí svou intenzitou – pozor, stoupá velmi rychle do cuketky (8% alkoholu).

Mrkněte na produktové stránky pivovaru Lefbvre a taky na pražskou Pivní galerii, kde můžete nakoupit podobně exotická piva spolu s bohatým výběrem domácích pivovarů. Osobně jsem tam ještě nebyl, ale zatím mám velmi dobré reference.

Máte-li rádi hořká piva plzeňského typu, tak tohle asi nebude Váš favorit. Naopak doporučuji pro všechny nekonzervativní experimentátory s benchmarkem osm cuketek z desíti!

Reklama

Komentáře

uvítala bych ještě informaci o ceně (tzn. zauvažujte zda by mohla být součástí hodnocení) :-)
A už Pan Cuketka ochutnal pivo banánové či višňové???

jaj cena mi vypadla protože to byl dárek, jinak se vždy snažím důsledně cenu ukazovat, protože je nejen pro měn při rozhodování důležitá :)

bananas a višně jsem zatím netestoval, přiznám se že k pivu nemám tak vřelý vztah, piju většinou pouze v létě a buď plzeň nebo budvar – větinou nic jinýho a většinou taky po třetinkách :))) holt cuketka!

Trošku bych se do toho vložil za pivomilnou sekci. Zde diskutovaný barbar se dá sehnat, pokud mě pamět nešálí, okolo 45Kč, ale vážně si nejsem jist. V pivní galerii.
Co se týká ovocných piv, je to většinou dost hrůza. První dva loky se dají, je to zajímavá chuť a jako aperitiv mohu doporučit. Třeba to višňové. Nedá se to používát způsobem typickým pro české konzumenty, tj. za večer urazit 8 kousků. K tomu je způsobilý pouze ležák plzeňského typu :))

Komentáře jsou uzavřeny.