Návštěva u Zdendy

Píšete vy…

Konečně jsem na vlastní kůži otestoval jeden z podniků kde vládne Zdeněk Pohlreich a to sice větší Café Imperial (na Divinis se ještě chystám). A tak si dovolím napsat pár postřehů. Bohužel, všechny mozkové buňky byly natolik zaměstnány plánováním co ochutnat, že jsem zapomněl fotoaparát, takže pouze v textové formě.. Návštěva proběhla v sobotu večer s rezervací, osob ks 2, značně natěšené..Usazení ke stolku u okna během několika vteřin. Restaurace dost zaplněna, ale našlo by se ještě místo i bez rezervace. Velmi příjemný čišník se o nás staral téměř jako o vlastní, nikoli však vtíravě.

Zahájili jsme aperitivem - Dvakrát Sherry medium dry za 65,–. Zároveň nám byla nabídnuta voda, objednáváme litrovou láhev a již u nás přistává i košík s bagetkou a vynikající pomazánkou na příjemné roztažení žaludku. Jako předkrm objednáváme 1× Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem a křepelčími vejci 185,– a Francouzkou cibulačku za 85,–. Pstruh nadchnul! Velmi jemný a krásně se doplňoval s brsalátem bez majonézy. Cibulačka byla velké zklamání. Cca dvě třetiny (!) obsahu misky tvořily rozmočené toasty zapečené se sýrem a pod touto pokličkou se nacházelo jen velmi málo tekutiny, kterážto se po chvíli téměř všechna nasákla do toastů a vznikla tak velmi hustá sýrovo-cibulová  kaše, velmi koncentrované chuti. Nejsem odborník, ale dle mého názoru úlet, který by sám Zdeněk nepochválil. Zatím tedy 1:1.

Jako hlavní chod jsme zvolili ryby:  Chilský Sea Bass se zeleninou a cuketou s glazé z limet a zázvoru 355,– a  Grilovaný tuňák s garniturou nicoise 345,–. Obě ryby byly perfektně upečené. Tuňák v úpravě medium, krásně růžový a křehký. Sea Bass - divil jsem se, jak může být „obyčejný“ filet z bílé ryby vynikající! Jako přílohu jsme na doporučení čišníka zvolili osvědčenou a námi oblíbenou „brkaši“, která byla bohužel dost slaná a tím trochu pokazila celkový dojem z hlavního chodu. Nicméně ryby byly natolik vynikající, že jsme jí to pro tentokrát odpustili :-)

Jako sladká tečka pousloužilo Créme Brulée 125,– a Čokoládový fondant se zmrzlinou a malinovou omáčkou. Na sladké mě moc neužije a tak se zmíním jen o fondantu – pro milovníky čokolády myslím velmi zajímavá záležitost. Zde by byla na místě fotka vytékající horké čokolády ze středu též čokoládového „bochánku“ velmi dobré až smyslné ;-)

Nápoje jsem si nechal do zvláštního odstavce, neb se mi podařilo spáchat malé faux paux, ze kterého mě ale čišník velmi profesionálně a velmi příjemně vytáhnul. Po již zmíněném aperitivu jsem vybíral vhodné víno z domácích zdrojů a po zmínce partnerky, že by preferovala víno „ne příliš suché“ jsem zvolil moji oblíbenou odrůdu Tramín Červený, výběr z hroznů, který zakončoval nabídku moravských bílých vín. Čišník mě upozornil, že víno je spíše sladšího charakteru, já jsem sebejistě přikývl (ostatně jako většina výběrů z hroznů, pomyslel jsem si) a nenechal se touto nenápadnou poznámkou odradit. Po chvilce přinesl láhev a již odřezávaje staniol z hrdla poznamenal, že toto víno je dosti specifické  se sladkostí blížící se až vínu dezertnímu. V tu chvíli ve mě hrklo, a s již zcela rudým obličejem jsem se zeptal, zda by to nešlo ještě změnit,  že až tak sladké víno jsem objednat nechtěl. Čišník se odběhl zeptat a poté mi již „naříznutou“ láhev vyměnil, za doporučenou a vynikající Pálavu, také ve výběru z hroznů z Vinařství Binder Rakvice. Touto cestou bych mu ještě jednou rád poděkoval, za perfektní záchranu „za minutu 12“.  S láhví chuťově téměř dezertního vína bychom se asi dost potýkali. K dezertu pak nezbytné espresso, které ve variantě „malé“ splňovalo vše co má, chuťově však nepříliš výrazné.

Závěrem: Café Imperial pro mě bylo velmi příjemným zážitkem, jak po stránce jídla, tak po stránce servisu. Kéž by byl takový přístup v každé restauraci, to by byl ráj..Škoda jen pokažené polévky a možná trochu slanější kaše, ostatní bylo perfektní včetně stolku u okna. Ještě půjdu ochutnat snídani. Zatím dávám 8 z 10ti (za tu polévku a přesolenou kaši) Již se těším na Divinis!

Upozornění: toto je čtenářský zápisek a nemusí nutně vyjadřovat názor pana Cuketky. Zápisky jsou otevřeny pro všechny čtenáře blogu. Každý může publikovat! ;)

Reklama

Komentáře

Kdo je proboha Zdeněk Pohlreich ???? nejaka tv celebrita nebo tak neco?

V Imperialu jsem byla asi před 2 týdny na obědě. Restaurace úplně plná, tak jsme museli chvíli čekat na usazení (ale to byla naše hloupost, že jsme si neudělali rezervaci). Jídlo bylo velmi dobré – jako polévku jsme vyzkoušeli hovězí vývar z denní nabídky a kulajdu (poctivá, ale nepříliš výrazná), jako hlavní chody telecí nudličky, candáta z denní nabídky (obzvlášť povedený s lehkou výborně ochucenou omáčkou) a telecí lýčka (opět vysoký standard).

Presso chuťově nepříliš výrazné, ale u nás je úspěch, když člověk nedostane přepálený bazén.

Při mé předminulé návštěvě jsem měla výhrady k obsluze, tentokrát byli pozorní a milí, velmi fundovaně poradili s výběrem vín. Taky jsme ocenili, že i když nás bylo 8, dostali jsme jídlo vždy společně. Takže sumasumárum, tentokrát si u mě Imperiál taky vysloužil pochvalu.

Konečně recenze:-) Díky. Už jsem zvědavá, jak to dopadne v Divinis…

V Divinis doporučuju něco z denní nabídky; mně tam chutnalo moc :)

To 1. Patrik: doporučuji zhlédnout pořad Ano, šéfe, TV Prima, úterý cca 21.20.
Jinak v Imperialu jsem byla zatím jen na snídani, doporučuji capuccino, je jedno z nejlepších v Praze.

Pěkně popsaný zážitek. Alespoň vím, že se ke „Zdendovi“ nemusím bát… Chystáme se s přáteli na véču a mám trochu dilema, co je v Imperialu považováno za odpovídající oblečení ? Nekouká mi sice sláma z bot, nicméně v obleku či saku se pohybuji velmi zřídka. Díky všem za zkušenosti.

9. Oblek mít nemusíte, je to kavárna s restaurací. Vlastně neznám v Praze žádnou restauraci, kde by Vás nepustili v čistých džínách a svetru.

WOW, díky Naďo, hned je mi líp… Pokud má někdo jiný názor, dejte vědět. Já po neděli dám hlášku, jak jsme si pochutnali – nic jiného ani nečekám.

No byl jsem tam nedavno poprve a s Vasim hodnocenim cibulacky nesouhlasim. Mne ta cibulacka velmi moc chutnala (dokonce planuji na ni zacit chodit pravidelne). Je to hodne o otazce preferenci (ja naopak mam rad takove ty hutne polevky a nemusim prilis ty vodove). Jinak jsem si dal gnocchi s lanyzem na sampanske omacce a naprosto vyborne.

Odzkoušeno, doporučuji.
Klady: milý a pozorný personál, tak akorát; příjemná atmosféra podniku; výtečná informovanost o nabídce v menu i té denní a její spolehlivá prezentace hostům; nekomplikované, velmi chutné, bezchybné jídlo; některé milé a neokoukané architektonické a interiérové detaily.
Zápory: trošku vyšší ceny; poněkud stísněný prostor, místy problematické osvětlení; denní aktuální nabídka je bez udání ceny; trošku málo sexu – tedy chybí nějaké drobné překvapení, něco nezapomenutelného (snad mi rozumíte…).
A teď to nejdůležitější – co jsme měli a jaké to bylo:
Předkrm – krevetky OK, marinovaná červená řepa s kozím sýrem, skutečná ambrózie!
Hlavní chod – telecí líčka, stejně jako perlička na houbách s lanýžovým pozdravem probouzejí touhu přijít znova a ochutnat něco dalšího…
Zákusky – fondant a tiramisu kvalitou odpovídají vysoké ceně.
Jiné dojmy:
Toalety, o nichž se kdesi kdosi zmiňoval, asi příliš nevadí pohodě zadní části restaurace.
Mistr ZP se objevil jednou za večer a vypadal jako skutečný ďábel – kdyby vypnuli plyn, připraví Vám večeři ohněm svého pronikavého pohledu :-) Jsem teď na rozpacích, jestli by tím šlustrikem, o jehož absenci píšu výše, neměla být třeba jeho lehká konverzace s hosty. Možná by se i něco dozvěděl a hlavně ukojil ty, kteří tam příšli „na Pohlreicha“. Ale není to ani rada Mistrovi, ani moje jistota, že by to bylo to pravé ořechové.

Ara,

oběd v Imperialu byl výborný. Jen nechápu, jak mže Z.P. v pořadu Ano šéfe kritizovat, že se někde solí. Obě jídla – mé i mého partnera (telecí líčka, jehněčí kolínko) obsahovala dvojnásobek nutného množství soli.

Byla jsem dvakrát na kurzu vaření se Zdeňkem Pohlreichem, a myslím, že opravdu solí více než bývá zvykem. Ale taky si myslím, že v otázce množství soli se těžko všichni shodnou.

S přítelkyní jsme absolvovali předsilvestrovskou večeři v Café Imperial a musím říci, že to ve mne zanechalo opravdu nevšední zážitek. Prostředí moc příjemné, obsluha profesionální. Od jídla jsem hodně očekával a nebyl jsem zklamán. Co se cibulačky týká, musím souhlasit s panem Cuketkou, houstičky se sýrem byly až moc velké, jinak chuť výborná. Jako hlavní chod jsem si objednal specialitu šéfkuchaře hovězí líčka s bramborovou kaší a myslím, že jsem udělal dobře. Křehounké masíčko v kombinaci s restovanou zeleninou bylo výtečné. Bramborová kaše jemná a hlavně bramborová (je to po dlouhé době, co jsem si dal v restauraci bramborovou kaši, tady jsem měl totiž jistotu, že bude ze skutečných brambor) Nic nebylo přesolené. A dezert? Měl jsem také fondant s pistáciovou zmrzlinou. To byla snad ta nejlepší tečka za touto večeří. Já, milovník čokolády, jsem byl na samém vrcholu blaha. :-)

Poznámka k 12: v textu nehodnotím Imperial, ale jde o tu druhou restauraci – Divinis v Týnské :-)

Café Imperial mohu každému jen a jen doporučit. Telecí líčka je jídlo, kvůli kterému se tam budete rádi vracet. Stejně tak skvělá obsluha a pro mne i přijatelné ceny.

Zdravim,
musim priznat, ze fr.cibulacka byla i pro mne urcitym zklamanim. Hutna konzistence po nasaknuti peciva a predevsim jeho pripaleny vrchni kousek zkazil celkovy dojem. Omluva to neni, ale protoze v tu dobu byl kucharsky dabel „na place“ a nemohl tedy varit onu polevku pokazil to nekdo z jeho pohunku…
Ostatni bylo skvele!
Pietro

Připojuji i naši recenzi: prostředí nádherné a stylové, obsluha velmi příjemná a profesionální, jídlo postupně:-)
předkrm – pstruh zejména díky úžasnému salátu vynikající
paštika z husích jater s tousty delikátní (včetně vrstvy voňavého sádla na povrchu misky)

hlavní jídlo – US hanger steak s grilovanou zeleninou – úchvatný, maso bylo tak jemné a křehké, naprosto bez chyby. Jehněčí kolínko na smetanovém špenátu s bramborovou kaší – nemám slov, naprostá delikatesa. Maso křehké, odpadávalo od kosti, skvěle ochucené. Pokrm byl navíc skvěle naaranžovaný, takže na své si přišly i oči, nejenom ústa :-) Bramborová kaše skvělá a vůbec ne přesolená.
Dezert – jako první jsme zvolili sacher dort s čerstvě našlehanou kupou šlehačky – výborné. Jako druhý dezert jsme si objednali již zmiňovaný čokoládový fondant – zde se jednalo o úžasnou symfonii chutí a již na první pohled vypadal dezert neodolatelně. Horký, nadýchaný bochánek, ze kterého vytékala kustá hořká čokoláda ve spojení s malinovou omáčkou a zejména chuťově výraznou pistáciovou zmrzlinou, byl skvělou tečkou za celým večerem.
K pití jsme zvolili denní nabídku vína, též bez chyby a k našemu jídlu maximálně vhodné.
Jedenáct cuketek z deseti:-) Těšíme se na další návštěvu..

Mohu jen doporučit,obsluha příjemná,profesionální. Svíčková chutná,masíčko měkké,omáčka výborná ale bylo ji velice málok těm 3knedlíkům.Kačena s knedlíkem a zelím také dobrá,ale chyběla mi upečená,křupavá kurčička.Deserty výborné

Jen par komentaru:
1-Cibulacka je takova jaka ma byt. Neni to zkratka voda s varenou cibuli. Ta je predtim orestovana. Podle me je uzasna.
2-Byl jsem tam jednou na snidani, prinesli mi vejce do skla, ktera vypadala jako sirova. Tak jsem zvedl ruku a soucasne s cisnici pribehl i Zdenek. Podival se na to, omluvil se a sam to odnesl dozadu. Nechtel bych byt v kuzi toho neboheho kuchtika.

Re: 14. Jenom opravím, že článek nepsal pan Cuketka, aby nedošlo k omylu :) Je to čtenářská recenze..

Re: 20. A já si přesto za tou zkaženou cibulačkou stojím :) Taky nemám rád vodu s vařenou cibulí…ale to nepatrné množství tekutiny pod houstičkama se po krátké chvíli celé(!) vsáklo, takže v misce zbylo jen rozmáčené pečivo..z celé polévky se dalo zkonzumovat cca 2 PL v tekutém stavu, to mi přijde prostě málo…chuť byla vynikající..škoda že se všechno vsáklo…

V Imperialu sem se ocitl náhodou na svatbě rodiných známých,kde bylo asi 30 hostů.K jídlu se podával hovězí vývar dom.nudlemi a knedlíčky,které nebyly játrové ale z něčeho co sme nepoznaly ale chutnaly dobře.Hlavní chod bylo telecí na liškách s knedlíčky v páře a ty byly skvělé,vše lehké a decentí.Dezert byl čokoládový hřbet ( taková lepivá jako bábovka ve tvaru cihly),to byla tečka na kterou dodnes vzpomínáme.Jinak prostředí je velmi krásné a obsluha šlape jak má,paráda.

Moje obedove menu: francouzska cibulacka, teleci licka s bramborovou kasi, cokoladovy fondant

… vse vynikajici … co me ale prekvapuje, ze ani tady ani na jinych strankach se nikdo nezminuje o mnozstvi jidla, z nehoz jsem byla znacne v rozpacich, cekala jsem porce takove, ze trichodove menu by nemel byt problem … opak byl pravdou – ani jedno jidlo jsem nedojedla cele a bylo mi tezko az do druheho dne … mozna jsem mela vynechat tu prilis hutnou cibulacku, ke ktere kdybych si jeste dala nabizene pecivo, tak by mi jako obed bohate stacila … rikam, jidlo vyborne, ale priste si dam jen jeden chod …

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)