Pro holky a pro cuketky

Právě zjišťuji, že na ucpané průduchy nejlepší je estetické kloktání a zelené čajování…

A vitamín Cé…

A obrázky větší než obvykle…

Reklama

Komentáře

pana Cuketku zastihla rýma? :-O hlavně nepřehánět s citronem, jinak bude kopřivka na světě co by dup (vyzkoušeno) ;-)

Nevím, jestli to potěšilo nějakou cuketku (až půjdu do sklepa, zeptám se jí), ale mě určitě. Jsou to nádherné fotky. A na rýmu je nejlepší plavání…i když není tak esetické jako tvůj způsob léčení :-)
Díky!

Lenka:
No pokud je to chřipka tak si dovoluju upozornit ze chřipka opravdu je smrtelna nemoc a v když je v ráži tak zabíjí i miliony lidí ročně. Jenže ženský tohle nikdy nepochopí :P

podľa mojich skúseností je na „ucpané průduchy“ najlepšie vychutnať si peknú čili papričku (obzvlášť také habanero je prudko odporúčané) – dokonale vypláchne potrubie a zaručene zdvihne náladu :o)

to minio: myslím, že lenka narážela na starý vtip:
- jaké je nejtěžší mužské onemocnění na 7?
- rýmička …

;-)

jojo, je to vona, sfinská sfiňa na sedum!

s tím chili jsem pojal obdobný nápad a spořádal jsem včera takovou tu malou konzervu nakládaných zelených příšer z mexika – papričky jalapenos! velice účinná léčba…. až jsem měl chvílema mžitky před očima :)

pane Cukaaatko, totalne miluju to posledni foto….. Diky…..

je na “ucpané průduchy” najlepšie vychutnať si peknú čili papričku (obzvlášť také habanero je prudko odporúčané)

Ano, capsicum bývá součástí přírodnějších expektorantů, odhleňovačů.
Také silice obsažené v cibuli a česneku jsou užitečné, ale zde nosím dříví do lesa, neb pan Cuketka se se svým blízkým vztahem v česneku nijak netají.

Úlevu poskytne i pár krystalů mentolu (doufám, že ho české lékárny stále vedou) vhozených do mísy s horkou vodou, přes hlavu ručník a zhluboka, pokud možno zanesenými trubicemi, dýchat. Mžitky před očima? You bet!
Pár kapek oleje eukalyptu k tomu coby variace. Když nic jiného, zabije se tím v teple trocha času – a o tom to je, v klidu nechat tělo se vypořádat s vetřelcem.

Doufám, že zde kuře nepoučuje slepici. ;-)

Rada bych se poprve zapojila do diskuse. I kdyz jako zena netrpim na smrtelne rymicky, nejlepsi je podle me cerstvy zazvor – at uz samotny rozvykat nebo s horkou vodou a citronem. To funguje zarucene a nehrozi, ze si spalite vsechnyn chutove bunky (coz je horsi nez vsechny ty rymicky dohromady). A souhlasim s Viky – chlor v plaveckych bazenech je take ucinny.

Přiidávám se k adoraci fotek, jsou velmi jemné a světlo mají klouzavé, vlemi ženské a ta kombinace barev!!! a souhlasím taktéž s Baruškou, zázvor mě minulý rok mi dokonale prohnal trubky.

Jednorožec:

děkuji za tipy inhalace rozhodně přidám do nejnovějšího kompilátu, který plánuji, viz:

http://www.cuketka.cz/?p=72
http://www.cuketka.cz/?p=237

Krystaly mentolu jsem v životě neviděl, ani nevím, že se to dá koupit. Zkusím se přeptat! Já zrovna včera si udělal pár inhalací s heřmánkem. Použil jsem k tomu stylově caquelon na švýcarské fondue :)))

Baruska:

zázvorový čaj moc dobře znám a už asi dva/tři roky používám. dávám plátky zalité vroucí vodou, k otmu potom lipový med a citron. mňamka ultimátní!!!

hanele:

klouzavé světlo. jo tak nějak jsem to myslel ,) díky

Pane Cuketko,
díky za odkazy
http://www.cuketka.cz/?p=72
http://www.cuketka.cz/?p=237

Je tam hodně moudrostí vyzkoušených v praxi.
Re: Pocení se a držení horkých vajec na obou stranách nosu (!). Myslím, že jde o to, že virus má docela malou toleranci teplot, při kterých se mu daří. Zvýšením teploty, třeba i lokálně, mu legraci překazíme a sobě ulevíme? (Domněnka laika).

Re: Zázvor. Zde na ostrovech se používá, prý úspěšně, při „car sickness“, nevolnosti při jízdě autem. Naštěstí v mém okolí tím nikdo netrpí a tak to znám pouze z mnoha doslechů.
Jinak zázvor a jeho razanci miluji a tak to nasadím, spolu s cibulí a česnekem, při příští rýmě. O dráždivosti zázv. vláken na zažívací ústrojí slyším poprvé.
V angličtině se říká „to ginger up“ – osvěžit, povzbudit. Pochází to od koňských handlířů. Když prodávali starou malátnou herku, vsunuli jí kousek zázvoru do konečníku. Tento „čípek“ okamžitě koně (krátkodobě) vzpružil – hned vykračoval jinak!

koníci & „to ginger up“:

:))))))))))))))))))))))))))))

(tohle si znamenám do privátního výkladového slovníku)

s teplotami to sedí, nejde ale jen o teplotu ale i o prokrvení a místní rozproudění metabolismu.

viky: tak to seš ty, kdo leze s rýmou do bazénu!!!počkej až tě chytím :-)
upřímně, jít se s rýmou koupat mi příjde vůči ostatním v bazénu přinejmenším nesolidární. rýma ať už virová nebo bakteriální je hooodně infekční a nakazit ostatní je vážně podlé!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)