Ambiente Pastacaffé

Z archivu

Pěkná výpravná recenze s fotkama už tady dlouho nebyla, takže dnešní vydatné snídaňové vydání určitě přijde všem vhod. Pan Cuketka a jeho věrné snídaňové duo se spolu vypravili na snídani do Tonino Lamborghini Pastacaffé, což je jeden z mnoha pražských podniků skupiny Ambiente Restaurants Group

Snídaně venku

Zahájit pracovní či lenošivý den snídaní mimo domov bylo v českém prostředí po dlouhá léta poněkud netypické. Většina Čechů, totiž strašně ráda vstává ve čtyři, v pět nebo v šest tak, aby mohli hezky za běhu vychutnat těch několik gumových soust a řádně otestovat těsnost svých svěračů. Toto se pomalu mění – přicházejí osvícení zaměstnavatelé, rebelující zaměstanci, studenti, byznysmeni a vůbec veškerá ta havěť, která ráda snídá venku!

Najít slušný podnik, ve kterém dostanete snídani na úrovni a za rozumnou cenu, to je panečku úkol. Přesto se však občas vyskytnou příjemná překvapení ,) Moje pondělní snídaně měla charakter neformální, lenošivý a trošku i svátečí, proto jsem vytipoval trošku více fancy podnik Pastacaffé ve Vodičkově ulici.

Koncept a prostředí

Pastacaffé je, jak napovídá samotný název, hybrid kavárny a italské restaurace. Víceméně neformální prostředí, dokreslené živějším a veselejším designem má vzbuzovat dojem místa, kde můžete kdykoliv během dne skočit na svačinku či lehčí oběd, dát si kávu, nebo se na místě s někým setkat u sklenky. Např. s autentickým exemplářem pražského byznysmena (=nahlas telefonující neurvalec v obleku), kterých bylo v podniku dostatek.

Interiér je členěný do jedné obdelníkové nudle – u oken menší stolky a židle (s výhledem do Vodičkovy ulice), naproti potom jeden velký dlouhý barový pult, za který můžete pozorovat kromě přípravy nápojů i přípravu některých jídel (nechybí ohnivé efekty, přemety s palačinkami a jiná čísla).

Členění na mě působilo chaoticky a trošku stísněně – když jste chtěli někam projít, pořád jste vráželi do židliček nebo do personálu. Vybavení interiéru malinko ušmudlané – sem tam odlepený rožek, šmouhy, ohmatané jídelní lístky atp. Spousta malých detailů, která ve mě vzbuzovala dojem, že by to tam potřebovalo obměnu interiéru nebo alespoň pořádný úklid. Overall nemám vážné výhrady, vzledem k zvolenému konceptu podniku je interiér přiměřený (vzhledem k cenové hladině ale nepřiměřený).

Toalety na jedničku – vše bylo na svém místě, 100% hygiena a pořádek.

Nabídka

Kompletní jídelní, nápojovývinný lístek je on-line, takže neváhejte – vše si můžete do detailu prostudovat včetně cenových relací. V nabídce dominuje italská kuchyně – najdete tam snídaně, předkrmy, saláty, různé druhy sendvičů, těstoviny a dezerty. Vše odpovídá konceptu, tj. nic seriozního/těžkého, pouze rychlá lehká jídla na snídani, svačinu nebo krátký oběd. Konec plkání, pojďme to omrknou naživo!

K pití jsme si dali černý čaj s citrónem (48,– Kč), neperlivou vodu Aquila (36,– Kč) a čerstvě vymačkanou pomerančovou a jablečnou šťávu (á 79,– Kč). Na obrázku vidíte kitschi servis pomerančové štávy – pěkné, čerstvé, osvěžující. Podobně vypadala i šťáva jablková.

Na titulce pak máte Caffè latte cioccolata (64,– Kč), tady potom standardní Caffè latte (58,– Kč). Značku Tonio Lamborghini kvituji s povděkem a ani tady nezklamala. (Z)latíčka byla perfektní, mléčná pěna neprůstřelná (dalo by se na ní ustlat), k tomu nahřáté velké šálky a bonusový keksík. ňíkám – o.k.!

Následují moje svérázně aranžovaná vejce do skla s parmezánem (84,– Kč), která neměla chybu. Žloutky krásně nahniličko, bílky ani ne gumové ani ne rozplizlé, zkrátka přesně mezi. Jediná výtka jde k servisu. Nápad pužít vinnou sklenku je sice efektní, ale skýtá nebezpečí, že se při nakládání porce celá sklenička upatlá. Jak vidíte sami, zrovna se to zadařilo :/

Samá vydatná jídla jsme si dali. Tady fotogenická vaječná omeleta s houbami a cibulí (85,– Kč), na kterou jsem neslyšel žádnou stížnost a zmizela beze zbytku. Jak vidíte sami ani snítka či lísteček, natož plátek zeleniny. Tomu říkám minimalistický servis.

Podobně jsou na tom i klasická pečená vejce se šunkou a sýrem (89,– Kč). Chuťově v normě, ale ta úprava! Pěkněji by to zvládl snad i desetiletý vnouček instruovaný svou nahluchlou babičkou! :/ Ke třem omeletám nám přinesli jednu objednanou ošatku s dostatkem pečiva (celozrnné, bageta) za 20,– Kč, k tomu jeden neobjednaný kalíšek s máslem za 15,– Kč.

Vyzkoušeli jsme i inzerovanou novinku v menu – opečené tramezzini s medem a cukrem (64,– Kč). Tramezzini jsou sendviče s různou náplní z velice tenkého bílého toastového chleba s odkrojenou kůrkou. V této verzi to byl zřejmě bílý toastový chleba vymáchaný ve vajíčku, opečený, zalitý medem a posypaný cukrem. Tramezzini se jim povedlo naštelovat velice atraktivně a myslím, že i ta receptura by stála za hřích. Mňamka, na kterou už nevyšlo místo!

Nově jsem provedl i svou oblíbenou „cuketkovu funky objednávku“, což se rovná objednání jakékoliv alespoň trochu obskurní, či alespoň provokující položky z menu a poté pobavenému pozorování, jak se obsluha s objednávkou vyrovná. Vzhledem k charakteru naší snídaně jsem vybral Carl Jung nealkoholické šumivé víno (295,– Kč), na které jsem byl „opravdicky“ zvědavý. Bohužel „cuketkova funky objednávka“ byla zacílena naprosto přesně (tj. na komoru) a obsluha si na ní překrásně vyrazila svůj pěstěný chrup.

Nejdříve nám bylo oznámeno, že víno není nechlazené a bylo nám nabídnuto odložení o cca 10 minut, což nám vůbec nevadilo a souhlasili jsme. Obsluhu jsem ujistil, že si přejeme celou lahev. Po cca 15–20 minutách nám obsluha servírovala tři sklenky rozlévaného a neobjednaného (šumivého) vína ve sklenkách (á 69,– Kč), s tím, že budeme muset ještě chvilku vyčkat. Já jsem to mylně pochopil jako kompentaci zdarma za čekání, ale mýlil jsem se. Donesené víno připomínalo autentický jablečný mošt, naprosto, ale naprosto bez bublinek. Na můj údiv mi bylo sdělen, že to „nealkoholické namá tolik bublinek“ :) No musíte uznat, že už v té chvíli jsem se docela slušně bavil…

Za nedlouho následovala i naše vysněná lahev s nealko bublajícím potěšením. Malinké intermezzo ještě obstarala trojice skleniček roztříštivších se pod našima nohama (to asi abychom měli štěstí), ale nakonec jsme se přeci jen dočkali. Nealkoholický Carl Jung docela ujde. Přinejmenším je docela zábavný a navzdory tvrzení obsluhy perlí velice razzzantně. Chuťově je to opravdu takový perlivý jablkový mošt pro děti, což přesně pokrylo naše potřeby :)))

Obsluha a servis

Viz výše. Rychle reagující a pozorná, avšak nesoustředěná a chaotická. Nesrovnalosti v objednaném a přineseném. Zkouší „oblbovat“ hosty. Nepočítám slečnu, která se nás ujala na prvních pět minut, ta byla pouze standardně česky netečná a nestačila se výrazněji projevit.

Závěr

Myslím, že dnes si závěr poskládá velmi dobře každý sám. Z výše uvedených informací a z celkové útraty (cca 1300,– Kč pro tři osoby) mi z toho vychází pět cuketek z desíti. Pro příště mám tisíc a jeden jiných nápadů, kde si dát snídani.

Máte s Pastacaffé/Ambiente zkušenosti? Snídate venku, chodíte na brunche? Kampak chodíte? Napište mi komentář, budu rád .)

Reklama

Komentáře

No budu asi za konzervativního, ale Café Louvre ještě nic nezastínilo. Na Vinohradech je příjemný Zanzibar a nepříjemné Retro – to by se mohlo blížit shora uvedenému – velká slova, malé činy. Jo a v Internacionálu je za 400/osoba standardní hotelová snídaně, ale je to standardní hotelová snídaně :-) – žádné zážitky kromě sledování hostů…

vfb

A zapomněl jsem – třikrát hurá za návrat recenzí…

vfb

Hm, nebyla ta snídaně trochu mondénní? Tomuhle bych říkal spíš brunch…
Jinak všechna čest, utratit za snídani pro tři lidi 1300 korun, to by se mi nepodařilo ani ve Švýcarsku nebo v západní Evropě.

Zdravim,
u recenzi podniku bych velmi ocenil take nejakou tu fotecku z interieru a hlavne z exterieru – chodil jsem Vodickovou 3 roky do prace a ted si poradne nemuzu uvedomit, ktery podnik je zde popisovan – pricemz zevnejsi fotka by vse ujasnila a hlavne by tak snadno kolemjdouci cuketkovi ctenari podnik poznali :)

GK:

good for you. káva byla opravdu dobrá. jakmile, ale ze mě někdo začne dělat idiota (ještě navíc za mé peníze), jde kafíčko stranou…

vfb:

zrovna minulý týden jsem v Café Louvre byl v té jejich nově otevřené části (hned v prvním patře), kde je mimochodem hned celá polovina podniku věnována uživatelům wifi (velké kulaté pracovní stoly). obsluha ukazovala naprosto ukázkový přístup, špičkový servis, zážitek.

dostal mě servis čajů Eilles – vypadá jako jedna velká aparatura. ale vroubky se tam taky najdou – v Café Louvre už delší dobu nabízejí naprosto tragickou napodobeninu Tiramisu, jednou se jim povedo mi přinést i zkyslou variantu. nechápu proč to dělají. jinak ale uznávám, že udržují velice příjemný sdandard a většinou jde všechno jak má.

recenze budou teď zase přibývat, mám spouuuuustu tipů k prozkoumání… ,)

kocour:

no jak vidíte utratit se ty peníze dají velice snadno, stačí zajít do Pastacaffé… a ano, bylo to trošku brančovité!

Petr Vaclavek:

fotky interiéru já nikdy moc nedělám, podle mě to přínáší jistý diskomfot okolním hostům a vyžadovat od každého hosta souhlas k focení to je zase diskomfort pro mne.

áále :) na fotky interiéru máte v článku odkaz – je tam nacvakaný ze všech stran. z venčí by z toho nyní bohužel moc nebylo, podnik zastiňuje z větší části lešení. přidávám alespoň odkaz na přesné umístění:

http://www.firmy.cz/detail/616951-pastacaffe-tonino-lamborghini-praha-nove-mesto.html

Tak k tomu Louvru – tam chodím opravdu jen na snídani, která celkem ujde – ale žádný zázrak + kávu, ke které vpodstatě taky nemám výhrady. Jednou jsem tam ale zašla na oběd – a říkám vám – už nïkdy více! Špenátová roláda se zeleninou se na talíři objevila ve formě listového závinu se špenátem – možná dokonce koupená narohu Tesca – ale hlavně byla ohřívaná v mikrovlnce – tudíž byla dost zvlhlá. Zelenina byla nepoživatelná, stará rajčata – napůl nahnilá, zkyslá kukuřice, zelí mělo železitý podtón….No děs
S obsluhou v Ambiente jsem byla vždy spokojena pouze v Celetné – tam si asi schovávají všechny „profesionály“ :-). Obsluha servírovanému rozumí, poradí, doporučí, postará se…Delší čekání = pozornost na účet podniku, a když jsem jim jednou vytkla, že těstoviny s lanýži kolem těch lanýžů jen prošly a zamávaly, přišel za mnou samotný vedoucí restaurace s omluvou a příslibem zavedení nové receptury, prý kvůli tomu jeli i do Itálie, protože si byli sami vědomi toho, že to 100% není…ať už je to pravda, či ne, snaží se, jsou pozorní a servis je opravdu na profesionální úrovni (např. pokrm sami zaklošují, pokud jste v momentě přinesení objednávky na toaletě :-)). A za ty nepovedené lanýže jsem dostala svůj nejoblíbenější dezert zdarma :-)

Kristýna:

ooops. no to jsou mi zkušenosti. odpovídá to mému nakyslému tiramisu…

s tím ambi a celetnou je to pěkný postřeh. já jsem napočítal celkem 9 ambi restaurací. jistě ten koncept i menu je velice pěkně promyšleno, co asi bude problém je udržet standard a tvrdou linii ve všech pobočkách. obzvlášť pokud musí pracovat s českým personálem.

story s lanýži je ukázková. je sice pěkné, že následuje přiměřená kompenzace, ale já pořád nechápu proč když ví, že dělají chybu, tak to stále v menu nechávají a zkoušejí to na nové a nové hosty. to mi přijde jako typicky český přístup – „necháme to tam, však kdyby na to někdo přišel, tak se ozve… a většina na to stejně nepřijde….“

každý přece nejde do restaurace s encyklopedickými znalosti o tom jak má, která položka z menu vypadat a jak má být podávána. to se očekává od druhé strany přeci. obrácená logika a vyčůranost. (teď jsem nemluvím o Ambi, tyhle věci platí i na spoustu dalších podniků)

Cuketko, prima je Café Savoy, patri to take do Ambiente Group. Chystam se na brunch do Mariottu, pry patri mezi nejlepsi v Praze. Nechcete se pridat?

Naprosto souhlasím…Nejhorší na tom je, že já jsem to prostě i tak trochu čekala, ale zase jsem v téhle pobočce nebyla nikdy vyloženě nespokojena, tak jsem do nich šla a ejhle, bohužel se mé obavy nyplnily….Myslíte, že už konečně budeme někdy dokonale spokojeni? Třeba jsem moc náročná… :-)

fandor:

Savoy vypdá moc pěkně, eventuélní návštěvu bych už ale vykonal „ve střehu“ .) brunche v pražských hotelích mi už pomalu lezou krkem, jak jsou v poslední dbě IN a FREE a COOL – takže nezbývá než je někdy zkusit. má Marriot nějakou prezentaci?

Kristýna:

já třeba nemám vůbec problém být spokojený, naposledy to šlo u recenze T.G.I. Friday’s, tam se jim povedlo opravdu mě potěšit + další místa, která jsem zde ani nepublikoval… :)

vzkaz všem:

buďte nároční! jedině tak dostanete za své peníze to, co vám náleží.

celkem by mě ta další místa zajímala…mohu přidat pár kontaktů…jasně, přeháním, taky už jsem byla hodně spokojena, ale abych slastí přivírala u stolu oči…to se mi zatím v ČR nepodařilo. :-)

Byl jsem v Savoyi na snidani, bylo to prijemne, vyzdvihl bych prave kvality obsluhy (byt jsem hoch z venkova a jiste ne takovy znalec jako pan C.). Dal jsem si anglickou snidani, bylo to chutne, k obsluze jsem nemel vyhrady. Pri odchodu jsem dostal vytisk Lidovek na cestu jako pozornost (v sobotu potesi dvojnasob).

Se Savoyi jsou velmi spokojeni i moji pratele, zkratka je to podnik, ktery se Ambiente povedl (stejne tak jako Brasilero).

Mimochodem, Cuketko, desne tajny tip na prima kavarnu – Cafe Lemon (http://www.lemoncafe.cz/), je to na P6 v miste, kde by nikdo neco podobneho necekal. Maji tam uchvatne domaci dorty a zakusky, nejake snacky (mym favoritem je kureci steak se zeleninou, salsou a cesnekovou bagetou). Snidane tam nedelaj, zato maji 2mbit wifi zdarma :)

K brunchi – spetl jsem se, chtel jsem napsat, ze nejlepsi brunch je udajne v Movenpicku na Smichove (kdo se ma v tech hotelovych chainech, sakra, vyznat?). Web maji mizerny – http://www.moevenpick-hotels.com/hotels/Prague/restBar/Moevenpick+Restaurant.htm
Vstup je ~700czk
Dobrej a levnejsi brunch je k mani pry take ve Fraktalu (http://www.fraktalbar.cz/food.asp#go5)
Docela bych mel chut udelat test prazskych brunch places :)

fandor: na nedělní brunch by mě nikdo nedostal poté, co jsem si přečetla Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina. Mimochodem – úžasná kniha pro všechny návštěvníky restaurací.

Prdlajs Důvěrnosti…ještě lepší (famozní) je jeho druhá kniha „Šéfkuchař na cestách“ – ZHLTNETE během pár hodin :-)

Asi se k tématu nepřidám, v našem okresním městečku na východě republiky myslím neexistuje restaurace, kde by otvírali dříve než v 10 hodin :-) .. možná by se našly výjimky, ale pracovní doba zase většině lidí začíná mnohem mnohem dřív než v Praze.. takže k nám tahle krásná snídaňová móda asi hned tak nedorazí. Bohužel ani ta cenová úroveň by se tu nehodila :-)

palačinkové video je fakt parádní – díky za pousmání *

Jak si ctu diskuzi nachazim zde znova a znova podniky, ktere mi byly jiz drive doporuceny… coz napovida o jejich mozne OPRAVDOVE kvalite:)

Muj osobni recenzentni list je nasledujici:

Lemoncafe
Fractal bar
Savoy

Snad si tam s panem Cuketkou vzajemne nedrcneme do „fotosklicek“:))

GK:

no, ty mi to tady všechno vyjíš!!!

na lemon nesahat, ten je v mém sousedství :) už jsme provedl oťukávačku bez foto a zatím prošel… zase ale na druhou stranu, dvě recenze v krátkém časovém intervalu z různého pohledu budou velice zajímavé!

Kristýna:

některá místa se zde budou průběžně objevovat, některá se zde neobjeví asi nikdy. to že je mám rád má většinou nějaké osobní důvody a většině lidí byse tam určitě nelíbilo (a když joi tak by to tam zaplnili, vyjedli a kam já bych pak chodil??? :))))

fandor:

děkuji za shrnutí, k těm brunchům jsem právě chtěl ten Moevenpick přihodit, mají za sebou už delší tradici a jejich brunche mají úspěch.

za Lemon&Fractal děkuji, oba tady už byli doporučováni opakovaně! .) díky!

ad Anthony Bourdain:
na obě knížky slyším samou chválu .) ani nevím – existuje už české vydání? i když ano, jaké vydání byste doporučili (orgiinálxčeské)? prosimprosim

Orange:

je to určitě škoda. ceny tohoto podníku patří spíše do toho vyššího percentilu. snídaně jsou většinou jedny z nejlevnějších položek v menu a jsou myslím vhodné skoro pro každý podnik (hlavně ale kavárny). největší problém asi bude s tím naším životním rytmem….

(všichni co žili alespň chvíli v Portugalsku, Španělsku nebo v Itálii nechť zatlačí slzu :)

Lucie:

není zač, je to efektní :) (btw: ta technika, kterou je to video vyrobeno se jmenuje stop-motion animation)

Ještě když jsme s (tehdy budoucím) manželem spolu tajně chodili, setkávali jsme se ráno u snídaně v nejrůznějších pražských podnicích. Tehdy bývaly nejlepší snídaně v hotelech, bufetové a se spoustou zásadních nedostatků. Ale ten pocit pohody, že se nám někdo postará o ranní kávu a zcela nezbytný přísun kalorií, ten cítím ještě teď. S romantikou to nemělo nic společného, snídaně mimo domov prostě miluju.

Kdybych dnes po cestě do práce potkávala aspoň ucházející zařízení, kde si můžu dát dobrou snídani, nic by mě nepřinutilo k tomu, abych doma mezi kávou a make-upem shltla aspoň jogurt. Bohužel žádný takový azyl nepotkávám, ostatně mám problém si koupit byť jen kvalitní a dobré pečivo. A to si nemyslím, že bych byla přehnaně náročná.

Velké díky Cuketkovi za poutavou recenzi.

Florentyna:

jj, posnídat s někým blízkým jen tak někde ve měste, to je pro mne „special treatment“ číslo jedna :)

já si myslím, že ty místečka pomalu vypučí. stejně tak mi chybí místa pro slupnutí dvojky červeného a nějaké pkantní mňamky po práci, na cestu domů. zbavit se stresu, uvolnit se. (tím místem nemyslím ani bufet, ani fast food, ani hospodu; spíše něco jako snack/bar na úrovni)

vavrovka:

WOW! perfektní tip! děkuji moc! o tomhle jsem definitivně nevěděl a chodím kolem toho docela často!

Cuketko, Cuketko, takový máš krásný blog a neumíš si zadat do vyhledávače /třeba Seznam/ heslo Důvěrnosti z kuchyně a kouknout se na Další nalezené zboží?
Teď nedávno vyšel dotisk a myslím, že ve většině velkých knihkupectví je k sehnání. Ta druhá kniha taky /musím si jí okamžitě koupit/. Překlad je jen jeden.
Jinak bych řekla, že pro Tebe je to přímo povinnost si to koupit, budeš nadšen.

Jo a ještě dodatek – český překlad se čte dobře /akorát jsem nevěděla, že V-krouhač je mandolína, ale to je spíš můj nedostatek/. Anglicky se sice domluvím, ale na požitek z čtení v angličtině to není.

Cuketka: Obě knihy jsou na trhu v českém vydání…já je četla v češtině – v angličtině bych si na nich asi tolik nesmlsla (pouze však z důvodů mých jazykových schopností :-)
JInak doporučuji samozřejmě obě a postupně (i když na sebe nijak nenavazují)….ale druhé vydání je naprosto úchvatné…až začnete s dílem prvním (Důvěrnosti z kuchyně) – nebudete sice věřit, že může být druhý díl ještě lepší, ale je to tak! :-)

PS: K druhému dílu vlastně vznikl i seriál, který jednu dobu u nás vysílala stanice Spectrum – bohužel jsem chytla jen pár dílů, protože se mi nepodařilo proniknout do tajů progamu této stanice….prostě si to ty lumpové dávali kdy chtěli a zřejmě zásadně, když jsem byla v práci…Věřím však, že se s boomem této knihy na tv obrazovky seriál znovu dostane! :-)

Ad snídaně: Ještě bych doporučila kavárnu Kaaba (www.kaaba.cz)…ale vzhledem k tomu, že jsem její bývalý zaměstnanec… :-)

No, každopádně je to stylovka s kvalitní kávou, možností snídaní a spíše snacků během dne :-)

Celkem by mne zajímal cuketkův názor… třeba se na chytne :-)

Romana&Kristýna:

díky za vyčerpávající info, jak jsem jen bez těch dvou knih mohl dosud žít??? já pro ně hned dnes okamžitě běžím…

,)

Kristýna:
s Kaabou souhlasim, slušná káva, příjemné prostředí i obsluha, snacky co neurazí – celkově příjemné, domácké a levné :-)

Tipy na pražské kavárny :-)

a) Viva Café Flora – úúúžasné capuccino Illy a ovocný zákusek se zakysanou smetanou :-), čaje Harney & Sons s cukrkandlem
(fotky: http://www.nabyteknamiru.com/cafe_viva.php)

b) Krásný ztráty http://www.krasnyztraty.cz/ – nejčerstvější medovník z celé Prahy, zajímavé prostředí a dobrá obsluha

c) Medúza http://www.meduza.cz/ – vynikající desert máčenka a široká nabídka věcí k zakousnutí

d) Strop Café http://www.strop.cz/ – super saláty a toasty, celebrity z Českého rozhlasu všude kolem

e) Kaaba Vinohrady http://www.kaaba.cz/ – gurmet kávy, alternativní dezerty, čaje Harney & Sons

f) Kavárna Zanzibar http://www.kavarnazanzibar.cz/ – gurmet kávy JJ Darboven, čepovaný alkoholický cider, přiměřená nabídka jídel, slabší nabídka dezertů

g) Café Chef (na náměstí pod žižkovským vysílačem) – dobrá videňská káva, úžasný mrkvový a lanýžový dort

h) Café Louvre http://www.cafelouvre.cz/ – fantastická vídeňská káva a sacher dort, dobré ceny poledního menu

i) Café Lucerna http://www.lucerna.cz/restaurace.php – velmi dobrá Lavazza, slabší nabídka zákusků a kromě výhledu do pasáže nepěkné prostředí

Jinak z dalších produktů bych doporučoval otestovat zmrzliny Haagen Dazs (cukrárnička na Nerudovce nebo z mrazáku v Delvitě, dokud je nepřebere Billa :-).

WOW!!!

co dodat??? veliké díky, právě jsem dostal nový zásobník do cuketkova recenzentského kavárenského samopalu!

:)

To 8. Kristýna . Naprostý nesouhlas! Prometl jsem kromě zmíněné Vodičkové všechna Ambiente, (obzvláště v Mánesce jsem jak doma), a s obsluhou jsem spokojen velmi nadprůměrně!

Možná už zde někdo zmínil, ale pro snídani, sobotní brunch i jiná denní jídla doporučuji:
UNIVERSAL, V Jirchářích 6, Praha 1

Jeste jeden tip na snidani – Caffe Vescovi na Ujezde – malinky podnik, pult a par barovych stolku + v lete lavicka venku ale maji vyborne pecivo, salaty a kava je taky fajn…a hlavne je tam prijemna, rodinna atmosfera a ceny v pohode (na lokalitu uplne)

ghostdog:

tak buď jsem tam už byl a zapomněl na to, nebo kolem toho jen chodím, protože mi to přijde povědomé (ta lavička minimálně). díky za tip!

Dneska jsme byli v recenzovaném podniku na Café Latté s příchutěmi a vážně paráda :-). Lepší latté v Praze určitě není…

caffe vescovi újezd děkuje za doporučení ghostdogovi …. snažíme se seč můžeme … přijďte posedět nebo postát … :-)

Pastacaffé bývávalo bezva, ale přestali jsme tam chodit. Vlezlá obsluha, která se každých 5 minut přijde zeptat co si ještě dáte,
ačkoliv je před vámi talíř nesnědeného jídla. Za ty peníze to nestojí. Škoda

Komentáře jsou uzavřeny.