Super Size Me, Super Špek Me a McDonald’s

Nenechte si ujít 2 roky starý film, který se konečně doškobrtal do českých kinosálů. Ukázky z filmu najdete na oficiálním webu nebo na české mutaci

Pro ty z vás, kteří neví o co jde: film Super Size Me je dokument pana Morgana Spurlocka, který se zařekl, že se bude celý jeden měsíc stravovat v nejrozšířenější síti rychlého občerstvení a to 3x denně. V průběhu pokusu se bude točit na kameru a chodit k doktorovi, který má za cíl monitorovat jeho zdravotní stav.

Výsledek? Někdy vtipná a výstižná, místy trapná protifastfoodová agitka. Nepěkné svědectví o stravování „západní“ civilizace :/ Podrobnější recenzování nechám povolanějším např. ze serveru Filmpub, Dokina nebo Britské Listy. Nicméně pan Cuketka dává sedm cuktek z desíti ;)

Docela ftipný je obranný web McDonald’s, kde na vás zaútočí hranolkové argumenty druhé strany.

Za pozornost stojí také „originální“ český projekt Super Špek Me sledující následky typicky české stravy na statného dobrovolníka ;) Asistují Lukáš Polert, Reflex EX, Atlas a odborníci.

McDonald’s je pro někoho krystalické zlo, pro mě představuje vykutálený dar pana Raye Kroce (američana českého původu) celému světu ;) Kromě toho si i po shlédnutí filmu, do „mekáče“ rád zajdu. A to i navzdory tomu, že jsem členem Slow Food a kupuju si „BIOchleba“.

Článek zakončím citátem samotného zakladatele McDonald’s: „We’re not in the hamburger business, we’re in show business.“

Příště si povíme o filmu, který vyvolal kontroverzi mezi francozskými vinaři – Mondovino(IMDB).

Reklama

Komentáře

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)