Scuknuté odrobinky

V mezičase od jedné blbinky k druhé. S cuklou polosundanou a s dobrou náladou. To jsou první letošní odrobinky… ;)

  • Czech Food Cup
odrobinky_cfc_2010

Projekt Czech Specials se letos dostane do své druhé fáze, ve které se zapojené restaurace utkají v přípravě regionálních specialit v soutěži Czech Food Cup. Co region, to jedna regionální specialita. První kolo bude v Praze 6. února v rámci veletrhu Top Gastro. Pražské restaurace s nálepkou Czech Specials budou vařit svíčkovou.

  • Jedno černobílé, prosím!

Jsem si jistý, že Česku existují tisíce pravidelných konzumentů espressa, kteří ho ještě nikdy neochutnali v jeho pravé podobě. Toto video bych rád věnoval všem cukříkům a smetánkám, co v Česku padly za vlast a za správnou extrakci… ;) Pusťte si i další díl série – Syphon. Ani nedutám.

  • Lucky Luke

Doporučená čučba pro milovníky Vietnamu a jeho kuchyně – australská televizní série Luke Nguyen's Vietnam. Mladý kuchař Luke projíždí Vietnam křížem krážem a představuje jeho suroviny, postupy a tradiční receptury. Pořad vyniká neuvěřitelně bezprostřední interakcí s prostředím. Roztomilý Luke totiž vaří přímo na ulici, v poli nebo na lodi – podle toho, kde se zrovna nachází. Podívejte se na video-recepty z pořadu. Nádhera! ;)

  • Mozkový vývar

A ještě jedno video posvícení! Úžasný nový svět podle KFC. Škoda jen, že neukázali, jak se mají kuřátka, co jdou do pytlíků s marinádou… (via Fast Food Žurnál)

  • Z čeho vaří?

Víte, že se na to, z čeho vaří přední české restaurace, píšou i diplomky? Jo. Píšou! Krátké shrnutí diplomové práce na toto téma a zkušenosti z rozhovorů s šéfkuchaři najdete v článku její autorky Zuzky Gerykové – Hovory o dobře krmeném pašíkovi. Doporučuji.

  • Scuk!

Možná už jste si všimli nové položky v cuketím menu s názvem SCUK.CZ. Je to můj nový projekt pro rok 2010. O čem a pro koho bude? To se dozvíte až v průběhu února. Postupné odhalování („chlup by chlup“) ale můžete sledovat už teď na Facebooku a na Twitteru! ;)

Reklama

Komentáře

Vypadá to pane Cuketko, na zajímavý projekt:)
Uvidím co bude následovat…
Mnoho zdaru…

krasny espresso video, preposilam dal zamestnancum presneji neurcene kavarny, kterejm clovek co jim serizuje espresso masinu tvrdil, ze to ma na jedno kafe protekat 2minuty, to je pak konecna kdyz tohle rekne nekdo kdo se v tom ma vyznat…

Vyborne, ted jeste vedet, kde takovou kavu ochutnat v Brne, abych mel s cim porovnavat. Prozatim jsem nenarazil na kavarnu, ktera by mela dobou kavu a servis. Mozna Vas novy projekt pomuze, uvidime ;)

Což takhle udělat scuk na brošení nožů a kuch'nské nože vůbec :)

3: to zni skvele, pod podminkou, ze tam bude nekdo, kdo mi ukaze jak spravne brousit :-)

Ti ukážu jak brousím nůž já :) Mě to stačí …

Ta videa od Intelligentsia moooc dobrá. Nevíte někdo, jak se to točilo? Mám podezření na snímání nějakou DSLR místo „klasické“ videokamery.
2: Dakone, míst v Brně, kde je dobré espresso, je už docela dost. Jen namátkou – Tungsram, Mezzanine, Coffee club. Stačí hledat a najít si tu svou kavárnu. ;o)

6: k diskuzi pod videem na vimeo o tom pisou: „Hey Guys – A gear breakdown for those who've been asking: Canon 5D Mk2
Lenses: Zeiss 50mm, Canon EF 24mm L & Canon EF 24–70mm
Misc: SmallHD mini monitor, Sennheiser mics plugged into a Canon XHA1 for sound (no image used.)“

Podíval jsem se na ten scuk.cz a zrovna tam byla úvodní věta z mého prosincového tématu týkajícího se restaurací nedaleko Anděla http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… Při příští návštěvě se otázka změnila. Takže zvědavost spolehlivě probuzena. E-mail jsem už zanechal.

10: JJ, ty otázky z fóra se tam pořád mění. Taky jsem na tenhle projekt strašně zvědavej a doufám, že se povede.

K Vietnamske kuchyni: pokud se budete chtit trochu lepe orientovat pri nakupu surovin na trznici, muze vam byt napomocny tento odkaz:
http://bepviet.tym.cz/index.html
Nektere udaje nejsou zrovna 100%, obsahove to taky neni zadny velky zazrak, ale urcite se ceni kazda snaha s cilem priblizit Vietnamskou kuchyni.

A jeste k nova Vietnamska fast food v Karline, na Sokolovske ulici, vcera jsem tam byla a rikali, ze budou nabizet tradicni vietnamske pokrmy v dobe oslav noveho roku, coz bude 14.2.

damy a panove, protoze si nejsem schopen vzpomenout na heslo do fora, tak to prsknu sem – pravdepodobne prvni rip epizody No Reservations, kde Anthony Bourdain navstivil ceskou republiku:

Moc se omlouvám, ale přímý link na download tady nemůžu volně nechat. Díky za pochopení. pan C ;)

14. Kristy
Dobrý odkaz, zkusila jsem na obrázcích trochu rozpoznat, co jsem to viděla v SAPA tržnici, a leccos jsem našla. Sice je tam občas chybka, ale pro orientaci je to dobré.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)