Nakupujeme suroviny pro risotto


Četba Italské Kuchařky ze včerejška ve mně zapustila několik chuťotvorných kořínků. Jedním z nich je i idea vypilovat moje risotto, dle nových poznatků k dokonalosti ;)

Nechci nechat nic náhodě a tak jsem začal pečlivě shánět suroviny na moje oblíbené risotto s hřiby (Risotto ai Funghi). Základem risotta je tato trojkombinace kvalitní italská rýže typu arborio, sušené hřiby a parmezán. Sušené hřiby mám naštěstí ještě uloženy z léta a to z vlastní houbařské produkce ;) Rýži arborio používám cca 1-2 roky od té doby, kdy jsem na ni narazil v Bille. Jedná se o rýži arborio od firmy Riso Scotti speciálně určenou pro risotto (srandovně baculatá zrnka s vysokým obsahem škrobu a charakteristickou chutí). Cena se mi bohužel vypařila, ale v Bille stojí cca 40-50,- Kč.

A parmezán? Pravý čerstvý Parmigiano-reggiano v celku? Pro ten se vypravím tento týden do prodejny ReGOURMET a do prodejny v Perlovce, jejíž název jsem zapomněl. Porovnání kvality prodeje parmezánu a výsledky nákupu přinesu ješte tento týden ;) Pokud se mi poštěstí vemu i nějaký levný strouhaný „parmezán“ pro porovnání.

Doplněno: koukněte se na tyhle recepty ;p

Reklama

Komentáře

Přeji dobrý den pane Cuketko. Ta cena za Arborio je docela vysoká. Já dovážím (v malém, neboť provozuji malý internetový obchůdek převážně zaměřený na bezlepkovou dietu) tuto rýži z Itálie přímo od výrobce a prodávám jí za cenu 29,- Kč. Mám ráda italskou kuchyni. Obchod v Perlovce znám, ale zdá se mi dost předražený. Ale do té druhé se zkusím zítra mrknout. Jinak jsem našla také výbornou italskou zmrzlinu v centru poblíž Národního divadla. Provozují ji přímo Italové a dávají poctivé porce jako v Itálii. Né žádné pidi kopečky. Jinak Vaše stránky jsou super. Nevím nevím v kolik dneska půjdu spát. :-)

Ahoj Jano :)

moc děkuji za tipy a postřehy, klidně sem hoďte odkaz na svůj internetový obchod, rád bych se na to mrknul :) kvalitních italských surovin za dobré ceny totiž není nikdy dost. jinak v poslední době mě obchod v Perlovce docela nakrkává, ty ceny jsou dost šílené, ale má to jedinou výhodu – je to tam pěkně na hromádce a hezky po ruce. takže já vždy když jdu kolem tak nastčím tam nos a peněženka zapláče :)

Po neúspěchu v Bille jsem se zcela náhodou vydal do kauflantu, kde jsem pořídil 0,5 kg rýže Arborio za 29 korunek…

Dobrý den či večer paní Jano,
narazil jsem na vaší informaci ohledně e-shopu pro BLD. Bylo by možné znát jeho adresu neboli odkaz?

Děkuji

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)