Florencie RSS

Štítky: ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte někdo jídelní tipy, které musím nutně absolvovat a co je potřeba nakoupit a přivézt za každou cenu? ;) Jsem jedno ucho!

  2. Ach jo,Florencie je moc krásný město. Bohužel v den kdy jsme tam byli bylo nabité k prasknutí,a jít do restaurace bylo nemyslitelné.(co se to se mnou dělo??)
    Ale mám matnou vzpomínku na to,že na Kupeckém(snad,kou­sek od chrámu) mostě byly krásné krámky s jídlem,ale ruku do ohně za to nedám. Zkuste to! :-)

  3. Jedli jsme u přiženěných příbuzných (velmi dobře a štědře); to se vám třeba nepovede, ale zato vás v tuto roční dobu nepoštípou zanzare!

  4. Poradím jenom hlavní tržnici – Mercato centrale (di San Lorenzo), Via dell'Ariento . Kousek od dómu. Je to největší trh ve Florencii, otevřeno od brzkého rána cca. do 2 a dá se tam sehnat snad úplně všechno. Můžu půjčit mapu města a průvodce po Toskánsku, ev. celou Itálii :)

  5. Rozhodně ochutnat bistecca fiorentina a rozhodně navštívit Mercato centrale. A lístky do galerií si rezervovat předem po netu :-)

  6. Souhlasím s Mercato centrale, ale doporučuji obrnit se proti všudypřítomným žebrajícím. Aspoň v září to tak bylo:-(

  7. ↪ 1 pan Cuketka:
    Bohužel jsem nikdy nemohla zůstat déle něž pár dní, ale doporučila bych Vini e Vecchi Sapori na Via dei Magazzini 3r. Ochutnala jsem vynikající těstoviny plněné sýrem a cuketovými květy, mají také skvělé tiramisu, o čemž svědčí skutečnost, že mi můj přítel polovinu snědl, a to vždycky tvrdil, že mu tiramisu vůbec nechutná… Zamlouvalo se nám i v Tratttorii Il Porcospino, příjemná atmosféra a moc dobré gnocchi.

    Nejlepší steak byl definitivně ve vesnici Panzano (asi 40 min od Florencie) v Officina della Bistecca, kterou vede známý italský řezník Dario Cecchini http://www.solociccia.it. Krásný byl take výlet do Villa San Michele ve Fiesole, bezkonkurenční výhled údolí řeky Arno i kupole a ostatní krásy Florencie, plus výborné, trošku dražší, jídlo http://www.villasanmichele.com/…taurants.jsp .

    Na gelato bych poradila zajít do Gelaterie dei Neri, kde lze ochutnat jak tradiční druhy, tak nevšední příchutě jako třeba chilli čokoláda nebo gorgonzola. Nejlepší obchod s čokoládou, který jsem kdy viděla (minimálně si při vzpomínce na něj nepamatuji, že by to někde bylo lepší), je Vestri http://www.vestri.it/en.html. Blízko něj je perfektní místo se sendviči a olivovými oleji, Oil Shoppe http://oilshoppe.blogspot.com

    Mercato Centrale dvoupatrová tržnice, kde se dá sehnat spousta suvenýrů jako balzamikový ocet, víno, všemožné pochutiny s lanýži, ovšem nejlepší je jídlo, čerstvé těstoviny, masa, sýry, ryby, ovoce, zelenina vysoké kvality za slušnou cenu, navíc se dá všechno ochutnat…

    Perfektní koncept je také http://www.homefood.it, kdy se dá zajít na večeři k někomu domu, ale nevím, jestli v době, kdy budete ve Florencii, někdo vaří.. A pak bych určitě absolvovala nějaký kurz vaření, je jich nespočet, my zkusili Giglio cooking school s Marcellou a můžu říct, že šlo o jeden z nej zážitků vůbec. Nejdřiv jsme navařili čtyřchodové menu, pak jsme si sedli, všechno pomalu snědli, popíjeli u toho víno a povídali o všem možném. http://www.gigliocooking.com

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.