byla dynova polivka, zdroj farma srbsko, zamrazeno na podzim
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Pojídání dýní jsem opravdu nikdy nepochopil :-) to bude asi můj celoživotní úděl. Já dnes chystám slepici v nudlích a k tomu domácí kyselé okurky. Rodinný recept (alespoň si to myslím :-).
-
michale:) mozna jste nemal tu spravnou..!! treba takovy hokaido kremo- kase ( na zacatek treba napul s bramborem) je k peceny kachne uplne super vec…nebo bucku
-
Hm, dýně hokaido na jakýkoliv způsob! Ale nejvíc je polévka. Mňam! ;-)
Ovšem dnes byla hrachová, s česnekem, bylinkami a kostičkami domácího uzeného. To, když se orestuje, dá polévce fantastickou vůni a chuť. Stejně to dělám i do zelňačky, kde uzené, případně klobásku rychle opeču. Ta dnešní hrachovka byla od maminky.
Výborná, zahřála, zasytila, pohladila. -
Jsem zralá na polévku, ale véča bude nastudeno. Čabajka, salát macedoine, sýr, vínko. Místo polévky se zahřeji Becherovkou ;-)
-
Taktéž jsem nazrála na polévku, a ne jen ledajakou – takže je na stole BORŠČ! ;-)))
-
Kami tleskám! I ta uzená krkovička je krásně zveršovaná!
-
997. Dík:-) – dostala jsem z toho veršování na ten boršč nepředstavitelnou chuť – mít ten pytlík po ruce, hned bych koštla :-)
-
Tessa: no s něčím bych asi začít měl…takže ten bůček jako mezifáze je docela inspirativní…ostatně až letos ve svých 36 jsem ochutnal chřest…a je to děsný :-)
-
Michal: http://www.cuketka.cz/?…
zkuste tohle.. -
Tessa: gratuluji Vám stala jste se právě 1000 přispěvatelkou na tomto vlákně.Jinak díky, jdu studovat.
-
Čerstvý losos z Fresh kšeftu, opečený krátce na oliváči, ochucený solí a troškou citrónu, doplněný pohankovými těstovinami. A jako zákusek švestkový koláč z pekárny hned vedle.
-
Turbopaštika (tj. přímo z mixéru) z kuřecích a kachních jater se slaninou,šalotkou,slivovicí a Barolem DOCG Mantico.A k tomu zbytek Barola DOCG Mantico.Přeji všem krásný a ničím nerušený víkend plný nezdravě dobrého jídla…
-
po dlouhé době polenta :) uvařená, ztuhlá, nakrájená a pap opečená na másle s troškou sýra zapéct. miam ;)
-
s dýní jsem taky měla velkou potíž jménem dýňový kompot, který moje maminka před dvaceti lety vařívala podzim co podzim s hektolitry ananasové tresti, fujtajksl.. ovšem letos na podzim jsem si pokusně střihla hustou dýňovou polívku se smetanou, jejiž žrací potenciál zaskočil i mého rigidně nedýňujícího muže. brzy následovala její asijštější verze s koriandrem a římským kmínem a nedávno dva plechy dýně pečené s bramborami, solí a olejem a pojídané s česnekovým jogurtem a nestydatou chutí. té dýýýně se nevzdááám!
a dneska večer jen tak stručně a jasně čerstvá růžičková kapusta na másle dušená, na talíři sýrem provolone a gorgonzolou zastrouhaná. příští týden si musíme kapustičky zopáknout v nějaké slušivé zapečené úpravě. -
Dýňový kompot, to je nostalgie jako řemen! Mám tu kuchařku, kde mě maminka vzadu ručně uvedla recept. Ocet, cukr, citron, hřebíčky…
Z nějakého důvodu trpěla iluzí, že mi tento ersatz ananas chutnal. -
Jo jo, dýňový kompot, to je taky noční můra mého dětství. Mám pocit, že u babičky v komoře by se ještě nějaký našel, dělávala ho kvanta.
-
Jeden si musí dávat bacha, co kdy pronese. Když jsem si namlouval paní Jednorožcovou, tak jsem své budoucí tchýni nadšeně pochválil její „trifle“, moučník. Pak jsem měl trifle několikrát do měsíce.
Tchýně, jinak zlatá to žena, nikdy nebyla vyjímečná kuchařka a její moučníky byly naprosto spolehlivě z pytlíku. Co já do sebe jako snoubenec tenkrát napral Éček…
-
JJ: :-))))
-
Dnes má kuchtící den manžel. Zahlédla jsem kachní prsa, jablko, kaštany,… Z hrubé soli, bílku a mouky dělá krustu. Tak to bude opět zajímavý oběd. Ale vyhání mne s foťákem z kuchyně :-(
-
No, u nás dnes k snídani čerstvá bagetka s plísňovým sýrem a domácím vinným želé. Oběd zatím jen silná polévka s játrovou zavářkou (vyrobila jsem jí tolik, že jsem odložila dva balíčky na mrazák). Teď bude vejšlap s pejskama do mrazu. Potom karboše s br. kaší. Obědo-véča. Ale ještě předtím dobrá káva a k tomu moučník. Měla jsem doma zbytek italských piškotů a protože se mi nechtělo nic péci, připravila jsem podle receptu dobré kamarádky creme patissiere, ze špajzu vylovila meruňky ve vlastní šťávě a je z toho moc pěkná záležitost. Taková domácká, ale znamenitá. :-)
-
Oběl byl výborný, mám prostě skvělého manžela ;-)
Kachní prsa s bylinkami v solné krustě. S pečeným jablíčkem, kaštany a karamelizovanou šalotkou. K tomu brambory v alobalu pečené v krbu. Na kuk TADY ;-) -
Bali: c' est vraiment incredible,ca!
-
tessa: pourquoi incroyable? Plat du jour ordinaire ;-)
-
já dneska chystám zapékanou polentu s cherry rajčátky, bylinkami a sýrem… můj první pokus polentou, tak jsem zvědavá…
-
pan cuketka mě inspiroval :)
-
Smažený květák, brkaše, česnečka. Čili jako obvykle, žádné peklo. Vzhledem k tomu, že denně (už skoro 20 let) vařím teplé jídlo, o víkendu 2, a mezitím upeču x buchet, připadne mi docela komické to tu uveřejňovat, ale co už. ;-)
-
Aida: jenom zveřejňuj, člověk se aspoň namlsá a vzpomene si, co už třeba dlouho nedělal. Květák bych si dala, a co teprve, kdyby mi ho někdo donesl hotový! :-)
U Bali se taky vaří v jednom kuse a jak ráda si o tom počtu. -
1017.: Náhodou, to bych si dala úplně všechno. Česnečka je potřeba, v těhle mrazecch zahřeje a smažený květák miluju.;-)
1012.: Nádhera, Bali! To musela být bašta.
1015.: to zní dobře! S polentou se dá pěkně kouzlit. :-) -
Drobný dotaz pro pana Cuketku: šlo by posunout tu béžovou lištu vlevo, aby bylo vidět celé pořadové číslo? Diskuze nám přerůstá hranice tohoto fóra! Při překročení další tisícovky se nám už bude obtížně odvolávat na jednotlivé komentáře. :-)