Kam v Praze na dobře připravený chřest? RSS

Štítky: ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Koukám že začala chřestová sezóna a po prvním rozpačitém domácím pokusu přemýšlím, kam bych mohl zajít na kvalitní a profesionálně perfektně připravený chřest (abych si správně našteloval laťku). Víte o nějakém podniku ve kterém ho mají nově na menu?

  2. Když jsme byli o velikonočním víkendu Na Kopci, tak ho měli jako denní speciaitu. A vaří obecně dobře.
    V čem byl Váš pokus rozpačitý?

  3. Tak na našich stránkách jsem s dovolením sestavil chřestovou nabídku partnerských restaurací, třeba Vás nějaká zaujme. http://www.restaurant-guide.cz/…-chrest.html

    Také mi teď někdy přišel newsletter, že jsou chřestové hody v restauraci Prosecco.
    A včera jsem koukal, že i pan Kalina v Noodles má tento týden nabídku chřestových specialit, tuším že obědy.
    Těch podniků ale bude určitě hodně, začíná to být modní.

    Já skoro nejraději koupím svazek a vaříme doma. Udělat z něj polévku nebo jen lehce podušený jako přílohu, či samotný, to jsou celkem jednoduché věci.

  4. ↪ 2 Bivoj: Výsledek byl velmi dřevnatý a chuťově jaksi vůbec nic moc. (Bílý chřest z Kauflandu, z Hostína, jakost I. Umím si představit, že chuť se poškodila čekáním v lednici (den nebo dva), u té dřevnatosti nevím.)

    ↪ 3 FilipV: Per-fekt-ní!

    Děkuji!

  5. ↪ 4 Kahi: ja bych se nebala zkusit neco v Bistru Florentyna.. Tusim, ze maji v obedovem menu – http://bistro.florentyna.cz/…ry-3-5-2011/

    Co se tyka nepovedeneho pokusu doma – oloupal jste ten chrest?

  6. Přidávám se k Myvalovi, u Florentýny chřest mají, a je skvělý!

  7. ↪ 5 Myval: Neoloupal. :-) Myslíte, že by to pomohlo? (Už bez toho byli poměrně hubení…)

  8. ↪ 7 Kahi: Určitě, bílej je potřeba oloupat skoro celej, u zeleného stačí spodek. A dřevnaté konce bez milosti odříznout (dají se ale vyvařit do polévky).

  9. ↪ 7 Kahi: pro začátek asi nej varianta k odpanění – nakoupit chřest na kubáni nebo jiřáku na FT, koupit bílý klidně jen hlavičky (je cca 2× tlustý než v bille), oloupat a pracovat pouze s horní polovinou, která je zaručeně bez vláken.

  10. ↪ 7 Kahi: když se zadaří, tak zítra odpo tu dám super recipé, kde se chřest nevaří ve vodě :)

  11. ↪ 7 Kahi: Urcite by to pomohlo! Ja si myslim, ze neoloupany bily ani nejde jist, ta vlakna jsou desne tuha…
    Delala jsem jednoduchy „recept“ podle Hanky Michopulu – oloupany bily chrest jsem 12 minut delala na paracku a podavala s ancovickovym maslem (zmekle maslo smichame s nasekanymi ancovickami a citronovou stavou), parmezanem a posirovanym vejcem. Bylo to desne dobry! Chrest jsem mela z Kubane.

  12. Musím říct že druhý pokus se zeleným (bohužel opět supermaketovým a dokonce maďarským) dopadl o třídu lépe. To bílé jsem ulomil, spodek ještě trochu ošmidlal, povařil a posmažil a roztál na něm sýr a máslo a dobrota. :-) Děkuji za doporučení, asi jsem byl předtím při čtení toho scuk článku dost nepozorný…

  13. ↪ 12 Kahi: silně oroduju, abys to vzal po cestě z práce přes kubáň nebo jiřák. kvalita se supermárkoš se nedá srovnat ;) dnes jsem si na fotošůt koupil i nějaký zoufalý bílý chřest u vietnamce a fakt – to když člověk oškrabkuje, tak zbyde nula celá prd ;)

  14. ↪ 13 pan Cuketka: Díky, přesně tak jsem to udělal. Vzal jsem to přes Kubáň a mám surovinu na dalších několik pokusů. Výsledky se stále zlepšují… :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.