Co na akci? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Věc se má takto, na tanečním kurzu (cca 30 osob), tři hodiny výuky 3 patnácti minutové přestávky, mám na starosti lehké občerstvení. Pití a něco málo k snědku… Nechci tam nabízet nějaký chipsy či tatranky… Měl byste někdo nějaký nápad? Hlavně mi jde o to jídlo, pití nějak už mám… Ale rád se nechám inspirovat či dozvím něco nového ;) Plus ještě, komplikace, že to vše musím připravit doma… možnost ohřátí či tak prakticky nulová…

    Díky moc!

  2. Taneční kurz bude, předpokládám, ve společenském odění (zažila jsem tedy i kurz v teniskách, kdyžtak upřesněte:). Takže jídlo by mělo být takové, které se dá kultivovaně uchopit a nehrozí z něho překlopení patlavé a barvivé součástky na oděv.

    Což poměrně vylučuje různé namazané věci větších rozměrů. Maximálně ve formě jednohubek, které se strčí do pusy dřív, než z nich stačí něco sjet na oblečení :)
    Také by to nemělo být česnekové či jinak nespolečenské, že? :)

    Slané občerstvení by mohl dobře zastat olivový chlebíček od Bali http://olivovakucharka.webgarden.cz/…ain-aux.html, nebo třeba quiche upečené v malých formičkách.

    Pak jsou dobré opražené mandle. Stejně např. kešu či jiné oříšky. Můžete ochutit nejen solí, ale i různým kořením, moc dobré jsou třeba mandle ochucené trošku rozmarýnem.

    Z těch namazaných jednohubek by šly třeba jednohubky se šunkovou pěnou, ta je nearomatická.

    Sladké by opět mělo jít vzít do ruky. Myslím, že by nebyly špatné muffiny, třeba teď sezónně dýňové.
    Nebo něco malého nepatlavého typu vánoční cukroví, třeba linecké nebo perníčky.

    Ale netuším, kolik práce do toho plánujete předem dát :)

  3. já bych šel do pečených věcí, protože ty stačí napéct předem a potom jen přepravit:

    1) gougeres třeba podle lebovitze http://www.davidlebovitz.com/…heese-puffs/

    1. anebo prosté odpalované těsto v kulkách s tím, že se naplní sýrovou/máslovou pěnou
    2. listové těsto (pečené čtverečky, nebo malé šátečky s kouskem uzeniny/sýra)

    tohle je všechno téměř bezpracné a snadno se to baští ;) v kombinaci s dobrou nápní win win! nevýhoda — vždy se najde někdo, kdo se nechce cpát mastným těstem…

    další snadná věc — viděl jsem to teď naposledy v bistru Veltlin a určitě bych si je rád dal kdekoliv — kanapky á la Trzesniewski. v podstatě minichlebíčky, do obdélníčku, náplň libovolná.

  4. a už poslední pečená věc, slibuji — chačapurko! http://www.cuketka.cz/?…

  5. Pokud si s tím nechcete dělat nějak přehnaně moc práce a jestli taky máte třeba omezené prostředky, tak bych udělala ze sladkého nějakou tenčí „litou“ buchtu na plech bez příliš mazlavých a dolůsjížděcích náplní a tu pak nakrájela na malé čtverečky, ze slaného bych šla do tyčinek z listového těsta s různým posypem (sýr/mák/kmín­/semínka) nebo „šneky“ z listového těsta. Každopádně něco co je spíš suché a lidi se z toho nezaprasí, jak už psali ostatní výše.

  6. Sýrové mísy se spíše tvrdšími typy sýrů, sušenky slané i sladké, minikarbenátky na chlebu (třeba i ty nakládané), šneci z lístkového těsta (ať slané či sladké), olivy, zeleninové mísy …

  7. Díky moc za rady :) Nedostal jsem se teď k internetu, tak jsem nemohl reagovat… Je to taková společenská akce, takže když ne oblek, tak min. košile… Tenhle víkend nemám moč čas na nějaké velké přípravy, takže jsem nakonec zvolil medovo-ořechové brownies, možná nějakej koláč z jablek, teď jich máme doslova spousty… A ze slaného takové malá bruschettky… To brownies se sice lepí všude, kde může:), ale dám jim k tomu tácky a vidličky, tak se snad tak úplně „nezaprasí“…

    Ale těch večerů bude asi 10, takže určitě vyzkouším, myslím, skoro vše z vašich nápadů :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.