Nepřilnavá pánev RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

22 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Doporučte mi prosím nějakou nepřilnavou pánev. Nechci ani tak slyšet značku, jen typ. Teflonová vs keramická vs titanová vs xxxx ?? Zajímalo by mě jaký typ používá třeba G.Ramsay ve svých vařeních na youtube.
    Máme doma ocelovou, koupeno v Prakulu a s ní max. spokojenost. Pak máme keramickou, ale malou. Teď potřebujeme dokoupit větší a nevím jaký typ.
    Díky,Standa

  2. Taky dpolňuji vybavení a rozhodl jsem se pro
    http://www.kulina.cz/…yer/d-76627/
    Zatím čekám na dodání, takže nemůžu referovat.
    Jinak mám ale výborné zkušenosti s obyčejnou
    http://www.ikea.com/…ts/10101206/
    lze použí i do trouby, tam ale nějaká úprava je.

  3. Díky za tipy. S ocelovou pánví mám zkušenost. Jde mi ale o nepřilnavé pánve a nějaké doporučení jestli teflon, keramiku nebo titan nebo co ještě dalšího existuje. Teflon se může časem odlupovat, keramika poškrábat, titan neznám vůbec.

  4. Zkuste si tu trochu pohledat, určitě už tu byla nějaká velká diskuze na toto téma…pokud se nepletu.

  5. Nevím, jestli už jsem to tady někde náhodou nepsal, ale zjistil jsem, že skutečně kvalitní nepřilnavá pánev (myslím tím opatřená nepřilnavým povrchem) nejspíš neexistuje. Koupil jsem za velké peníze Fissler, taky různé Ballarini (včetně „titanových“), keramiku od GreenPan a jiných a plně se neosvědčilo nic. Vždy to skončilo buď ztrátou nepřilnavosti, deformací dna nebo narušením vrstvy. Nutno podotknout, že se mi, až na drobné výjimky podařilo všechno vyřešit v rámci reklamací (záruční doba byla většinou víc než 5 let). Po mnoha zkušenostech jsem tedy došel k názoru, že pánev s nepřilnavým povrchem je prostě „spotřebák“ a na rozdíl od nože, něčeho z litiny apod. se nedá koupit „na celý život“ (bez ohledu na to, kolik peněz jste ochotni investovat). Závěr: používám výše odkazovanou „Ikeu“.

  6. osobne jsem za kvalitni titan, trva trochu dele nez se rozehreje, ale povrch vydrzi dlouho a teplo to drzi vyborne! ale je potreba natrefit na dobrou znacku, jak pisi kolegove, zacina se take jednat o spotrebni zbozi, zel.

  7. Mám cca 2 roky pánve GreenPan a s nepřilnavostí jsem spokojená. Ale nedělám si iluzi, že mi pánev vydrží více než 5 let, to od ní zase nečekám. S deformací dna jsem měla problémy u pánví Tescoma a také u jedné zn. Tefal. Že je nepřilnavý povrch náchylný na poškrábání, to je věc známá a je třeba se podle toho k pánvi chovat. Na míchání používám jen nádobí dřevěné či silikonové (obracečka Favorit z Ikey). Jednou mi manžel dal do pánve odmočit dva nože, jen je tam položil, a jejich špičky mi tam stejně udělaly „ďubky“. Souhlasím s tím, že pánev s nepřilnavým povrchem je „spotřebák“ a nečekám od ní, že by vydržela celý život a děti by ji po mně ještě zdědily :-)

  8. ↪ 2 jhadh: Mohu se zeptat, jak jste s pánví od Kuliny spokojený? Začínám o ní uvažovat. Děkuji

  9. ↪ 8 nabilka:
    Je trochu těžší ale teplo (mám plyn) vede bezvadně. Už na ní připravuji téměř všechno, ale vajíčka (omelety, volská oka) se na ni pořád trochu přichycují, tak na ně používám starou IKEA pánev. Možná ta nová ocelová ještě není dostatečně „zajetá“. Ještě bych asi zvážil velikost, já jsme si zvolil 28cm a teď nevím, možná by mi stačila 26cm.

  10. Ahoj nechce se mi zakládat další téma. Mám teflonku, kterou chci nahradit, páč už vypadá hrozně a taky litinovou pánev. S litinovou bych byl spokojený, ale vadí mi 2 věci – blbě se na ní prohazuje a obrací palačinky ve vzduchu :) (má 5 kilo) a za druhé, blbě se na tom dělají omelety, volské oka atd. Prostě chci něco, co bude trochu více nepřilnavé.
    Keramiky, PTFE, titan nechci, hlavně z důvodu, že to beztak nevydrží. Spíš mě zajímají vaše zkušenosti s eloxovaným hliníkem a mědí – jak jsou na tom ve srovnání v přilnavosti s litinou?

    Díky

  11. ocelová pánev De Buyer (od Kuliny, viz výše) je zajetá a bez problémů již na ni dělám omelety i volské oka. Na přehazování palačinek by asi nebyla, je taky celkem těžká (2.2kg)

  12. ↪ 10 wotaen: co se týče hliníku, pokud si dobře vzpomínám, tak se na něj jídlo chytalo hodně (ale vařil jsem na něm spíš jen při táboření, doma nikdy, takže to může být i tím). Měď, ať je přilnavá nebo nepřilnavá, je pokud se nepletu hlavně jedovatá (z čehož byl dlouho podezírán i hliník – nevím, jestli už je to u něj vyvráceno úplně nebo jen zčásti) a proto se z ní vždycky dělá jen vnější vrstva nádobí (skvěle vede teplo), vnitřek toho měděného bývá z jiného kovu. Afaik pokud chcete lehkou nepřilnavou pánev, budete muset sáhnout po některé z těch, co nechcete a smířit se s tím, že je to spotřební zboží a vydrží max pár let. Nebo si opravdu dobře zajet litinu/nerez a smířit se s váhou.

  13. ↪ 10 wotaen: Obyčejná gastro pánev z modré/černé oceli po zajetí funguje velmi obstojně (vajíčka nejsou problém, když se to umí). Hliníkovou (Aluspor, tlustý hliník, bez jakýchkoli vrstev) mají rodiče několik desítek let a běžně jsme na ni dělali i ty palačinky (ale chce to trochu umět). Dneska je ale hodně těžké takovou pánev koupit. S tím hliníkem (Kytka) je to pověra, hromada restauračního profi nádobí v US je čistý hliník. Jinak mezi PTFE vrstvami jsou obrovské rozdíly. Kvalitní značkový PTFE (například Teflon Platinum) vydrží hodně. O Teflon Platinum Plus dokonce tvrdí „metal utensil safe“, ale nezkoušel jsem to :-)

  14. Ráda bych obnovila diskuzi na téma „nová neteflonová pánev“:)

    Jak jsem prošla veškeré diskuze tady, tak na steaky vyhrává ocelová DeBuyer . Vzhledem k tomu, že ale nejsem příliš masová, tak bych ráda zjistila, která pánev je mezi místními doporučována na přípravu ryb, vajec a hlavně na opékání všemožné zeleniny a tofu.

    Jak jsem zde vypátrala, tak největší ohlasy má (sice s teflonem) IKEA 365+. Tyto pánve (wok a klasik) mám doma 8let a vařím na nich denně. Poměr cena/kvalita mi přijde dobrá, ale vzhledem k tomu, že bych se raději vyhnula teflonu, tak nevím co jiného vybrat.
    Greenpan: jeden jsem si po přečtení dikuzí loni pořídila, ale vůbec nejsem spokojená. Nepřilnavost super, o tom žádná, ale „žere“ hrozně energie, aneb sklokeramika na plné pecky a přijde mi, že zeleninu to spíš dusí než opéká:(

    Díky p. Cuketkovu vánočnímu seznamu u Kuliny, přemýšlím o té nááádherné nerezové pánvi Mauviel ad.: http://www.cuketka.cz/?…

    Má někdo zkušenosti? Respektive co jiného by se dalo pořídit?
    Na čem vy restujete zeleninu?

    Děkuji za určitě super tipy!;)

  15. ↪ 14 Bari.mandle: Tak vemte nerez, se zkosenými 45° stěnami, průměr klidně menší okolo 24 cm, ne nutně Mauviel ale cokoliv solidního nýtovaného. V tom opečete prakticky cokoliv a v malém objemu v tom jde i semtam něco dodusit. Pokud většina jídel po opečení končí dušením, tak raději kolmé stěny, větší objem a pořádnou poklicí (stačí klidně i tohle: http://www.ikea.com/…ts/10101169/ mám ji přes 6 let a pořád v pohodě drží), tam zase ale nejdou tak hezky ty ryby a vejce.

  16. ↪ 15 pan Cuketka: Děkuji za reakci:) Poklici a dušení praktikuji pomálu, jde mi hlavně o to prudší opékání. Projela jsem celou kulinu, ale ten Mauviel je prostě nádherný…takže teď doufám, že bude pod stromkem!

  17. Český výrobce železných pánví, má někdo zkušenosti? http://www.estefood.cz/

  18. VitaV: Znám pár lidí, co je hodně chválí. Ale není to prý na indukci nebo sklokeramiku, spíš na plyn, to dno se časem přece jen zdeformuje.

  19. Taky sháním pánev s nepřilnavým povrchem, nejenom pánev, můžete mi poradit, našla jsem si sérii Click -it od nadobiaston.cz. Uvádí že má mít nepřilnavý povrch od nějaké švýcarské firmy, navíc má odepínací uši hrnců, což se mi líbí, vypadá celkově dobře. Uvažuji, že si ji koupím, ale nemáte někdo zkušenosti s tímto nádobím než si to objednám, hodily by se zkušenosti ostatních, ať vím jestli kupovat

  20. Nemáte někdo doma pánek od značky Toro? konkrétně keramickou…narazila jsem na tohoto výrobce na netu, ale nikde nemůžu najít přímo jejich stránky..zajímalo by mě odkud to nádobí pochází..a taky samozřejmě jestli za to stojí. našla jsem jejich sortiment keramických pánví tady http://www.utc.cz/…panve/9263c/, cena mi přijde v pohodě. kamarádka má keramické pánve GreenPan a je spokojená, jenže jsou taaak drahý a po různých ohlasech v diskusích si nejsem jistá kvalitou :/

  21. Monna, já ze série Click-it mám hrnec 20 cm a je perfektní. S povrchem jsem maximálně spokojená, navíc ty odepínací uši super, v troubě dopékám v tomto hrnci často. Klidně kupte.

  22. Má někdo zkušenosti s výrobky Silit?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.