Ohýnky a grilovačky po Praze RSS

Štítky: , , , , , ,

30 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. máte svá oblíbená místa, kde se dají opékat buřtíky, případně rovnou grilovat? na společném ohni, s možností zakoupení surpovin, eventuelně se zapůjčením grilu?

    šup všechno sem!

    začínám s osvědčeným tipem v šárce:

    http://www.cuketka.cz/?…

    a zbrusu nové místo se špekáčky a čepovanou limonádou a hřištěm pro děti:

    http://www.mapy.cz/#…:)@sa=s@st=s@­ssq=ROztyly%20Pra­ha@sss=1@ssp=130802284_1­36863801_130885228_13693­8105

    (krčský les, kousek od M roztyly)

    znáte další? nahoďte i bufíky, dke se třeba jen griluje v lese/u lesa/u cy­klostezky v okolí prahy :)

  2. a ještě jedno místo u Hlubočep:

    http://www.mapy.cz/#…

  3. 2. Tohle místo neznám, ale cca 0.5 km vzdušnou čarou na SVV je hospoda Na cvičišti, kde se dá celkem dobře s majitelem domluvit skoro cokoli – kromě grilování třeba hudební produkce, různá sportovní klání apod. A přímo v Hlubočepích u trati je Besední restaurace – opět možno domluvit grilování, zabijačku, fotbálek. Obě místa jsou velmi vhodná i pro děti a zdatný jedinec tam dokáže dojít přes Děvín i pěšky (či dojet na kole) přímo z restaurace Na kopci.

  4. O víkendu jsem narazila na další místo, kde se dají opékat buřtíky. Je přímo u cyklo / inline stezky Braník – Modřany http://www.mapy.cz/#…. Není sice tak romantické jako Vizerka v Šárce, ale zase je přímo u Vltavy, což má taky něco do sebe. V sobotu to tam vypadalo trošku jako návrat do nějaké pouti 80. let – z repráků vyhrávala Hanka Zagorové a podobné hity. Takže pokud bude mít někdo retro náladu, může vyzkoušet;)

  5. Skvělý nápad, jen mám problém s tím buřtíkem. Poraďte, kde koupit a přitom se nebát, že skonáme po jeho požití jako nevybíraví vegetariáni :-)

  6. Tak tip na kvalitní, běžně dostupné, špekáčky by mě taky zajímal. My jsme doma asi před měsícem uspořádali „degustační test“ opékání čtyř druhů špekáčků a ani jedny nás nenadchly… Buď byly příliš měkké, nebo chutnaly naprosto nevýrazně nebo měly měly jiné vady. Kde najdu špekáčky, které si pamatuju z dětsví, cca 20 let zpět?

  7. http://www.jatkykozel.cz/
    Špekáček – Ing. VÁCLAV KOZEL

    Špičková uzenina oceněná značkou Klasa. Ručně dělaná, obsahuje vepřové a hovězí maso a další tradiční suroviny, nikoli náhradní doplňky.

  8. Díky. Mrknul jsem taky do štítků na UZENINY a pak klofnul na KVALITNÍ UZENÁŘSTVÍ V PRAZE. Tam je pár užitečnejch info (Davle, Tylák, Perlovka, Jungmannka…) pro ty, kteří nejsou z Týna nad Vltavou :-) Klasa KOZEL totiž rozváží jen v jižních Čechách – aspoň tak to má na webu :-(

  9. 8: po domluvě dovezou i mimo TnV :-)

  10. Asi to většině z vás moc nepomůže, ale co kdyby: V mé rodné Příbrami je řezník Soukup (v Pražské ulici) a ten má výborné na místě dělané špekáčky a vídeňské párky. Mohu vřele doporučit…

  11. Zrovna koukám, že Praha začíná vytvářet oficiální ohniště v pražských lesích. Uvidíme, jak to bude vypadat v praxi, ale líbí se mi to http://jidlo.ihned.cz/…nik-do-prahy

  12. perfektní, jsem zvědav jestli něco dorazí k nám na šestku. pilotní projekt v kunratickém lese zní slibně.

    ze zkušenosti ze švýcarska a německa, tam jsou na to přímo speciální ohníčková místa, která j emožno snad i nějak zamluvit s tím že si na místě i koupíte dřevo (peníze hodíte do pokladničky). určitě to tady chybí :)

  13. V těch Hospodářkách píšou i o Šárce. Taakže na šestku by to dorazit mělo.

  14. detaily k místu v šárce přímo na můj dotaz na p6:

    Piknikové místo s možností rozdělat oheň bude na Praze 6 jedno, a to v prostoru Divoké Šárky, lokalita „Na rovinách“ – tam, kde se vlevo prudce stáčí hlavní vrstevnicová cesta od nebušické hájovny. Otevřeno by mělo do poloviny září 2009. 

    takže už bude trochu chladněji, shcávlěn jestli to stihnou :)

  15. 12: ta možnost zamluvení není od věci. Ve francouzských Alpách mají také taková perfektně připravená místa a přestože je tam třeba osm stanovišť na jedné louce, tak se prý stává, že člověk nemá šanci se tam dostat, protože rodinné klany tuším hlavně italské a portugalské (?) tam víceméně tráví celý den na místě a už od rána si navzájem drží fleka a nehnou se.
    Jinak až to bude v Šárce už se moc těším, super.

  16. já sice přesně nevím kde to bude, ale od 15.9. to bude pravidelně projíždět na kole a monitorovat :) potom jeslti bude ještě jakž takž počasí,můžeme dát scuk grilovací, nebo alespoň ohňovací :)

  17. konečně je venku detailní přehled všech grilovacích míst i s mapkou ;)

    http://www.cistapraha.cz/…arcich-prahy

  18. fíha, to místo v Kunraťáku mám 5 minut od domu, díky za tip, ani jsem nevěděla, že tam něco takového je!

  19. Vizerka http://www.cuketka.cz/?… měla otevřeno se zapáleným ohýnkem i dnes. V zasněžené Šárce to byla naprosto úžasná atmosféra.

  20. daisy:

    souhlas :) já jel okolo na běžkách. idylka krkonoš ! ;)

  21. Mám špatnou zprávu pro všechny, kdo měli rádi opékání buřtíků na Vizerce http://www.cuketka.cz/?…. Dnes jsme se tam byli podívat a na stánku je vylepena informace, že občerstvení bylo zrušeno. Nemáte tipy na nějaké další aktuálně fungující podobná příjemná místa?

  22. taky jsme dnes zaplakali :(

    http://twitpic.com/8xzfp3

  23. Zrovna v sobotu jsme byli u Hostivařské přehrady. Je to oficiální piknikové místo (nebo jak to nazývají) – je tam několik ohnišť, lavičky, stoly, pro děti houpačka a pískoviště. Na dřevo se chodí do okolních lesíků. Občerstvení je kousek odtud. Piknikoviště je jen pár metrů od parkoviště, takže super dostupnost. Může se tam vzít i vlastní gril, je tam dost místa na ležení a podobné aktivity :-) V sobotu tam bylo pěkně narváno :-)

  24. ↪ 23 xpila: můžete mi prosím upřesnit, zda je to blíž k Horním Měcholupům? Bydlím na Zahradním Městě, přehradu máme kousek. Děkuji

  25. V novém kbelském parku před tunelem pod tratí (pro pěší) nahoře nad rybníčkem obec osadila „kamenný“ gril a lavičky.

  26. ↪ 24 Pavli: Je to kousek od Lanového centra, hned za parkovištěm. Na mapě ulice K Jezeru – přímo je tam značeno parkoviště, dle mapy vlevo za parkovištěm – dá se přímo projít skrz lesík, je to pár metrů.
    http://www.mapy.cz/#…

  27. ↪ 21 daisy: Ano, jestli je to ještě aktuální, jedno bezva místo je tady: http://foto.mapy.cz/…kopske-udoli, vždy tam bývalo ohniště a možnost koupit mimo jiné dobroty buřty a opéct si je, taky bezva majitel a spousta dobře naladěnejch turisků a lezců. Je to na konci Hlubočep na turistické značce, fajn místo na výlety.

  28. Co se týče toho řešenýho kunratickýho lesa, často tam grilujou bezdomovci, chodila jsem tam běhat.
    Jo a někdo tu řešil buřtíky, opravdu dobré špekáčky mají u Sváčka

    Jinak mimo mísu, famózní BBQ místa mají úplně všude na Zélandu včetně velkých měst v parcích a liduprázdných pláží na Jižnim ostrově, stačí dojít na útes pro slávky nebo si přinést stejk, nasbírat klacky na pláži a grilovat. Bože, stejská se mi:(!

  29. Oheň se dá zařídit i v Restauraci Na Břetislavce v Praze – Lysolajích ( mapa: http://www.mapy.cz/s/3YsV ).

  30. Pokud by to někoho zajímalo, Vizerka je znovu v provozu. Otevřeno v pátek, sobotu a neděli a ohniště i syrové špekáčky vedou. Bližší info nemám, jen jsem projížděla a neochutnávala.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.