Technická

Možná jste si už všimli nových otravných ikonek u komentářů, které jsou součástí malého rozšíření cuketo-funkcí. Zde je jejich přehled a návod k použití. Ať jsou vám k užitku! ;)

  • Úklid zápisků a kalendáře

Proběhlo zeštíhlení seznamu píšících čtenářů vlevo a seznamu článků podle měsíců. Odteď si je musíte pěkně rozkliknout ťupnutím na lišku ;)

  • Štítky

Neboli tagy a.k.a. klíčová slova. Ke každému článku odteď přidávám štítky, které nejlépe vystihují jeho obsah podle klíčových slov. Jejich seznam je vždy pod článkem. Kliknutím na štítek zobrazíte všechny články, kde je stejné klíčové slovo.

chumlu štítků v levém sloupci si je navíc můžete všechny prohlížet. Čím naducanější štítek, tím častější výskyt tady na cuketce. Je to něco jako kategorie, ale je to větší sranda und chaos! ;)

  • Ankety

Z nových blbin moje jenoblíbenější – ankety s hlasováním! Hip hip hurá cuketím průzkumům veřejného smýšlení!!! :D Hlavní anketu uvidíte vždy ve sloupci vpravo, dílčí ankety pak uvidíte i v jednotlivých článcích.

Klikat můžete samozřejmě jen jednou, krom toho sami víte že švindlovat se nemá! Systém anketek je jinak svižný jako fretka, výsledky uvidíte hned po odkliknutí své odpovědi na ilustrovaných proužcích.

Vyzkoušet si to můžete na právě otevřené anketě o Prague Food Festivalu!

  • Ikonky čtenářů a profily

Odteď můžete komentovat nejen pod anonymní a infantilní přezdívkou, ale i s doprovodem vlastnoručně vymalované ikonky. Odlehčete svá moudra tupou malůvkou a dejte vědět všem ostatním, co jste zač. Jeden obrázkový pixel vydá za tisíc znaků! ;)

V personalizaci zdejší přítomnosti můžete postoupit ještě o krůček dál. Můžete se zaregistrovat a založit si vlastní profil. Tam si můžete vyplnit stručné info o sobě, prohlížet si komentáře a psát zápisky.

I když profil nemáte, můžete se pak alespoň kochat klikáním na profily ostatních. Uvidíte tam plnou verzi jejich ikonky, poslední zápisky a komentáře. Registraci na cuketce vám ale doporučuji, v budoucnu se bude ještě náramně hodit! ,)

  • Jak si namontovat ikonku?

Na ikonky používáme službu Gravatar, která vám umožní mít jednu a tutéž ikonku napříč celým internetem. Ikonka je přiřazená k emailu, který používáte v komentářích. Do komentáře tedy stačí uvést příslušný email a systém už si vaši uloženou ikonku najde sám.

Suroviny:

  • ikonka nebo obrázek (jpg, gif, png; velikost se upravína 80×80 pixelů)
  • funkční email

Recept:

  • najeďte na web gravatar.com
  • zadejte email, který používáte v diskuzích
  • do schránky vám přijde potvrzení, v něm klikněte na uvedený odkaz
  • dokončete registraci vyplněním uživatelského jména a hesla
  • jakmile budete uvnitř, přidejte si novou ikonku
  • ikonku přiřaďte k emailu a uložte
  • teď se vraťte na cuketku a vložte komentář, ve kterém do políčka emailu vyplníte stejný email
  • ikonka by měla naskočit sama, pokud ji nevidíte zkuste restartovat prohlížeč nebo stiskněte CTRL+F5
  • Veľa šťastia! ;)

Za realizaci mini-faceliftu děkuji skvělému Kahimu. Opět se nechal ukecat na nimravou práci za mizerné peníze a opět nezklamal. Kdybyste potřebovali umíchat webovou stránku, nebo pomoci s redakčním systémem WordPress, už víte, kam se obrátit! ;) 

Reklama

Komentáře

Ahoj, trochu mimo téma, ale mám velkou prosbu na zdejší odborníky, při obědě v restauraci jsem manželovi se samozřejmostí na otázku, jestli už jsem ochutnala maso odpověděla, že ano, že maso se přece začíná jíst jako první, že je to pravidlo a on na to odvětil, že to nikdy neslyšel a chtěl po mně vědět, kde jsem k tomu přišla a proč tomu tak je. No a já gůgluju a gůgluju a nenacházím a začínám si připadat jako blázen. Ale JE to tak, nebo NE???

maso se přece začíná jíst jako první, že je to pravidlo
Jasná věc; dvojnásob to platí zejména ve vegetariánsky zaměřených restauracích. :-))
Žertování stranou – některé evropské národy jí maso, zeleninu, atp jako zvlášťní, oddělené chody. Některé asijské národy přinesou úplně všechno, slané i sladké, najednou na stůl.
Bylo tomu tak i v Anglii až do nějaké doby, tuším v 17tém století. (Nemám nyní čas hledat přesnější datum, jdu čumět na kopanou.)

Tak co dodat k obrázkům a vůbec k důmyslné inovaci webu…paráda:) palec hore!

rozmar: o nejakejch „pravidlech“ nevim, ale vzhledem k tomu ze telo travimaso klidne 6h..a zeleninu kolem 2h je lepsi jist maso az po salatu..predejde to tvorbe „plynu“ :))

Děkuju za vaše odpovědi, i když mi moc nepomohly. Myslela jsem tím případ, kdy si objednám maso s přílohou (na jednom talíři), že je správné ochutnat první maso a až poté přílohu…

Rozmar, 6: Když profesionální porotci ochutnávají masitá (i jiná jídla) v pořadech jako je např. Masterchef (BBC), tak si do úst dávají kombinaci všech složek na talíři. Ano, je to někdy dost velké sousto.
Osobně si myslím (mohu se mýlit), že pakliže by se vám tento přístup zdál na pusinku příliš náročným, že je úplně buřt, začnete-li masem, nebo přílohou.

Můj anglický tchán si vždy nechával to nejlepší nakonec. Krutě se mu to nevyplatilo jedny Vánoce, kdy jako voják proslulé Black Watch si schovával na talíři kuřecí stehno. Jistě tušíte, jak to dopadlo.
Američani neudrželi nějaký už dobytý most a můj milý tchán musel s ostatními Brity jít honem zasahovat. Neměl od té doby Amiky v lásce a nijak se s tím netajil (důvodů bylo víc, ale to už sem nepatří).

rozmar:

slyším o tom uplně prvně ;))) nemáte to třeba ze školky? nás tam učili šílený voloviny :))) jinak mylsim že je to upněnc jedno, já třeba s chutí okušu nejdříve všechny květiny a zeleniny. teprve aromaticky navoněn se pouštím do masitých tkání!! :)

Bali:

jak špatně? máš to malinkatý nebo vadí ta kurzíva? prosím upřesnit :)

Michalush:

nádherná kebule, to vám povim, díky! ;)

Sklenička:

zkušaj harder, musí to jít! ;)))

písmenka jsou moc tučná a spojená, špatně se to čte, ale přelouskat se to dá! A navíc, nemůžu hlasovat, chybí mi pátá možnost, a to, že jsem měla Prahu naplánovanou, domluvenou, ale nečekaně ohlášená návštěva z Francie nám zhatila plány :-(
Tak si dáme něco dobrého doma; taky řešení ;-)

Absolutně nechápu jak můžou mít modelky tak málo hlasů…

Dotaz – jak mám odpovědět u ankety, když mi ani jedna z odpovědí nesedí? V Praze v té době budu, ale potit se na vodě u na Císařské louky.

J.Č.:

funguje :) ahoj plácačko!!! :)))

Kanibal:

LOL k vaší ikonce!!!! :DDD dokonalááááá…

osobně také nechápu, více lidí se dokonce sápe po mém bicykluuu!!!

aida:

jak potiti u vody??? :))) dyť to máte ani ne 700 metrů po proudu :))) osobně bych zcizil liboolné plavidlo a provedl vylodění rovnou na žofín! ,)

20, 22: Já to chápu. To přece nejde stíhat – buď by musel člověk očumovat jídlo, nebo modelky, neb ty toho většinou moc nejedí :-P

20: Chtěl jsem modelkám nahnat nějaký to procento, ale je to nějaký rozbitý. Nedá se hlasovat víc než jednou :-(

Tak ikonky už všichni mají, teď k nim ještě něco zajímavého napsat ;-)

Cutie: Modelky nejedí, ale pamatujete požitkářskou tabuli z knihy/filmu Obsluhoval jsem anglického krále?

Major Milčák: Ono to přijde, každý už si ikonku prohlédnul a s časem bude stoupat i kvalita příspěvků.

také zkouška ikonky a dotaz, který den se chystáte na Žofín?

Caty: je potřeba na tu ikonku v gravataru kliknout (zvolit), aby se ukázala u vámi zadaného jména v gravataru, mě to také trvalo, než jsem to pochopil.

Aha, děkuji Kubo, zkusím to.
Pane C. dodnes jsem si myslela, že je to až od pátku. Tak že bych se tam zašla podívat už dnes, když tam budete stanovat? :-)

Ivo – a můžete si dokonce vybrat. Má jedno dámský a druhý taky dámský s košíčkem vepředu :))

Jinak mi nedá spát ten koment č.1 od Rozmaru(a)(y) a poprosím o doplňující info.

Jak funguje pravidlo prvního kousnutí do masa v těchto případech:

  1. Mix Grill

Mám postupovat od bílých mas směrem k tmavým a pak teprve příloha?

  1. Staročeská bašta

Mohu začít uzeninou? Nebo raději kachnou?

  1. Hamburger

Mám si to maso z tý housky opatrně popovytáhnout?

  1. Sushi

Odseparovává se aspoň ta první rybička od rýže?

Jé, pomohlo to, už se vidím. :-) Děkuji Kubo. Aspoň rozšířím místní zvěřinec. :-)

41: Zbytečně to komplikujete pane. Mě štve, že mi v tom případě strach před prohřeškem proti etiketě brání, dát si hezkou hromádku bramborového salátu na ukrojený kousek čerstvě usmaženého řízku :-( Musím sníst napřed řízek a potom se dorazit salátem? A platí totéž u obloženého chlebíčku se šunkou? A co na to Jan Tleskač?

43: btw je citrón příloha?
Miluju kombinaci bramborový knedlík, špenát a hovězí na česneku. Vytvářím si na vidličce minišpíz ze všeho co mám na talíři. Jsem to ale barbar…fuj! :-)

43: Má verze: část salátu se sní už při výrobě a testační rízky při smažení mají za následek, že se pak již nejí :-)
Obložený je lepší odložený.
Tleskač? Ale kde Mažňáku, ty se skrýváš? ;-)

Byl jsem na vojně, tak jsem major a organizuju vylodění naháčů na Žofíně a kobercový nálet na PFF 08 – jedna četa naháčů může anektovat všechna dámská kola a žádat výkupné od f***bloggerů! Hlaste se všichni s voj. výcvikem, pro dámy najdeme uplatnění též! Osobně budu akci řídit mobilem z Otevřených sklepů v Novém Poddvorově… Krev, pot a slzy… budeme s nimi bojovat na plážích…

46: Vltavské pláže?! To bych se šel taky podívat. Jako pozorovatel OSN přirozeně…

maso napřed a pak rychle všechno ostatní dohromady…
tak to mám rád

Třeba! Se ztrátami na životech a majetku je nutno počítat vždy, major – nemajor!
A ti pozorovatelé OSN jsou taky pěkní lupínci!

43. Velmi mě mrzí jak celou tu složitou problematiku PR.SOU. bagatelizuješ. To přece nelze jen tak smést ze stolu spolu s řízkem, salátem a hovězím na česneku.
Kdyby ti to leželo na srdci, tak jako mě, tak by ses měl zeptat následovně:
Musím si před prvním soustem smaženého řízku oloupat ten panýrunk?
Je vůbec možné dopustit aby se chrup dostal do kontaktu ponejprv se strouhankou a až v druhém gardu se šťavnatým kouskem vepřové svaloviny?

55: Dostal si mne, šedý vlku!! Máš úplnou pravdu. Léta dřiny a odříkání opět přinesli své ovoce.( Ovšem, ovoce samozřejmě až jako dezert!!) Když jsem naťuknul ten dezert – léta válčím s jedním problémem. Můžu zapíjet bábovku kávou, nebo musím vypít kávu horkou, abych neurazil hostitele ( většinou sám sebe ) a teprve potom se ládovat bábovkou? Už jsem to hledal snad úplně všude, snad jen Alte Gut Jarkovský by pomohl…Někteří Francouzi si třeba namáčejí croiassant do kávy, ale já nevím…francouzsky neumím a bábovka je přeci jen bábovka. Nerad bych porušoval zákony a pravidla.

No já nevím, aby Ti to pak neštosovalo, když vyzunkneš nejdřív kafe a pak se budeš cpát bábovkou…
BTW: raději bych zvolila formulaci : léta dřiny přinesla – tam nemusíš přemýšlet nad i/y
Omlouvám se, zase šťourám, ale on by na to stejně přišel p. Jednorožec…

Nic si z toho nedělej! Však jsem psala že šťourám.
Nová ikonka?
Hm, nevíte někdo, proč jsou komentáře u avokáda uzavřeny?

Pivli, tvoje ikonka je skvělá tím, že to vypadá, jako by ten tvůj jorkšírák (psice jorkšířice) mluvil. A ještě s namalovanou tlamkou :-D.

:-)))
Děkjuji!
Však ona taky (skoro) mluví. Hlavně do jídla! Tudíž je ten její ksichtíček na správném místě.

Pivli:

Hm, nevíte někdo, proč jsou komentáře u avokáda uzavřeny?

nějakým naprosto záhadným způsobem jsem se asi ukliknul při opravování malé chybky, teď už otevřeno :)

Sklenička:

pojďme to udělat!!! :))) to by byla sranda, můžete si pujčit šlapadla v půjčovně !! ale pozor, okolí ostrova budou bránit předsunuté pfff- hlídky na gurmetošlapadlech…!!! :)

57: Docela mě hřeje, že po více než 30ti letech v cizině, s anglickou manželkou a mimo pracovní obor si zde pěstuji reputaci korektora češtiny!
Tra-lala…
[disappears into the distance skipping and humming merrily]

Muhehehe, úplně Vás vidím, jak obřími skoky mizíte v dáli a ještě si přitom radostně bzučíte-bručíte pod vous. :-)))

proč se v anketě nedá hlasovat vícekrát?
aspoň každý den jednou, prosím!
já to kolo chci tak moc, že bych si každý den až do pátku potřebovala aspoň jednou denně zahlasovat, abych to vyjádřila dostatečně! :-)

Ja by som tu aj pridala ikonku, ale predstava, ze sa potom bude zjavovat NAPRIC INTERNETEM ma vcelku desi… takze zostavam nadalej anonymne cappuccino ;-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)