Sušice

Píšete vy…

Uf, po krásné reportáži z PPF se bojím něco vůbec psát, ale léto nám začíná a tak tento příspěvek berte jako pozvánku do tohoto krásného města a jeho okolí.

Navšívíte-li Sušici a budete mít hlad, budete chtít něco na zmlsaný zoubek,

nabízím pár míst podle svého výběru, ale určitě najdete i jiné podniky, obchody a místa na posezení a nakoupení.

Co a kde k obědu? Na náměstí Vás zaujme restaurace Fialka, navazující na dlouhou historii hotelu Fialka.

Polední menu je klasické a i tady se dá najít zajímavé jídlo, jako  kuřecí plátek s bramborem a brokolicovým pyré. Máte rádi omáčky? Svíčkovou jako já? Pak se dejte z náměstí malou uličkou doprava a narazíte na Penzion Gabreta. V přízemí se nachází restaurace i kavárna a můžete posedět i u zákusku.

Nechcete zákusek a válet se v kavárně? Dali by jste si křupavou houstičku, koláček? V té samé ulici najdete pekařství Rendl. Koláče s čerstvým ovocem a hlavně slané křupavé tyčky, doporučuji všem!

Poslední krámek, který určitě stojí za návštěvu v Sušici je prodejnička Koření, Bylinky, kterou najdete v ulici

směřující od Hotelu Fialka vlevo na nábřeží. Naleznete tu výběr všech možných druhů koření a také šumavský med

od nedalekého farmáře.

Reklama

Komentáře

Krámek s kořením a bylinkami vypadá báječně. Až pojedeme zase do Kašperek či Srní, určitě se zastavíme.

Sušici znám dobře a mám odtud docela gastronomické zážitky – jednak asi na nejhorší hospodu v životě, kam se na nás přišel podívat kuchař v neobyčejně špinavé zástěře, aby zjistil, komu že to jeho jídlo nechutná. Ale taky příjemné vzpomínky – za časů minulých byla Fialka vyhlášený podnik a mívala excelentní cukrárnu. můj narozeninový dort býval tradičně odtamtud a vozíval se domů přes deset km na nosiči kola:) Teď je slušná cukrárna čoko.

Fialka už cukrárnu nemá :-(. Cukrárna Čoko, nechci Vás zklamat, ale cukrárna s otevírací dobou v týdnu do 16hod., v sobotu do 12hod. a neděle zavřeno nemá u turistů moc úspěch.

My máme s Dvířkou na Sušici stejné vzpomínky. :-) Jen dodávám, že v hotelu Fialka (jmenuje se tuším podle prvorepublikového majitele) bývali v restauraci na menu čerství na másle pečení pstruzi, jejichž druzi plavali ve vestibulu v bazénku, a tradovalo se, že si host může vybrat rybu a oni mu ji udělají (to si sice z dětství nepamatuju, ale pstruh servírovaný na nerezovém rybím tácu byl skvělý…) A na mostě přes Otavu jsme krmívali pstruhy a lipany v řece. Voda je tam průhledná a zlatá a pod mostem vždy čekávalo hejno ryb a jezdili si pro sousto na hladinu. Dneska je odtamtud trochu vytlačily kachny…

Fialka: To s cukrárnou Čoko je možné. To jsem jen tlumočila místňáky, kteří jí chválí, já v Sušici nežiju, jen je to častá prázdninová destinace:)

Do hotelu Fialka jsme jezdili vždy s prarodičema na nedělní svátečnío oběd…pamatuju se,že větší řízek než tam člověk nikde jinde nedostal(proto jsme jim říkali sloní uši)a luxusní pohár jsme pak do se nemohli nacpat(což ve finále nebyla,tak nepřekonatelná překážka,jak se zprvu zdálo :o)

Dnes v Sušici pro zákusek a pro pečivo jedině do Cupeka, mají krásně opravenou prodejnu nejlepší zákusky za rozumnou cenu. Je to kousek od náměstí.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)