Café Fresco

Píšete vy…

Minulý týden jsem navštívila podnik, okolo kterého jsem mlsně chodila už delší dobu. Café Fresco najdete coby kamenem dohodil od vyšehradských hradeb v komplexu zvaném Vyšehradská rezidence. Na první pohled příjemné místo, vnitřek designově vybavený a malá zahrádka čítající tři stolečky.

Usadili jsme se venku, objednali si jen nealko plus pro mě Campari a vybírali z lístku. Nabízejí zde od snídaní až po bifteky, především saláty a těstoviny mají nejširší zastoupení, ale i tak je menu na můj vkus příjemně přehledné a neobsahuje přehršel různých jídel.

Dala jsem si klasickou bruschetu, přítel zvolil těstoviny dle rodinné receptury rodiny Amatricianů. Při čekání na večeři jsme pozorovali kolemjdoucí, proudící do vyšehradského parku, psi, děti a ostatní… Zanedlouha nám již byly naservírovány pokrmy na krásně tvarovaných talířích.

Můj předkrm nezklamal ale ani nepřekvapil, totéž se nedá říci o špagetách. Musím říci, že takhle dobré těstoviny jsem jedla naposledy na letní dovolené v Itálii! Byly božské :o) Rajčatová omáčka, parmezán, panceta a bazalka – jednoduché, ale velice kvalitní suroviny, vše krásně prolínající al dente těstoviny. Za poměrně slušné ceny, obsahující i příjemné posezení mohu jen doporučit.

Reklama

Komentáře

Při čekání na večeři jsme pozorovali kolemjdoucí, proudící do vyšehradského parku, psi, děti a ostatní…

Tedy také jste pozorovali, krom psů: různé páni, třeba i umělci, řemeslníci… :-))

Můj čéstin is still quite zachovalá, so beware, Pavli. Sekejte dobrotu, bejby, would you?

Ještě pořád mají na vývěsce „Italian kitchen“ ? Naposledy jsem šel okolo minulý týden.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)